ΟΛΑ ΕΔΩ ……Ο ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ !!!!

4330
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα
Ψηφίζουμε ΠΥΡΡΟ ΔΗΜΑ στις Ευρωεκλογές και ψήφο ποιότητας στο Κρεοπωλείο
ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ Άλκης Κακούλης
Radiosiatista.gr
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κλαρινέτο

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά η παρουσία του μεγάλου Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα σήμερα στο σχολείο μας. Ευχαριστούμε Πύρρο!!



Ο Πύρρος Δήμας στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας
Ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» με την επίσκεψη του Μεγάλου Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Ολυμπιονίκη, να εκφράσουν τα ερωτήματά τους και να ανταλλάξουν απόψεις για την πορεία του αθλητή σε όλη την καριέρα του.
Ο Ολυμπιονίκης με μεγάλη χαρά και ενδιαφέρον απάντησε στις ερωτήσεις όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών, μίλησε για τις πολύ άρτιες εγκαταστάσεις που διαθέτει το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας και τόνισε πόσο ευτυχείς πρέπει να είναι όλοι που ο τόπος διαθέτει άξιους ευεργέτες.
Παρών ήταν ο Μεγάλος Ευεργέτης του σχολείου κ. Κωνσταντίνος Παπανικολάου, ο οποίος μαζί με το διευθυντή κ. Θωμά Θεοδωρόπουλο, την υποδιευθύντρια κα Κουζιάκη Μαρία και τους εκπαιδευτικούς υποδέχτηκαν και ξενάγησαν τον κ. Δήμα.
Το Μουσικό Σύνολο Μπουζουκιών με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Παλάγγα Κωνσταντίνο και της Παραδοσιακής Ορχήστρας με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Μπαδιανούδη Ιάκωβο αφιέρωσαν ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα στον Ολυμπιονίκη.
Απερχόμενος ο Πύρρος Δήμας ευχαρίστησε το διευθυντή του σχολείου για τη φιλοξενία και υποσχέθηκε να ξαναεπισκεφτεί τη Σιάτιστα.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Επίσκεψη του μεγάλου Πύρρου Δήμα στο δημαρχείο μας


Στην Κοζάνη βρίσκεται, από σήμερα Τρίτη 27/2, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, στο άθλημα της άρσης βαρών, Πύρρος Δήμας προκειμένου να συμμετέχει στην εκπαιδευτική διημερίδα με θέμα: «Το ευ αγωνίζεσθαι ασπίδα στην οπαδική βία», στις 28 Φεβρουαρίου 2024 , στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού (Φιλίππου Β΄ 30) Κοζάνης και στις 29 Φεβρουαρίου 2024 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας (Περγάμου 62-66) και ώρα 10:00 – 13:00. …

########################################################################








Μπορεί να είναι εικόνα γάτα

Ιερά Μητρόπολις Σισανίου και Σιατίστης <info@imsiatistis.gr> προς Αντιπεριφερειάρχης, Γενική, Γραφείο, Δήμαρχος, Δήμητρα, Δήμος, Δήμος, ΔΗ.Κ.Ε.ΒΟ., Ευστάθιος, Περιφερειάρχης, ΠεριφερειακήἈδελφοί μου ἀγαπητοί,Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Σισανίου καί Σιατίστης, στά πλαίσια τοῦ ἑορτασμοῦ τῆς 25ης Μαρτίου, προτίθεται νά παρουσιάσει στό κοινό τῆς Σιάτιστας τήν ταινία «Διάκος ὁ ἡρωομάρτυς».Πρόκειται γιά ἱστορική ταινία μυθοπλασίας, μέ θέμα τήν ζωή τοῦ ἡρωομάρτυρος Ἀθανασίου Διάκου, πού θυσιάστηκε γιά τήν ἐλευθερία τῆς Πατρίδος του στίς 24 Ἀπριλίου 1821. Τό σενάριο βασίζεται στήν ἀληθινή ἱστορία τοῦ ἥρωα (1788-1821). Ἡ ταινία εἶναι παραγωγή τῆς ΦΙΛΟΤΙΜΟ films (ὑπάρχει χάρι στό φιλότιμο τῶν μελῶν καί τῶν φίλων της), τῆς Κινηματογραφικῆς Ὁμάδας τοῦ Πνευματικοῦ Κέντρου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης καί Πλαταμῶνος «Ὁ ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ».Σᾶς προσκαλοῦμε, λοιπόν, νά παρακολουθήσετε τήν προβολή τῆς συγκινητικῆς αὐτῆς ταινίας, προκειμένου νά προσεγγίσουμε τήν μορφή αὐτοῦ τοῦ ἥρωα μέσα ἀπό ἕνα σύγχρονο ὀπτικοακουστικό γεγονός.Ἡ ἡμέρα προβολῆς θά εἶναι τήν Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 καί ὥρα 7 το απόγευμα, στό Βουδούρειο Πολιτιστικό Κέντρο τῆς πόλεως Σιατίστης.Παρακαλοῦμαστε νά τιμήσουμε ὅλοι την μνήμη τῶν προγόνων και τῶν ἡρώων μας.Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Ο ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ—Ιερά Μητρόπολις Σισανίου και ΣιατίστηςΜητροπολίτου Ιακώβου 152100, Σιάτιστα ΚοζάνηςE :info@imsiatistis.grT : 24650 21204

ΠΑΟΚ Κοίλων και Βελβεντό είχαν ρεπό και έπαιξαν για το κύπελλο αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο ματς μέσα στο Βελβεντό μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα μέσα στα Κοίλα.

Σ’ ένα παιχνίδι που είχε αρκετά έξω αγωνιστικά γεγονότα.

Επιβλητική επιστροφή στις νίκες για τη Σιάτιστα.

Α’ κατηγορία 21η αγωνιστική

Δαναοί Κοζάνης – Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας 0-3

ΑΕ Περδίκκα – ΑΟ Κρόκου 1-0

Μακεδονικός Σιάτιστας – Ατρόμητος Πτολεμαΐδας 5-0

Τιτάν Σερβίων – Μακεδονικός Κοζάνης 0-1

ΑΣ Ιωνικός – ΑΕ Κοζάνης 2-4

ΠΑΟ Κοίλων – ΑΕΠ Κοζάνης 3-0 α.α.

Ρεπό: ΑΣ Βελβεντό

 Βαθμολογία

ΠΑΟ Κοίλων 53

Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας 46

Μακεδονικός Σιάτιστας 43

Μακεδονικός Κοζάνης 37

ΑΕ Περδίκκα 37

Δαναοί Κοζάνης 29

Τιτάν Σερβίων 28

ΑΣ Βελβεντό 25

ΑΕ Κοζάνης 21

ΑΣ Ιωνικός 13

Ατρόμητος Πτολεμαΐδας 12

ΑΟ Κρόκου 11

ΑΕΠ Κοζάνης -14

 Επόμενη αγωνιστική 22η

ΠΑΟ Κοίλων – Δαναοί Κοζάνης

Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας – ΑΣ Ιωνικός

ΑΕΠ Κοζάνης – Μακεδονικός Σιάτιστας

ΑΕ Κοζάνης – Τιτάν Σερβίων

Μακεδονικός Κοζάνης – ΑΕ Περδίκκα

ΑΟ Κρόκου – ΑΣ Βελβεντό

Ρεπό: Ατρόμητος Πτολεμαΐδας

Εκκρεμούν οι αγώνες της 16ης αγωνιστικής

ΑΕ Περδίκκα- Ατρόμητος Πτολεμαΐδας    ΑΣ Ιωνικός – ΠΑΟ Κοίλων

Β’ κατηγορία

Στη  Β κατηγορία  οι Πύργοι συνεχίζουν το βιολί τους

Είχαμε δύο νίκες γηπεδούχων και τρεις νίκες φιλοξενούμενων

15η αγωνιστική

Ερμής Πλατανορρεύματος – Ελπίδες ΑΕ Κοζάνης 0-3

Αναγέννηση Λιβαδερού – ΠΑΟ Κοίλων Β’ 2-4

Αναγέννηση Αργίλου – Αλιάκμων Αιανής 2-0

Δόξα Βερμίου Πύργων – Βυζαντινός Αετός 2-1

Δάφνη Πολυμύλου – Ακρίτες Κοζάνης 1-2

 Βαθμολογία

Δόξα Βερμίου Πύργων 39

ΠΑΟ Κοίλων Β’ 32

Αναγέννηση Αργίλου 29

Ελπίδες ΑΕ Κοζάνης 22

Ακρίτες Κοζάνης 20

Αναγέννηση Λιβαδερού 19

Δάφνη Πολυμύλου 18

Βυζαντινός Αετός 15

Αλιάκμων Αιανής 10

Ερμής Πλατανορρεύματος 1

Επόμενη αγωνιστική – 16η

Ελπίδες ΑΕ Κοζάνης – Αναγέννηση Αργίλου

Αλιάκμων Αιανής – Βυζαντινός Αετός

Αναγέννηση Λιβαδερού – Δάφνη Πολυμύλου

ΠΑΟ Κοίλων Β’ – Ερμής Πλατανορρεύματος

Ακρίτες Κοζάνης – Δόξα Βερμίου Πύργων

Matiesstasport.blogspot.com Tags: ΕΠΣ Κοζάνης

Το αντρικό τμήμα του Γυμναστικού Συλλόγου πήρε το διπλό στην έδρα του Εθνικού Κοζάνης με σκορ 73-76.  Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων αλλά πρέπει να δοθεί περισσότερη σημασία στον τραυματισμό του παίχτη του Εθνικού κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι στενάχωρο το γεγονός αθλητές να τραυματίζονται και να αποχωρούν απο το γήπεδο με ασθενοφόρο. Ο Γυμναστικός Σύλλογος εύχεται ταχεία και γρήγορη ανάρρωση στον παίχτη του Εθνικού και να επιστρέψει γρήγορα στους αθλητικούς χώρους. