Φοιτητές, πανεπιστημιακοί και γονείς έξω από τη Βουλή – Νέα πορεία σήμερα 8/3

496

Οι φοιτητές, στην σημερινή πορεία, ζητούν έστω και την τελευταία στιγμή να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

Με το «όχι» της νέας γενιάς, των δημόσιων πανεπιστημίων και όλων των κομμάτων, ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Μπορεί για την κυβέρνηση η σημερινή να είναι «μια ιστορική μέρα», όπως τη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά κυρίως για τη νέα γενιά της χώρας μας, η ψήφιση του νομοσχεδίου θα «κάψει» τα δικά της πτυχία και θα εξυπηρετήσει μόνο επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ελλάδας.

Το σίγουρο είναι ότι η νέα γενιά και οι φοιτητές δεν πείστηκαν για τις προθέσεις της κυβέρνησης (κάτι που αποτυπώνεται και σε όλα τα γκάλοπ) και γι΄ αυτό ακόμη και τώρα, την τελευταία στιγμή ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Σήμερα το μεσημέρι, αναμένεται να κατακλύσουν το κέντρο της Αθήνας χιλιάδες φοιτητές, πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και γονείς στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, που είναι προγραμματισμένο για στις 12:00 στα Προπύλαια. Πάνω από 195 φοιτητικοί σύλλογοι από όλα τα ΑΕΙ της χώρας θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο
με τους φοιτητές να διεκδικούν:

-Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την περαιτέρω εμπορευματοποίηση των δημοσίων πανεπιστημίων, την διάλυση των πτυχίων μας.

-Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές

-Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια για καθηγητές, προσωπικό, υποδομές.

-Πτυχία με αξία! Μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος

-Δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους και όλες (Φοιτητικές Εστίες, σίτιση, μεταφορά)

Μεταξύ άλλων οι φοιτητικοί σύλλογοι σημειώνουν:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, φέρνει νομοσχέδιο για να προωθήσει την περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Τώρα ολοκληρώνεται το έγκλημα. Η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων οδηγεί στην πλήρη διάλυση των πτυχίων μας και την υποβάθμιση των δημοσίων ΑΕΙ. Στην πολιτική αυτή διαχρονικά έχουν ευθύνη όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και άνοιξαν το δρόμο για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Στο συλλαλητήριο θα λάβουν μέρος και γονείς και όπως τονίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ηρακλείου Αττικής στηρίζει το δίκαιο αγώνα φοιτητών, εκπαιδευτικών, μαθητών, ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το οποίο προωθεί την περαιτέρω εμπορευματοποίηση, τη διάλυση των πτυχίων, κάνει πιο ακριβές τις σπουδές των παιδιών μας. Τα όνειρα των παιδιών μας δεν αγοράζονται! Καλούμε τους συλλόγους γονέων και κάθε γονιό ξεχωριστά να συμμετέχει στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια..

ΠΗΓΗ:ieidiseis.gr