Ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας για τα Νέα Μέτρα της κυβέρνησης ….

1644

Συγχαρητήρια κε Υπουργέ
Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 εφαρμόζει μέτρα ελέγχου παντού, εκτός των καταστημάτων με τρόφιμα, των φαρμακείων και των εκκλησιών. Επειδή δραστηριοποιούμαι στο λιανεμπόριο, θα ασχοληθώ μόνο με τα καταστήματα τροφίμων διότι αυτό με αφορά και μπορώ να έχω άμεση άποψη.
Η κυβέρνηση επιτρέπει τη χωρίς έλεγχο προσέλευση στα καταστήματα τροφίμων που σημαίνει κρεοπωλεία,μανάβικα ,αρτοποιεία κτλ κτλ κτλ και φυσικά και τα Σούπερ Μάρκετ που πωλούν τα πάντα. Είναι δηλαδή λιγότερο ασφαλές ένα κατάστημα λιανικής από ένα σούπερ μάρκετ. Είναι λιγότερο ασφαλές να επισκεφθεί κάποιος ένα κατάστημα του λιανεμπορίου για να αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα βιβλίο, μία μπλούζα από το να κάνει βόλτες στο σούπερ μάρκετ πιάνοντας τα πάντα στο ράφι και κυκλοφορώντας στους διαδρόμους με τον ανάλογο συνωστισμό. Είναι λιγότερο ασφαλή τα καταστήματα του λιανεμπορίου όπου η επισκεψιμότητα είναι σαφώς λιγότερη από το σούπερ μάρκετ. Φυσικά, όσο μεγαλύτερο το σούπερ μάρκετ, τόσο μεγαλύτερος ο συνωστισμός. Σα να λέμε, για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα είναι προτιμότερο να μην πηγαίνουν οι οπαδοί των φιλοξενούμενων ομάδων στα μικρά γήπεδα και να πηγαίνουν ελεύθερα στα μεγάλα γήπεδα. Μάλον κύριοι αρμόδιοι υπουργοί, οι συνάδελφοί σας που ασχολούνται με τον αθλητισμό επιδεικνύουν μεγαλύτερη σοβαρότητα ορισμένες φορές.
Όσον αφορά την ανακοίνωση των τελευταίων μέτρων από την κυβέρνηση:
Με θίγει σαν επιχειρηματία διότι, υφίσταμαι στραγγαλισμό και μάλιστα από τα αρμόδια υπουργεία που είναι αρμόδια για να με στηρίζουν. Όχι, δεν υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός διότι δεν υπάρχει καν ανταγωνισμός. Πέρυσι έκλεισαν τελείως τις μικρές επιχειρήσεις, φέτος εφηύραν το μέτρο του ελέγχου. Μια χαρά για τους ισολογισμούς των σούπερ μάρκετ και ειδικά τα μεγάλων. Μια χαρά κύριε υπουργέ.
Με θίγει σαν καταναλωτή διότι, είτε είμαι εμβολιασμένος είτε όχι, δημιουργείται ένα περιβάλλον ανεξέλεγκτο και εστία μολύνσεων εντός των σούπερ μάρκετ εφόσον δεν τηρείται κανένας έλεγχος. Όπως προανέφερα, ο καθένας και η κάθε μία από εμάς κυκλοφορεί ελεύθερα στους διαδρόμους και αγγίζει, μεταδίδει, μολύνεται.
Με θίγει σαν πολίτη αυτού του κράτους όταν υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση απέναντι στο ίδιο πρόβλημα. Όταν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όταν το κράτος δεν με προστατεύει όπως διαλαλεί.
Λύσεις διαφορετικές φυσικά και υπάρχουν αρκεί να υπάρχει διάθεση να τις δει κάποιος.
Το λιανεμπόριο δεν είναι ο καλός αγωγός μετάδοσης του COVID-19. Όλοι οι εμπλεκόμενοι προσέχουν ιδιαιτέρως και τηρούν τα μέτρα προφύλαξης. Ότι ισχύει για όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις, ισχύει και για το λιανεμπόριο και αν θέλουμε ισονομία, θα πρέπει είτε να κλείνουν όλες οι επιχειρήσεις, είτε να ανοίγουν όλες ,με τους ίδιους όρους.
ΛΙΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