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: Α 16-15 Β 31-32 Γ 45-45 Δ 73-76 Οι πόντοι των παιχτών: Γκουτζιαμανης Δ., Κατσιανης Γ., Δεληγιάννης Γ. 12, Τζωνος Αν., Ρέπας Ν. 20(2), Στεργίου Ν. 15, Γκουτζιαμανης Δ., Παππάς Θ. 8, Μπλιαγκος Π., Παγανας Δ. 8, Καρλοπουλος Δ., Γεωργακας Δ. 12 Η βαθμολογία του ομίλου: ΑΣ Ηρακλής Κοζάνης  17 (9 αγώνες) ΦΣ Εθνικός Κοζάνης  16 (9 αγώνες) Διόσκουροι Κοζάνης  16 (9 αγώνες) ΓΣ Σιάτιστας 14 (9 αγώνες) ΑΣ Βελβεντού  13 (9 αγωνες) ΦΣΦ Αριστοτέλης 10 (8 αγώνες) ΑΠΣ Αρίων Πτολεμαϊδας  10 (8 αγώνες) ΑΣ Αναγέννηση Σερβίων  9 (9 αγώνες) Το παιδικό τμήμα του Γυμναστικού Συλλόγου επέστρεψε στις νίκες αντιμετωπίζοντας στον Αριστοτέλη Φλώρινας στο ΔΑΚ Σιάτιστας με σκορ 60-39 για την 1η αγωνιστική του Β γύρου του πρωταθλήματος παίδων Α’  της ΕΚΑΣΔΥΜ. Η βαθμολογία του ομίλου παίδων Α’: ΑΣ Καστοριάς Α’ 19 (10 αγώνες) ΑΣ Ηρακλής Α’ 19 (10 αγώνες) ΑΚ Φλώρινας 17 (10 αγώνες) ΦΣ Εθνικός Κοζάνης 15 (11 αγώνες) ΓΣ Σιάτιστας 14 (9 αγώνες) Διόσκουροι Β’ 14 (10 αγώνες) ΦΟ Πρωτέας Γρεβενών 13 (11 αγώνες) ΦΣΦ Αριστοτέλης 12 (9 αγώνες) ΑΣ Βελβεντού 12 (10 αγώνες)

Κωδωνοκρουσίες σε ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας για τους νεκρούς των Τεμπών

Αύριο, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, στο οποίο, κατά τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023, έχασαν τη ζωή τους 57 αδελφοί μας, επί το πλείστον νέα παιδιά.

Με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αύριο, θα ηχήσουν 57 φορές οι καμπάνες τριών ναών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας·

– Φλώρινα: Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Παντελεήμονος

– Πτολεμαΐδα: Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος

– Αμύνταιο: Ιερός Ναών Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Η κωδωνοκρουσία κατά την αυριανή ημέρα ας μην αποτελέσει μόνο έναν συμβολισμό, γι’ αυτό καλούμε τις χριστιανές και τους χριστιανούς της επαρχίας μας να αφιερώσουμε όλοι μαζί 57 δευτερόλεπτα προσευχής για τις ψυχές των θυμάτων των Τεμπών και την παρηγορία του Θεού στη ζωή όσων κρατούν ζωντανή τη μνήμη τους.

Αιωνία η μνήμη των 57 θυμάτων αδελφών μας!

Στη Δυτική Μακεδονία ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στη Δυτική Μακεδονία, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος βρέθηκε στα γραφεία της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, όπου συναντήθηκε με όλους τους δημάρχους της περιοχής για να συζητήσουν τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση και χρήζουν άμεσης επίλυσης, ανάμεσα τους το μεγάλο «στοίχημα» της απολιγνιτοποίησης, το ενεργειακό κόστος και το τέλος ταφής.

