Τζέιμς Δαλαμάγκας: Έλληνας ο πιο καταζητούμενος άνδρας στην Αυστραλία – Τον ψάχνουν στην Ελλάδα για τον φόνο ομογενή

824

Τζέιμς Δαλαμάγκας: Έλληνας ο πιο καταζητούμενος άνδρας στην Αυστραλία – Τον ψάχνουν στην Ελλάδα για τον φόνο ομογενή

Πώς είναι σήμερα ο 53χρονος καταζητούμενος και ποια είναι τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιεί – Είναι επικηρυγμένος για 120.000 ευρώ

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει για τον εντοπισμό του ομογενή Τζέιμς Δαλαμάγκα ο οποίος από τον Απρίλιο του 1999 καταζητείται για συμμετοχή στη δολοφονία του Γιώργου Γιαννόπουλου που έγινε στο Μπέλμορ, στα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ.

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Έλληνα ομογενή από συμπατριώτη του η αστυνομία της Αυστραλίας έκανε την έκπληξη και σήμανε παγκόσμιο συναγερμό για τον επικηρυγμένο άνδρα, προσφέροντας σημαντικό ποσό.

Η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη Φως στο Τούνελ βρέθηκε στην Αυστραλία για να βοηθήσει στον εντοπισμό του πιο επικίνδυνου σύμφωνα με τις Αυστραλιανές Αρχές ομογενή. Η υπόθεση ήρθε ξανά στο προσκήνιο στην Αυστραλία πριν από περίπου ένα μήνα όταν οι αστυνομικοί παρουσίασαν εκ νεόυ τα στοιχεία τους στους δημοσιογράφους.

Οι αρχές της Αυστραλίας εκτιμούν ότι ο 53χρονος σήμερα Τζέιμς Δαλαμάγκας κρύβεται στην χώρα μας και τον έχουν επικηρύξει με 200 χιλιάδες δολάρια Αυστραλίας. Οι αυστραλιακές αρχές απευθύνθηκαν στις ελληνικές και ζητούν την βοήθεια των Ελλήνων για να τον εντοπίσουν.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς μπορεί να χρησιμοποιεί τα ονόματα «Τζέιμς», «Τζιμ», «Τιμ», «Δημήτριος», «Δημήτρης», «Μήτσος», «Τάκης», «Κάνης» ενώ θεωρείται βέβαιο ότι μιλάει καλά ελληνικά λόγω των χρόνων που έχει ζήσει στην Ελλάδα.

Πώς είναι σήμερα ο Τζέιμς Δαλαμάγκας

Ο Τζέιμς Δαλαμάνγκας έχει ύψος 1.82, καστανά μαλλιά και μάτια και ένα τατουάζ με ελληνικά γράμματα στο δεξί του αντιβράχιο. Ο πατέρας του που ζει στην Αυστραλία λέει πως δεν έχει καμία επαφή όλα αυτά τα χρόνια με τον καταζητούμενο γιο του, κάτι που οι Αρχές δεν πιστεύουν. Η καταγωγή του πατέρα του είναι από τον Γοργόμυλο Πρέβεζας και της μητέρας του από την Τεμένη Αιγίου.

Αυστραλία: Η έκκληση της αδερφής του θύματος
Η αδερφή του θύματος μίλησε στην εκπομπή και έκανε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να βοηθήσει: «Ευχαριστώ την εκπομπή σας που μου έδωσε την ευκαιρία να ζητήσω την βοήθεια του λαού της Ελλάδας για να συλληφθεί ο καταζητούμενος James Dalamangas. Πιστεύω ότι κάποιος τον καλύπτει και τώρα είναι η ώρα να μιλήσει στην αστυνομία. Ως αμοιβή δίνεται και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, 200 χιλιάδες δολάρια Aυστραλίας, περίπου 120 χιλιάδες ευρώ», είπε η Τούλα Γιαννοπούλου.

Η γυναίκα μίλησε για το βράδυ που ο αδερφός της, Γιώργος Γιαννόπουλος βρήκε τραγικό τέλος: «Λάβαμε ένα τηλέφωνο δύο το χάραμα να πάμε στο Νοσοκομείο. Μπήκαμε και περιμέναμε να δούμε τον αδερφό μου αλλά μας είπαν ότι πέθανε. Σοκαριστήκαμε μόλις μάθαμε ότι ο φερόμενος ως δράστης είναι Έλληνας γιατί δεν πιστεύαμε πως ποτέ ένας Έλληνας θα έκανε κάτι τέτοιο σε κάποιον άλλον Έλληνα. Oι γονείς μου ζουν μόνο για τα εγγόνια τους και απλά επειδή είναι και μιας ηλικίας, θέλουν απλά να βρεθεί ο δολοφόνος για να φύγουν από την ζωή χωρίς να έχουν αυτόν τον πόνο».

Σε ερώτηση για το τι θα έκανε αν είχε τον καταζητούμενο Τζέιμς Δαλαμάγκα μπροστά της απάντησε πως το μόνο που θα τον ρωτούσε είναι πως μπορεί να τα έχει καλά με την συνείδησή του μετά από αυτό που έκανε.

twitter sharing button
print sharing button
Janmes_Dalamagkas
INTRO

Το Τούνελ στην γενέτειρα του καταζητούμενου ομογενή