ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ (ΔΑΣΚΑΛΟΣ) – ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΒΟΙΟ !!!

1837

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΒΟΪΟ

LIVE στο Studio του Ράδιο Σιάτιστα 95.7 fm
28/09/23

Το έντονο ενδιαφέρον της νυν Δημοτικής Αρχής για την επίλυση των προβλημάτων των σχολείων μου έδωσε την ευκαιρία να συμβάλω και εγώ με την εμπειρία μου και τις σκέψεις μου σε αυτό το πολύ βασικό ζήτημα. Παραθέτω, λοιπόν, μερικές πρωτοβουλίες που πρέπει να λαμβάνει κάθε Δήμος :
Α) Οι προτεινόμενες από τους διευθυντές εργασίες να γίνονται αποκλειστικά στους καλοκαιρινούς μήνες (ηλεκτρολογικές εργασίες, υδραυλικά, βαφές σχολικών κτιρίων, συντήρηση θέρμανσης, κοπή χόρτων ..) ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία μιας σχολικής μονάδας, όταν αρχίζει η χρονιά.
Β) Είναι αναγκαία η τοποθέτηση έξυπνων συσκευών εξοικονόμησης ενέργειας σε όλα τα σχολικά (το 80% τις επιχορήγησης δαπανάται σε θέρμανση) και φυσικά να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια της παρούσης δημοτικής αρχής για ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολικών κτηρίων.
Γ) Τακτικός έλεγχος των συστημάτων πυρασφάλειας, με την συνδρομή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και σεμινάρια χρήσης τους.
Δ) Η τεχνολογία μας δίνει την δυνατότητα για τη φύλαξη όλο το εικοσιτετράωρο των εκπαιδευτηρίων και την δυνατότητα να καταγράφονται όλες οι κινήσεις προς τα σχολικά κτήρια ώστε να αποφύγουμε ζημιές και φθορές που γίνονται κατά καιρούς από αγνώστους και κοστίζουν στο σχολικό προϋπολογισμό. Τοποθέτηση, λοιπόν, σύγχρονων συστημάτων παρακολούθησης και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία μας.
Ε) Τα προηγούμενα χρόνια με χαρά διαπίστωσα ότι η δημοτική αρχή αντιμετώπισε με επιτυχία και μεγάλη υπευθυνότητα τα δύσκολα καιρικά φαινόμενα (π.χ αποχιονισμό), τα οποία εξ αιτίας του ανάγλυφου του δήμου μας και της μετακίνησής των μαθητών έκαναν δύσκολη την πρόσβαση στα σχολεία . Εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους, γιατί πρόκειται για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
ΣΤ) Ο Δήμος έχει την ευκαιρία να ενταχθεί στο πρόγραμμα εκπαιδευτικών εκδρομών του Υπουργείου Παιδείας, αναδεικνύοντας την υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομία του τόπου. Χρειάζεται βέβαια να δημιουργηθούν υποδομές υποδοχής, φύλαξης και σίτισης των επισκεπτών μαθητών-εκπαιδευτικών.
Ζ) Η δημιουργία Παραρτήματος Ειδικού Σχολείου στη Σιάτιστα θα αποτελέσει ένα εμβληματικό έργο και θα λύσει πολλά προβλήματα τόσο για τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες όσο και για τους γονείς.
Η) Να στελεχωθεί και να ενισχυθεί οικονομικά η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας με συμβούλους, εκπαιδευτικούς και μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στα θέματα διαχείρισης της Παιδείας του Δήμου. Μέσα από την Επιτροπή θα στηρίξει κάθε προσπάθεια του εκπαιδευτικού για την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων, θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή της τοπικής κοινότητας και των εκπαιδευτικών στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων. Επίσης, θα προσφέρει πρόσθετες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως μουσική, τέχνη, αθλητισμό, επίσκεψη σε πολιτιστικά μνημεία του τόπου μας, περιβαλλοντικούς και θρησκευτικούς προορισμούς που ενισχύουν τον συνολικό αναπτυξιακό προσανατολισμό των μαθητών.
Παρακολουθώντας το έργο της νυν Δημοτικής Αρχής για τα θέματα εκπαίδευσης και το αμέριστο προσωπικό ενδιαφέρον του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή με χαρά δέχτηκα να ενταχτώ στον συνδυασμό «Δύναμη Επανεκκίνησης» για να προσφέρω στο πεδίο που το ξέρω καλά και το αγαπώ γιατί αφορά τη νεολαία μας και το μέλλον τους.
ΣΙΑΤΙΣΤΑ 25/9/2023
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