Πώς βρέθηκε η σορός του Μπάμπη – Ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος εντοπισμού πτωμάτων βρήκε τη σορό του

891

Ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ιδιωτικής ομάδας εντοπισμού πτωμάτων και ανίχνευσης ανθρώπινων υπολειμμάτων ήταν αυτός που βρήκε τη σορό του 31χρονου Μπάμπη μέσα σε βάλτο στον Κάμπο Ευηνοχωρίου στο Μεσολόγγι.

Η συγκεκριμένη ομάδα επιστρατεύτηκε μετά από εισαγγελική παραγγελία που όρισε ειδικό ορκωτό εκπαιδευτή-ερευνητή να συμμετάσχει στις έρευνες.

Η ειδική ομάδα

Πρόκειται για μια ειδική ομάδα ιδιωτών ερευνητών με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους εντοπισμού ανθρώπινων πτωμάτων ακόμα και σε προχωρημένη σήψη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Οι έρευνες αυτής της ομάδας ξεκίνησαν το Σάββατο σε μια συγκεκριμένη περιοχή που είχε οριοθετήσει η αστυνομία μετά το συνδυασμό στοιχείων που ανέλυσε για το σημείο που είχε κινηθεί ο 50χρονος κρεοπώλης.

Τα πρώτα σημάδια

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σκύλος από χθες Κυριακή είχε εντοπίσει στοιχεία πτώματος στην περιοχή ωστόσο λόγω του ισχυρού ανέμου, που μετέφερε την μυρωδιά σε μεγάλη απόσταση, δεν κατάφερε να εντοπίσει το σημείο.

Σήμερα που οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν ο σκύλος εντόπισε το σημείο μέσα σε ένα κανάλι βάλτου.

Ο σκύλος έπεσε μέσα στο βαθύ χαντάκι γεμάτο νερό και καλαμιές και κατάφερε να εντοπίσει το πτώμα το οποίο ήταν μπρούμητα κάτω από ένα βαρύ αντικείμενο που πιθανότατα είχε τοποθετήσει ο δράστης για να καλύψει τα ίχνη του.

«Το παιδί ήταν σκεπασμένο με ένα βαρύ αντικείμενο»

Ένας από τους ανθρώπους που βοήθησε στις έρευνες μίλησε στο LIVE NEWS.

«Ψάχνουμε 18 μέρες τώρα για το παιδί. Είχαμε ξαναψάξει εκεί. Είναι ένα αυλάκι λίγο πιο βαθύ. Ίσως κάποιος τον είχε ρίξει εκεί. Βρέθηκε μέσα στο νερό. Από χθες το σκυλί είχε μία μυρωδιά αλλά από τον αέρα έχανε την επαφή και σήμερα το βρήκε. Το παιδί ήταν σκεπασμένο με ένα βαρύ αντικείμενο».

«Είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που διαθέτει αυτά τα σκυλιά»

Τη σορό, που είναι σε προχωρημένη σήψη, βρήκε ο επικεφαλής της ομάδας Anubis Cold Case Κ9 team με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Η Αγγελική Διακομανώλη που είναι στο γραφείο Τύπου της ομάδας Anubis Cold Case Κ9 team μίλησε στο Live News.

«Δεν θα το αφήναμε, είχαμε άριστη συνεργασία με τις Αρχές. Είναι η μοναδική μονάδα στην Ευρώπη που διαθέτει αυτά σκυλιά. Τα αντίστοιχα σκυλιά υπάρχουν στην Αμερική».

Δείτε εικόνες από τον τρόπο δράσης του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου