120 δόσεις: Αυτές είναι οι «παγίδες» – Ποιοι χάνουν τη ρύθμιση

1756

Η πλειοψηφία των οφειλετών θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και την αποπληρωμή σε έως 120 δόσεις, αρκεί να έχουν καταβάλει τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από την έναρξη του 2019, όπως δήλωσε ο  υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων της χώρας βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με το φάσμα του πλειστηριασμού κύριας ή δευτερεύουσας κατοικίας ή και επαγγελματικής στέγης, για οφειλές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρηματιών επανέλαβαν τα προβλήματα του κλάδου και επικεντρώθηκαν στην ανάγκη να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών σε έως 120 δόσεις.

Ο κ. Πετρόπουλος ξεκαθάρισε ότι στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν όλοι οι επιχειρηματίες ανεξαρτήτως του εάν είναι ενεργοί ή όχι, δηλαδή, εάν έχουν κλείσει ή όχι την επιχείρησή τους.

Μάλιστα, επισήμανε ότι δεν θα υπάρχει όριο στις οφειλές που μπορεί να έχει κάποιος που έχει κλείσει την επιχείρησή του.

Ακόμη, σε ρύθμιση οφειλών με κούρεμα στις προσαυξήσεις θα τεθούν και οι οφειλές των επιχειρήσεων για μη καταβολή των εισφορών των εργαζομένων.

Η ένταξη στη ρύθμιση θα θέτει σε αναστολή τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και θα απελευθερώνονται αυτόματα οι τραπεζικοί λογαριασμοί, στους οποίους έχει γίνει κατάσχεση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φρένο στα σενάρια των πρόωρων εκλογών που φούντωσαν τις τελευταίες ημέρες, θέλησε να βάλει ο Νίκος Βούτσης σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Τι είπε για τις 120 δόσεις.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα εργασιών της Βουλής μίλησε για «πολύ πυκνό» νομοθετικό έργο μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη, καθώς μέχρι τότε θα ψηφιστούν τα νομοσχέδια: για τις 120 δόσεις, για το νέο εξεταστικό σύστημα, για τη στρατιωτική θητεία, αλλά και τα δύο νομοσχέδια που συζητούνται στις επιτροπές για τον αιγιαλό και την αναπτυξιακή τράπεζα επενδύσεων.

Επίσης, την επόμενη Τετάρτη, εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ανέφερε μάλιστα, ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα η συγκρότηση θερινών τμημάτων και πως αυτό θα εξαρτηθεί από τον όγκο του κοινοβουλευτικού έργου.

Ερώτηση: «Αυτό βάζει ταφόπλακα στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών;»

Νίκος Βούτσης: «Εντελώς όμως…».

Ο Νίκος Βούτσης δήλωσε επίσης ότι το νομοθετικό έργο θα συνεχίσει όλο το καλοκαίρι και πως η προεκλογική περίοδος θα αρχίσει το Σεπτέμβριο.

Πηγή: Cnn.gr