Πήγα .. Είδα .. Διάβασα .. !

2945

Συνεδριάζει την Παρασκευή 22-11-2019 και ώρα 16:00 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 167 του Νόμου 3852/10, σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 22η Νοεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), με θέματα:

1: Σχέδιο Προγράμματος Διαφημιστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έτους 2020.

Εισηγητής : ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Κασαπίδης

2: Έγκριση Συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο Δίκτυο EUROMONTANA (European Association of Mountain Areas).

Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βασίλειος Άμπας.

3: Έγκριση Συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο Δίκτυο A.R.E.P.O. (Association of European Regions for Products of Origin).

Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βασίλειος Άμπας.

4: Ορισμός εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία Κ.Ε.Κ. ΑΜΕΑ Π.Ε. Κοζάνης.

Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης

5: Λήψη απόφασης παράτασης ωραρίου Λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων Κοζάνης.

Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης

6: Τρόπος εκτέλεσης νέων έργων εγκεκριμένων με την 3η Τροποποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2019 της Π.Ε. Γρεβενών.

Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών, κ. Ιωάννης Γιάτσιος

7: Έγκριση 3ης τροποποίησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) – νέα έργα έτους 2019 Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών

Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών, κ. Ιωάννης Γιάτσιος

8: Έγκριση Τροποποίησης (Τροπ.2) του προγράμματος έργων 2019 Π.Ε. Φλώρινας που χρηματοδοτούνται από την ΣΑΕΠ 541.

Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές

9: Έγκριση 2ης Τροποποίησης 2019 του Προγράμματος Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές

10: Τρόπος εκτέλεσης του έργου : «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Εθνικού – Επαρχιακό Οδικού Δικτύου Δήμου Αμυνταίου», Προϋπολογισμού δαπάνης # 255.000,00 € #, με το Φ.Π.Α.

Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές

11: Τρόπος εκτέλεσης του έργου : «Αναβάθμιση Φωτισμού Εθνικού – Επαρχιακού Οδ. Δικτύου Π.Ε. Φλώρινας», Προϋπολογισμού δαπάνης # 65.000,00 € #, με το Φ.Π.Α.

Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές

12: 33η Έγκριση υποβολής Πρότασης στο ΕΑΠ 2012-2016 του έργου «Προώθηση ωρίμανσης έργου βελτίωσης οδικού δικτύου και ανάπτυξης περιοχής Πρεσπών».

Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές

13: Ορισμός από το Περιφερειακό Συμβούλιο των εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας –Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στην Γενική Συνέλευση της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.» και διακριτικό τίτλο ΑΝ.ΦΛΩ. Α.Ε..

Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές

14: Κατάρτιση (Τροπ.0) του προγράμματος έργων 2019 Π.Ε. Φλώρινας που χρηματοδοτούνται από την ΣΑΕΠ 041

Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές

Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ευφροσύνη Ντιό

&&&&&&&&&&&

2,20 ευρώ, αντί 2,40, τα διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης στην Εγνατία Οδό

&&&&&&&&&

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Ένας ακόμη ασυνόδευτος ανήλικος συναντά την οικογένεια του σε χώρα της Ευρώπης

Ο Ζουμπέρ, φιλοξενούμενο παιδί της Δομής ασυνόδευτων ανηλίκων στην Αιανή, μας αποχαιρέτησε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς μετέβη στην Ιταλία, κατόπιν έγκρισης του αιτήματος του για οικογενειακή επανένωση. Μια ιδιαίτερη συγκινητική στιγμή για μας αφού το παιδί παρέμεινε στη δομή μας 8 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργίας της Δομής έξι, επιπλέον, παιδιά μετέβησαν σε χώρες της Ευρώπης (Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία) για να επανενωθούν με τις οικογένειες τους, ενώ για άλλα έξι παιδιά έχουμε ολοκληρώσει τις απαιτητικές απαραίτητες διαδικασίες και αναμένουμε τις θετικές αποφάσεις.

Σημειώνουμε, πως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι μπορούν να επανενωθούν με α. τους γονείς τους, β. τα ενήλικα αδέρφια τους, γ. τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους και δ. τους θείους ή θείες τους που έχουν λάβει προσφυγικό καθεστώς ή διαμένουν νόμιμα στη χώρα φιλοξενίας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙΙ.

Οι χρονοβόρες και δύσκολες διαδικασίες της οικογενειακής επανένωσης των παιδιών αποτελούν μέρος του έργου της κοινωνικής σε συνεργασία με τη νομική υπηρεσία της Δομής, το οποίο συμπληρώνει το παζλ των παρεχόμενων υπηρεσιών της Δομής σε κάλυψη των βασικών αναγκών των παιδιών, την εκπαίδευση, την ψυχοκοινωνική στήριξη και την κοινωνική τους ένταξη.

&&&&&&&&&&

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων διοργανώνει η 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία.  To απόγευμα της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου στις 18:30, στο κινηματοθέατρο «Φίλιππος» της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση η οποία περιελάμβανε ομιλίες ιστορικού περιεχομένου από τον Διδάκτορα Ιωάννη Παπαφλωράτο και τον Υποστράτηγο εν αποστρατεία Χρήστο Μπολώση. Η εκδήλωση ήταν πλαισιωμένη από τη Στρατιωτική Μουσική τηΤαξιαρχίας και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στις 11:00, στην έδρα της Ταξιαρχίας στο Στρατόπεδο «Μακεδονομάχων», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του θεσμού «Ανοιχτά Στρατόπεδα», η οποία θα περιλαμβάνει έκθεση οπλικών συστημάτων, υλικών και μέσων, ενημέρωση για το στρατιωτικό επάγγελμα, τις Στρατιωτικές Σχολές, τις ειδικότητες, παροχή βοήθειας στον επαγγελματικό προσανατολισμό και παρουσίαση των συνθηκών διαβίωσης και λειτουργίας των Μονάδων.

Kozan.gr

&&&&&&&&&

Σεμινάριο μελισσοκομίας, διοργάνωσε σήμερα Τετάρτη 20/11, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Π.Ε. Κοζάνης στο Κοβεντάρειο. Εισηγητές ήταν οι γεωπόνοι Λεωνίδας Χαριστός, ο οποίος μίλησε για τα «νέα ερευνητικά δεδομένα» και Μάνος Γαβριηλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις «ομάδες παραγωγών». Ο κ. Χαριστός τόνισε πως «μετά από έρευνες προέκυψε η πολιτική… που λέει όχι στα χημικά φάρμακα»

Kozan.gr

&&&&&&&_&