Ειδησούλες !!

2509

Επίδομα γέννας 2.000 ευρώ από τον Ιανουάριο

Το επίδομα γέννας αφορά όλους  με εξαίρεση τα ζευγάρια που έχουν πολύ υψηλά εισοδήματα. «Το επίδομα γέννας ξεκινά από τις αρχές του 2020» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου σημειώνοντας πως «Μόνο το 10% των πλουσιότερων Ελλήνων δεν θα το πάρει».

Πώς θα δοθεί το επίδομα γέννας

Οπως τόνισε η υφυπουργός το επίδομα θα δοθεί είτε σε τρεις δόσεις ως εξής: Η α΄ δόση που θα είναι ίση με το μισό του συνολικού ποσού, να δοθεί αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού, η β΄ στον τρίτο μήνα και η γ΄δόση στον έκτο μήνα.

Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020

Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020
Από το βράδυ της Πέμπτης αναρτήθηκαν και είναι διαθέσιμα στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας 2020. Για φέτος υπολογίζονται όπως και το 2019, καθώς οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ. Το ποσό υπολογίζεται είτε με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είτε με βάση τα κυβικά του κινητήρα και το έτος ταξινόμησης. Συγκεκριμένα, αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί από 1 Νοέμβριου 2010 και μετά, πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Έκτακτο – Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων Πρόκειται για 36 τμήματα σε διάφορα πανεπιστήμια, όπως της Αθήνας, των Ιωαννίνων, του Ιόνιου, του Γεωπονικού, της Θεσσαλίας, της Δυτικής Μακεδονίας, Διεθνούς, της Πάτρας, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Αττικής.