Αθήνα: Δύο βραβεία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας στην εκδήλωση βράβευσης του διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ».

487

Αθήνα: Δύο βραβεία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας στην εκδήλωση βράβευσης του διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ».

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023. Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Radiosiatista.gr

1ο βραβείο στην ταινία «1940: Μια βαλίτσα γεμάτη ιστορία», των μαθητών της Δ΄ τάξης του σχολ. έτους 2019-20, εξημισείας με το Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας Μεσσηνίας. Η εκδήλωση δεν είχε πραγματοποιηθεί τότε λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Η ίδια ταινία είχε διακριθεί και με το βραβείο «εύφημης μνείας» στον 10ο διαγωνισμό «Cinema… διάβασες;».

2ο βραβείο στην ταινία μας «Ο κρυμμένος θησαυρός, ο Σιατιστεύς λόγιος δάσκαλος Μιχαήλ Παπαγεωργίου και το Αλφαβητάρι του 1766», των μαθητών της Β΄ τάξης του σχολ. έτους 2021-22.

Περήφανος για τις δύο ξεχωριστές ομάδες μαθητών μου. Μπορεί οι κύκλοι να κλείνουν, οι αναμνήσεις όμως μένουν. Μου ξύπνησαν μνήμες από τα κοινά μας μονοπάτια, αυτά της δημιουργίας, της γνώσης, της χαράς.

Σε μια εκδήλωση που συμμετείχαν σχολεία όλων των βαθμίδων από διάφορα σημεία της Ελλάδας, τα παιδιά κάνουν περήφανο το σχολείο μας και τη Σιάτιστα.

Δεν είναι τόσο τα βραβεία. Αρκεί που γνωρίζω ότι πρόκειται για ομαδικές δουλειές με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά. Αρκεί που γνωρίζω ότι πρόκειται για μεγάλα εκπαιδευτικά προγράμματα με πολύ αγώνα, μιας κι αυτό από μόνο του κάνει ακόμη πιο δυνατά τα συναισθήματα. Αρκεί να γνωρίζω ότι συνεργαστήκαμε πολύ όμορφα με τους γονείς, ανθρώπους και υλικό, φορείς, συλλόγους, απλούς ανθρώπους του τόπου μας.

Τον συγκεκριμένο διαγωνισμό διοργανώνουν η Εκπαιδευτική Τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Αρχείο της ΕΡΤ. Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές και την Κριτική επιτροπή που αναγνώρισαν το μέγεθος της προσπάθειάς μας.

Το σχολείο γιορτάζει αύριο, οι Τρεις Ιεράρχες αποτελούν φωτεινά πρότυπα για τους μαθητές μας. Πρότυπα για την κάθε μέρα, τον κάθε αγώνα με… νου και γνώση! Χρόνια πολλά!

Radiosiatista.gr