«Έχουμε μπροστά μας το μεγάλο στοίχημα της Δίκαιης Μετάβασης και της απολιγνιτοποίησης, πρέπει να δούμε πως θα γίνει με όσο το δυνατόν πιο ομαλό τρόπο για την οικονομία και τους κατοίκους της περιοχής» τόνισε ο κ. Λιβάνιος και αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα και το «brain drain» που αντιμετωπίζει η Δυτική Μακεδονία, εν μέσω άλλων, με την απώλεια πολλών ανθρώπων που επιλέγουν να ζήσουν και να εργαστούν σε άλλες περιοχές της χώρας ή του εξωτερικού.

«Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή, σήμερα που υλοποιούνται τα προγράμματα και η κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας περιμένει να δει τα έργα να υλοποιούνται» τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, ανέφερε πως ο κ. Λιβάνιος έχει ενημερωθεί πλήρως για τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και έχει δώσει τις αναγκαίες κατευθύνσεις. «Η σημερινή συνάντηση αποτυπώνει τη βούληση ότι ο κ. υπουργός θέλει να βρίσκεται μαζί σας και να ακούσει τη σκέψη σας, άλλωστε είναι ο υπουργός των μεγάλων αλλαγών στην αυτοδιοίκηση, είναι των θεσμικών παρεμβάσεων και των μεγάλων προσδοκιών. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους δημάρχους και τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης βλέπω ότι περιμένουν από τον υπουργό τις αλλαγές εκείνες που θα μετεξελίξουν ακόμα περισσότερο την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, ως εργαλεία παραγωγής αναπτυξιακού έργου» τόνισε ο κ. Αμανατίδης.

Ενεργειακό κόστος

Για το ενεργειακό κόστος, αναφέρθηκε πως είναι πλέον δυσβάσταχτο για τους δήμους και θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια για τη χορήγηση ηλεκτρικού χώρου, κατά προτεραιότητα στους ΟΤΑ Α΄βαθμού για σύνδεση έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τη διαδικασία του ενεργειακού ή του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού, ιδιαίτερα στην περιοχή μας που διαχρονικά αποτελούσε τον ενεργειακό πυλώνα της χώρας και σήμερα βιώνει τα αποτελέσματα της απολιγνιτοποίησης. «Θεωρούμε πως ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική περίοδο που είμαστε στη μετάβαση λόγω απολιγνιτοποίησης, θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη μνεία και μέριμνα αλλά και άμεσες δράσεις από διάφορα προγράμματα διότι μετά τη θεσμοθέτηση και καθιέρωση του χρηματιστηρίου ενέργειας, έχει εκτοξευθεί η τιμή της κιλοβατώρας. Αν πηγαίναμε να τηρήσουμε απόλυτα τις οδηγίες θα έπρεπε να είχαμε αυξήσεις δημοτικών τελών που θα ξεπερνούσαν το 150% – 200%, σε μια ήδη δύσκολη χρονική περίοδο» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου.

Τέλος ταφής

Για το τέλος ταφής και την επαναχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, του gate Fee για τους δήμους μέλη της ΔΙΑΔΥΜΑ, ο κ. Κεπαπτσόγλου ανέφερε πως είναι άδικο να πληρώνουν οι δήμοι και υψηλό κόστος διαχείρισης και τέλος ταφής και πως είναι πάντα σύμφωνοι με τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Ο κ. Λιβάνιος σημείωσε για το τέλος ταφής πως η Δυτική Μακεδονία πληρώνει ανάλογα με τον όγκο των απορριμμάτων που πηγαίνουν στη χωματερή, ενώ τόνισε πως «είναι σημαντικά τα βήματα που έχει κάνει».

Αδέσποτα

Για το μεγάλο θέμα των αδέσποτων ζώων και τη λειτουργία των καταφυγίων, τονίστηκε πως πρέπει να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην ομηρία δημάρχων και αντιδημάρχων να εκτίθενται και να είναι συνεχώς υπόλογοι ή κατηγορούμενοι στην καθημερινή διάταξη των κατά τόπους δικαστηρίων.

Αναφορά επίσης έγινε στις ανένταχτες – μη υλοποιήσιμες προτάσεις του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης και το να υπάρχει περίπτωση να ενταχθούν σε κάποιο άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να υλοποιηθούν, όπως και το αν υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης μελετών από το ΤΠΚΔ, όπως ίσχυε.

