ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

6608

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Έντονη κινητικότητα παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η περιοχή της Γαλατινής από εταιρείες φωτοβολταïκών που σχεδιάζουν ερήμην της τοπικής κοινότητας το γιγαντιαίο φωτοβολταïκό 1000MW σε έκταση 30.000 στρεμμάτων. 

Γίνονται τοπογραφικές μετρήσεις, προσπάθειες προσέγγισης κατοίκων για αγορές χωραφιών κ.α. Κινήσεις και ενέργειες που προκαλούν ανησυχία στους κατοίκους οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την εξέλιξη των έργων. 

ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΧΙΛΙΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ. ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ.

Είμαστε αποφασισμένοι να τους εμποδίσουμε.

Σε μία εποχή όπου η πράσινη μετάβαση και η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας έφεραν πανάκριβο ρεύμα για το λαό, αποδείχτηκε γρήγορα ότι η απελευθέρωση εκτόξευσε τα κέρδη των ομίλων της ενέργειας, καταδικάζοντας εκατομμύρια νοικοκυριά να ζουν σε συνθήκες ενεργειακής φτώχειας και να πληρώνουν υπέρογκους λογαριασμούς. 

Ενημερώνουμε ακόμα ότι ομάδες κατοίκων ελέγχουν την περιοχή. Εκεί βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής, και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Μιχάλης Καραμπατζιάς, μαζί με μέλη της επιτροπής αγώνα Γαλατινής.