Ψάχνουν θέσεις για νέους υποψήφιους βουλευτές στον ΣΥΡΙΖΑ-Ποιοί θα είναι στη λίστα των βουλευτικών εκλογών στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης

1857

Μεγάλο «πονοκέφαλο» στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί η θέσπιση της ποσόστωσης και για τις βουλευτικές εκλογές, καθώς η εφαρμογή της καθιστά ουσιαστικά «απαγορευτική» την υποψηφιότητα νέων προσώπων στη λίστα του κόμματος για την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης!

Λογικά, οι τέσσερις θέσεις θα καλυφθούν από τους ισάριθμους νυν βουλευτές Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Μίμη Δημητριάδη, Γιώργο Ντζιμάνη, Γιάννη Θεοφύλακτο και Θέμη Μουμουλίδη , αν και υπάρχουν προτάσεις και σκέψεις κάποιων για «μετακόμιση» ίσως του τελευταίου σε εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, αλλά και με τον γνωστό σκηνοθέτη να δηλώνει προσώρας κατηγορηματικά αντίθετος στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Στην περίπτωση που «αδειάσουν» μια ή δυο θέσεις (εάν και εφόσον υπάρξει και νυν βουλευτής που δε θέσει τελικά υποψηφιότητα), τότε την «προτεραιότητα» έχει ο νυν πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, ενώ από τα ανερχόμενα και με μέλλον στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται και ο νυν συντονιστής της ΟΜ Κοζάνης Σωκράτης Βατάλης.

Για τις τρεις θέσεις γυναικών ακούγεται έντονα το όνομα της Θεοδώρας Γούλιαρου (μέλους της Κεντρικής Επιτροπής), αλλά και η γνωστή και εξαίρετη τραγουδίστρια Καλλιόπη Βέττα (με καταγωγή από το Λιβαδερό).

Μετά την πολύ καλή πορεία της στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Θόδωρου Καρυπίδη, κάποιοι μιλούν ήδη και για τη νεαρή φιλόλογο Στέλλα Θεοχάρη (πρώτη σε ψήφους από όλες τις γυναίκες στην «Ανατροπή-Δημιουργία»), αλλά και για την επίσης νεαρή δημοσιογράφο Χριστιάνα Πίτη που πήγε και εκείνη αρκετά καλά στο ίδιο ψηφοδέλτιο.

Τέλος, ένα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι και εκείνο της Έφης Μιχελάκη, μέλους του Συντονιστικού Οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης, η οποία είναι κόρη του νυν γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλη Μιχελάκη.

Να σημειωθεί πως δεν είναι δυνατή, λόγω θεσμικού κωλύματος με τη θέση του περιφερειάρχη, του Θόδωρου Καρυπίδη.