11 κρούσματα σε σχολική μονάδα της Κοζάνης και παραμένει ανοιχτή! – 32 κρούσματα σε γυμνάσια και λύκεια

545

Ήταν επόμενο με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που τηρούνται να υπάρχει διασπορά του ιού στη σχολική κοινότητα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει σχολική μονάδα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κοζάνη με 11 κρούσματα και όμως παραμένει ανοιχτή. Συγκεκριμένα υπάρχουν επιβεβαιωμένα 9 κρούσματα σε μαθητές και άλλα δυο σε εκπαιδευτικούς και το σχολείο λειτουργεί κανονικά με συνεχή τεστ στις στενές επαφές.

32 κρούσματα σε γυμνάσια και λύκεια σημειώθηκαν σε όλη την Π.Ε. Κοζάνης τη Δευτέρα εκ των οποίων 29 σε μαθητές και τρία σε εκπαιδευτικούς .Θυμίζουμε ότι αρχικά είχε αποφασιστεί να μπαίνουν σε καραντίνα οι πολλές στενές επαφές του νοσούντα μαθητή, ειδικά όποιος κάθεται δεξιά και αριστερά του, μπροστά και πίσω από αυτόν.

Τελικά επικράτησε η άποψη να μην μπαίνει κανείς σε κατ’ οίκον απομόνωση παρά μόνο αν διαγνωστεί θετικός . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν θετικοί άλλοι μαθητές μετά από μέρες και να τον διασπείρουν. Μόνο στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος ατόμου με το οποίο διαβιούν κάτω από την ίδια στέγη, θα μπαίνουν σε δεκαήμερη καραντίνα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου