Τα νέα μας ….

5053

Σιάτιστα: Εκδήλωση του ΚΚΕ την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου

Εκδήλωση – συζήτηση: Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναδριάσεων του  Δημοτικού Συμβουλίου Σιάτιστας Παρασκευή 16 Φλεβάρη 19:00

Ομιλία: Κουζιάκη Τίνα μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Εκδήλωση – συζήτηση: Αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναδριάσεων του  Δημοτικού Συμβουλίου Σιάτιστας Παρασκευή 16 Φλεβάρη 19:00

Ομιλία: Κουζιάκη Τίνα μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Πρώτη νίκη για τον Πάνο Κεπαπτσόγλου στις εκλογές για την Προεδρία της ΠΕΔ – Η παράταξη που τον υποστηρίζει απέσπασε 5 έδρες έναντι 3 της παράταξης που στηρίζει τον Χ. Ζευκλή – Αναμένεται η εκλογή του ως νέος Πρόεδρος της ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας – Η δήλωσή του (Βίντεο)

11 Φεβρουαρίου 202414:542 σχόλια

Η παράταξη “ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” η οποία θα υποστηρίξει τον Πάνο Κεπαπτσόγλου για Πρόεδρο του νέου Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας,  μετά τις διεργασίες της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 11/2 με 50 ψήφους απέσπασε 5 έδρες έναντι 3 εδρών της παράταξης “ΙΣΧΥΡΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” του Χρήστου Ζευκλή που συγκέντρωσε 29 ψήφους.  Η “Λαϊκή Συσπείρωση” έλαβε 3 ψήφους και δεν παίρνει έδρα.

Η νικήτρια παράταξη καταλαμβάνει 5 έδρες και η δεύτερη παράταξη 3 έδρες.

Από την παράταξης  “ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” εκλέγονται  οι εξής πέντε:

Ηλιάδης Δημήτριος

Τζουμερκιώτης Γρηγόρης

Καραβασίλης Ιωάννης

Αβραμίδης Ιωάννης

Αναστασίου Θωμάς

Από την παράταξη “ΙΣΧΥΡΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” εκλέγονται στο Δ.Σ οι εξής τρεις :

Κορωνίδης Δημήτριος

Εγγλέζος Εμμανουήλ

Σαλτσίδης Σάββας

Στην ΚΕΔΕ εκλέγονται οι:

Βασιλειάδης Ευστάθιος

Ιωαννίδης Λευτέρης

Εμμανουήλ Δημήτριος

Το νέο Δ.Σ. της ΠΕΔ στο οποίο συμμετέχουν και οι 13 Δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας θα κληθεί να εκλέξει το  νέο Πρόεδρο με τον Δήμαρχο του Άργους Ορεστικού Πάνο Κεπαπτσόγλου να είναι το απόλυτο φαβορί έναντι του Χρήστου Ζευκλή.

H σταυροδοσία

Για το εποπτικό της ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας εκλέγονται οι 3 πρώτοι, δεν εκλέγεται μόνο ένας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης, σε έκτακτη συνεδρίαση του, αποφάσισε σήμερα την 08-02-2024 την συνέχιση των κινητοποιήσεων, υιοθετώντας την απόφαση-εισήγηση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίζεται:

1)ΑΠΟΧΗ μέχρι και 26.02.2024: Από όλες τις ποινικές δίκες, εκτός των δικών που προέρχονται από διακοπή και στις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει η εξέταση του πρώτου μάρτυρα. Από δίκες συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ δημοσίου τομέα, πλην ΟΤΑ. Από δίκες Νομικής Βοήθειας. Από την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, Τραπεζών και funds. (μέχρι και 26-02-2024)

2) ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΩΝ στις 15-02-2024 και στις 23-02-2024

Άδειες θα χορηγούνται αποκλειστικά και μόνο:

