Έζησε στη ζούγκλα για 40 χρόνια και έμοιαζε με 20χρονο, πέθανε από καρκίνο όταν γύρισε στον πολιτισμό

3248

Η ζωή στη ζούγκλα για πάνω από 4 δεκαετίες

Έζησε 40 χρόνια στη ζούγκλα του Βιετνάμ και μερικά χρόνια αφού επέστρεψε στον πολιτισμό πέθανε από καρκίνο.

Η ιστορία του Χο Βαν Λανγκ είναι βγαλμένη από παραμύθι. Πρόκειται για τον άνθρωπο που μαζί με τον πατέρα του βρέθηκε στη ζούγκλα του Βιετνάμ, όταν πολλά μέλη της οικογένειάς του σκοτώθηκαν από βόμβα κατά την διάρκεια του πολέμου.

Η ζούγκλα τους απορρόφησε. Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτή για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, συγκεκριμένα για 41 χρόνια, όταν επέστρεψαν στην κοινωνία το 2013. Ωστόσο, η επανένταξή τους στον πολιτισμό πριν από οκτώ χρόνια, μάλλον περισσότερο κακό τους έκανε παρά καλό.

ζούγκλα

Ο Λανγκ χτυπήθηκε από καρκίνο του ήπατος. Αρκετοί θεωρούν ότι η επιστροφή του στη σύγχρονη κοινωνία ίσως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιδείνωση της υγείας του. Αυτός άρχισε να πίνει αλκοόλ και να τρώει επεξεργασμένα τρόφιμα.

Σε ηλικία 52 ετών και 8 χρόνια μετά την επανένταξή του στον πολιτισμό ο Λανγκ «έφυγε» από τη ζωή. Ένας φίλος του είπε ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής μπορεί να συνέβαλε στον θάνατό του σε τόσο μικρή ηλικία. «Είμαι τόσο λυπημένος που τον είδα να φεύγει, αλλά για μένα ήταν μια απελευθέρωση διότι ξέρω ότι υπέφερε πολύ τους τελευταίους μήνες», ανάφερε.

«Ήταν ένας όμορφος άνθρωπος, δεν μπορώ να τον ξεχάσω, θα μου λείπει κάθε μέρα. Αλλά δεν μου άρεσε που τον έβλεπα να ζει στον πολιτισμό. Πάντα ανησυχούσα ότι ο οργανισμός του δεν θα ήταν σε θέση να χειριστεί μία τόσο μεγάλη αλλαγή.

Πέρασε όλη του τη ζωή στη ζούγκλα και στην συνέχεια ήρθε να ζήσει στον πολιτισμένο κόσμο, όπου άρχισε να τρώει επεξεργασμένα τρόφιμα και μερικές φορές να πίνει αλκοόλ», πρόσθεσε ο φίλος του Λανγκ.

Ο πατέρας του που ήταν στρατιώτης πήρε τον Λανγκ στη ζούγκλα όταν ήταν μόλις δύο ετών. Ζούσαν εκεί για τέσσερις δεκαετίες μέχρι που τους ανακάλυψαν ντόπιοι που έψαχναν για καυσόξυλα.

Το ιατρικό πρόβλημα και η επιστροφή στον πολιτισμό

Στη ζούγκλα φορούσαν ρούχα από φλοιό δέντρων, έμεναν σε μια καλύβα που βρισκόταν πέντε μέτρα πάνω σε δέντρο και ζούσαν με φρούτα που έβρισκαν και καλαμπόκι που καλλιεργούσαν. Όταν ο πατέρας του Λανγκ αρρώστησε και η υγεία του άρχισε να επιδεινώνεται, έπρεπε να επιστρέψουν στην κοινωνία για να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα.

ζούγκλα

Όλα αυτά τα χρόνια ο Λανγκ δεν είχε ιδέα ότι υπήρχαν γυναίκες. Το 2016 ο φίλος του είχε πει μιλώντας στα ΜΜΕ ότι παρόλο που ήταν πλέον σε θέση να διακρίνει τα δύο φύλα, δεν γνώριζε την ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους.

Πριν από μερικούς μήνες ο Λανγκ διαγνώστηκε με καρκίνο του ήπατος και στις 6 Σεπτεμβρίου, οκτώ χρόνια μετά την αποχώρησή του από τη ζούγκλα πέθανε. «Στις αρχές του 2021 ο Λανγκ υπέφερε από έντονους πόνους στην κοιλιά. Οι συγγενείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της πόλης και διαγνώστηκε με καρκίνο του ήπατος. Όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού έπρεπε να θεραπευτεί στο σπίτι. Η ασθένειά του όμως εξελίχθηκε τόσο άσχημα που δεν κατάφερε να ζήσει», ανέφερε σε δήλωσή του αξιωματούχος της περιφέρειας που ζούσε ο Λανγκ.