ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- «ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΑΘΗΝΑ»

623

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ  ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ  ΒΟЇΟΥ                                                               Σιάτιστα 16-12-2021


Radiosiatista.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Radiosiatista.gr

Θέμα: «ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΑΘΗΝΑ»

Ο Δήμαρχος Βοΐου κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα, το διήμερο 14-15 Δεκεμβρίου, είχε μία σειρά επαφών με κυβερνητικούς και διοικητικούς παράγοντες.

Συγκεκριμένα επισκέφτηκε το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ όπου ξεναγήθηκε από τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ κύριο Παναγιώτη Κουτσουμπέλη. Στη συνέχεια αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ και ο Δήμαρχος υπέγραψαν την σύμβαση παραχώρησης τμήματος του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου Ασκίου για τη δημιουργία του EΤΙΚ (Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών) και τομέα ΕΚΑΒ. Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ απέδωσε στον Δήμαρχο Βοΐου αναμνηστική πλακέτα για την συμβολή του στην υλοποίηση των ανωτέρω τμημάτων του ΕΚΑΒ. 

Επίσης επισκέφτηκε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού κ. Διαμαντή Βαχτσιαβάνο όπου επαναδιατύπωσε το αίτημα για την εγκατάσταση τοπικού δικτύου υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Σιάτιστα και τη Νεάπολη και συζήτησε με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου πολεοδομικά θέματα που αφορούν τον Δήμο.

Συναντήθηκε επίσης με την κα. Αγαπηδάκη Ειρήνη, υπεύθυνη συντονίστρια ανηλίκων μεταναστών και συζήτησε την συνέχιση της λειτουργίας της Δομής Πενταλόφου ως κέντρο φιλοξενίας ανηλίκων κοριτσιών για την επόμενη πενταετία.

Τέλος ο Δήμαρχος επισκέφτηκε την Πρόεδρο του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη», κ. Ειρήνη Μαρκουλάκη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, και συζήτησαν θέματα λειτουργίας του κτηρίου στη Σιάτιστα και την ολοκλήρωση παρεμβάσεων σε αυτό.