ΞΕΚΙΝΑΜΕ, ΤΑ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΕΚ ΣΤΗΝ ΕΡΑΤΥΡΑ

2119

ΞΕΚΙΝΑΜΕ, ΤΑ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΕΚ ΣΤΗΝ ΕΡΑΤΥΡΑ

Όπως είχαμε αναγγείλει θα λειτουργήσουν φέτος στην Εράτυρα δύο τμήματα ως παράρτημα του Δημοσίου ΙΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Τα τμήματα είναι :

  1. Τεχνικός Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας.
  2. Τεχνικός Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής

Οι καταρτιζόμενοι θα λάβουν εξειδικευμένες γνώσεις για διαχρονικές τέχνες, στην ανάδειξη της αληθινής γεύσης, παραδοσιακές τεχνικές και σύγχρονοι μέθοδοι, στην επεξεργασία του γάλακτος, στην τυροκόμηση, αρτοσκευάσματα και επιδόρπια, που αποτελούν απαραίτητα συμπληρώματα στο καθημερινό τραπέζι . Δυο ειδικότητες με μεγάλες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.
Ξεκινά η περίοδος εγγραφής για τους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ και τους ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης γίνεται στην ιστοσελίδα: https://diek.it.minedu.gov.gr Η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 23:59, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει η φοίτηση είναι δωρεάν, είναι διετής και οι πτυχιούχοι σπουδαστές με πολλά εφόδια και γνώσεις.

Ο δήμος Βοΐου και η Κοινότητα Εράτυρας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άρτια λειτουργία των δύο τμημάτων με έμφαση στα εργαστήρια. Πολύ σημαντική είναι η βοήθεια που θα μας παρέχει η Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης με το επιστημονικό κύρος και την εμπειρία που διαθέτει .

Η φιλόξενη κοινωνία της Εράτυρας αγκαλιάζει την νεολαία, τους σπουδαστές και θα βάλει τα δυνατά της, για να έχουν μια καλή, ευχάριστη φοίτηση.

ΥΓ: Όπως είδατε είχαμε μια αλλαγή στο δεύτερο τμήμα, αντί του «Συντηρητής έργων τέχνης και αρχαιοτήτων» που είχαμε πει. Αυτό το τμήμα θα λειτουργήσει την επόμενη χρονιά.

Πρόεδρος της κοινότητας
Βάρκας Γεώργιος