  • – Σε περιπτώσεις παραγραφών και αποσβεστικών προθεσμιών, συμπεριλαμβανομένων των δικονομικών.
  • – Στις ποινικές υποθέσεις, στα πλημμελήματα συμπληρωμένα έξι (6) έτη στον α’ και επτά (7) έτη στον β’ βαθμό και στα κακουργήματα συμπληρωμένα δεκαπέντε (15) έτη στον α΄ βαθμό και δεκαοκτώ (18) έτη στο β’ βαθμό.
  • – Σε ποινικές δίκες β’ βαθμού με κρατούμενο, συνεπεία πρωτοβάθμιας καταδικαστικής απόφασης.
  • – Σε περιπτώσεις προσωρινά κρατουμένων, εν’ όψει της συμπλήρωσης προσωρινής κράτησης. Συμπληρωμένοι δέκα μήνες σε περίπτωση δωδεκαμήνου και δεκαπέντε μήνες σε περίπτωση δεκαοκτάμηνου. • – Σε αυτόφωρα και συνοδείες εφόσον εκδικαστεί την ίδια ημέρα ή κρατείται ο κατηγορούμενος. Ως προς τις Αναβολές: Για την διευκόλυνση των συναδέλφων επιτρέπεται η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του απόντος συναδέλφου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου. Σημειώνεται ότι το πλαίσιο της αποχής πρέπει να εφαρμόζεται είτε υφίσταται υποχρέωση έκδοσης γραμματίου προείσπραξης εισφορών είτε υπάρχει απαλλαγή από αυτή την υποχρέωση κατά τα αναφερόμενα στο άρθρο 61 παρ. 3 του Κώδικα Δικηγόρων, όπως μεταξύ άλλων τις περιπτώσεις που εκπροσωπούν το δημόσιο, ΟΤΑ, Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου με σύμβαση πάγιας αντιμισθίας ή εκπροσωπούν δικαιούχους Νομικής Βοήθειας και Ευεργετικής Πενίας.

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ                   ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

Μπλόκο Αγροτών Κόμβου Φιλώτα: Κάλεσμα σε κλείσιμο δρόμου Δευτέρα 12/02 στις 16:00 στο μπλόκο

Καλούμε όλους σε κλείσιμο δρόμου Δευτέρα 12/02/24 από τις 16:00 έως τις 17:00 στο κόμβο του Φιλώτα.

Παραμένουμε σε θέση μάχης ενόψει της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη.

Μετά το κλείσιμο του δρόμου θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στο μπλόκο ώστε να αποφασίσουμε πώς θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τον εμπορικό κόσμο και όλη την τοπική κοινωνία να συμπαρασταθούν και να ενισχύσουν τον αγώνα των αγροτών.

Διεκδικούμε την επιβίωσή μας ως αγρότες, να παραμείνουμε στα χωριά και τις καλλιέργειες μας.

                                                                                                             ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΠΛΟΚΟΥ

Oι αγρότες από το μπλόκο των Κοίλων  έριξαν άχυρα έξω από το διοικητήριο της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας στην ΖΕΠ το μεσημέρι της Κυριακής 11

Oι αγρότες από το μπλόκο των Κοίλων  έριξαν άχυρα έξω από το διοικητήριο της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας της ΖΕΠ το μεσημέρι της Κυριακής 11/2. H φωτογραφίες ειναι του e-ptolemeos.gr

Μίλτος Τεντόγλου: Πρωτιά για τον Έλληνα πρωταθλητή στο Παρίσι

Μια ακόμη νίκη για τον Μίλτο Τεντόγλου! Αυτή τη φορά στο διεθνές μίτινγκ του Παρισιού όπου ήταν πρώτος στο μήκος με καλύτερο άλμα στα 8,06 μέτρα.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Μίλτος Τεντόγλου, στον δεύτερο δυνατό αγώνα της σεζόν δε δυσκολεύτηκε να πάρει μια ακόμη πρωτιά. Ο άλτης που προπονείται με τον Γιώργο Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 7,77 μ., συνέχισε με τα 8,06 μ. που του έδωσαν τη νίκη, ακολούθησε ένα στα 7,91 μ. και στην συνέχεια είχε δύο άλματα στα 7,85 μ. με το πάτημα του να είναι αρκετά πίσω από τη βαλβίδα. Στο έκτο και τελευταίο άλμα ο κορυφαίος άλτης “έγραψε” 8,01 μέτρα.

Ο 26χρονος Παγκόσμιος πρωταθλητής έχει καλύτερη φετινή επίδοση στα 8,09 μ. επίδοση που είχε σημειώσει στο μίτινγκ της Οστράβα στις 30 Ιανουαρίου.

Η αγωνιστική συνέχεια θα δοθεί για τον Τεντόγλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 10/2 το 1ο car meet στην πόλη της Κοζάνης – Η νεολαία απόλαυσε τα αυτοκίνητα (Βίντεο)

11 Φεβρουαρίου 202420:562 σχόλια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 10/2 το 1ο car meet στην πόλη της Κοζάνης – Η νεολαία απόλαυσε τα αυτοκίνητα

Τα βίντεο είναι της Λ. Παλαμά & του nightshiftautogroup

Βίντεο:

https://youtube.com/shorts/6R-i2r09nro?si=WDcTOHJ9NR7s-Mna