Τώρα έκδοση τιμολογίων και δελτίων αποστολής από το κινητό

642

Ηλεκτρονική εφαρμογή για κινητές συσκευές που αναπτύσσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και θα είναι διαθέσιμη από εφέτος, θα επιτρέπει να εκδίδονται τιμολόγια και δελτία αποστολής για τη διακίνηση προϊόντων.

Η εφαρμογή που θα δημιουργήσει η ΑΑΔΕ θα προσφέρεται δωρεάν σε όλους όσοι εγγραφούν στην εφαρμογή και με τον τρόπο αυτό θα μπορούν ανά πάσα στιγμή, από όπου κι αν βρίσκονται, να εκδίδουν τιμολόγια το οποία αυτόματα θα ανεβαίνουν και στα ηλεκτρονικά βιβλία.

Με το ψηφιακό δελτίο αποστολής που επίσης θα μπορεί να αποστέλλεται μέσω του κινητού θα ελέγχεται η διακίνηση των προϊόντων . Το ψηφιακό δελτίο αποστολής θα παρέχει, σε πραγματικό χρόνο, τη δυνατότητα στον ελεγκτικό μηχανισμό να γνωρίζει, για παράδειγμα, εάν κάποιος κατασκευαστής έχει παραγγείλει σκυρόδεμα και τον προορισμό του.

Όπως αναφέρουν από τη φορολογική διοίκηση, στόχος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών και η επεξεργασία όλων των λειτουργιών και υπηρεσιών κεντρικά, χωρίς να χρειάζεται ο πολίτης να επισκεφθεί την εφορία. Σκοπός της ΑΑΔΕ είναι να προσφέρει τη δυνατότητα ψηφιακής και άμεσης εξυπηρέτησης για όλους.

ΠΗΓΗ: dnews.gr