Για τις αποσπάσεις εκλεγμένων αιρετών, αναφέρθηκε πως υπάρχει σήμερα μεγάλος αριθμός υπαλλήλων (στρατιωτικών, πολιτικών, υπαλλήλων ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ κ.λπ.) οι οποίοι όντας ήδη εν’ ενεργεία αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι ή σύμβουλοι Κοινοτήτων, υπηρετούν ακόμη στις έδρες των υπηρεσιών τους που βρίσκονται πολύ μακριά από τις έδρες που εκλέχτηκαν. Ενώ ζητήθηκε άμεση ενίσχυση σε προσωπικό κυρίως τεχνικών υπηρεσιών (μηχανικών, χειριστών κ.λπ.), κάτι που υπήρξε ως υπόσχεση από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη καθώς και πλήρωση θέσεων από την προκήρυξη 13Κ από την οποία οι δήμοι δεν πήραν τον αριθμό των υπαλλήλων που περίμεναν, και πως για όσους αρνήθηκαν τη θέση, ο ΑΣΕΠ δεν ορίζει άμεσα αναπληρωματικούς, αλλά μετά από 10 μήνες.

Αναφορά έγινε και στη δημιουργία δημοτικών ανώνυμων εταιρειών, για τη δυνατότητα ευέλικτης διοίκησης και διαχείρισης δράσεων των Δήμων και σημειώθηκε πως συμπληρωματικά θα βοηθούσε η αύξηση ειδικών συνεργατών, ειδικά για τους μικρούς δήμους, λόγω σημαντικής έλλειψης προσωπικού.

Τέλος, συζητήθηκε η συγκρότηση κεντρικών ΥΔΟΜ ανά Π.Ε. προς επίλυση της μη επαρκούς υποστήριξης των μητροπολιτικών Δήμων προς τους μικρότερους πληθυσμιακά Δήμους, που είτε δεν δύνανται να συστήσουν ΥΔΟΜ έστω και με ελάχιστη σύνθεση, είτε αυτοί που δύνανται, δεν έχουν την απαραίτητη επάρκεια να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που απαιτούνται

www.xronos-kozanis.gr

Σήμερα το πρωί (27-02-2024) ο χρυσός ολυμπιονίκης αθλητής της άρσης βαρών, κ. Πύρρος Δήμας, επισκέφθηκε τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, κ. ΣΠΑΝΟΥΔΗ Κωνσταντίνο στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, όπου αναπτύχθηκε μια ουσιαστική συζήτηση για την οπαδική βία και τις επιπτώσεις που επιφέρει στην Κοινωνία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις αξίες του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας.

Στη συνέχεια ο κ. Πύρρος επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, κ. ΤΣΙΟΤΣΙΑ Ηλία, ενόψει της διημερίδας με θέμα «Το ευ αγωνίζεσθαι ασπίδα στην οπαδική βία», που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2024 στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού Κοζάνης και στις 29 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, στην οποία θα είναι ομιλητής τόσο ο τετράκις Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών, όσο και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, κ. ΟΥΣΤΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ Παντελής.

Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Γιώργο Αμανατίδη, Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωσή του ενώπιων ευρωβουλευτών και στελεχών της ΕΕ, στο σχετικό συνέδριο που έγινε στην Κοζάνη, αναφέρθηκε στη δημιουργία «ομάδας παραγωγής νομοθετικών ρυθμίσεων». Η εν λόγω πρωτοβουλία για πρώτη φορά γίνεται στη Δ. Μακεδονία και όπως εξηγεί σχετικά ο περιφερειάρχης «εννοούσε το αυτονόητο», εξηγώντας:

«Πολλές φορές υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο, το διοικητικό ισοζύγιο, αλλά υπάρχουν ζητήματα που δεν μπορούν να προχωρήσουν, όπως η αξιοποίηση της παραλίμνιας τεχνητής λίμνης Πολυφύτου, αν δεν υπάρξουν ρυθμίσεις σε τοπικό επίπεδο που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε αυτό που σχεδιάζουμε να γίνει πράξη. Όταν ο νομοθέτης δεν μπορεί να τα προβλέψει όλα, αυτό μπορεί να γίνει με τοπικού χαρακτήρα ρυθμίσεις νομοθετικών παρεμβάσεων, κάτι που έκανα και σαν βουλευτής».

Εξηγώντας τι είναι η τοπικού χαρακτήρα νομοθετικές παρεμβάσεις, απάντησε πως συστήθηκε μια ομάδα που θα μεριμνά ώστε να υλοποιεί σχέδια ρυθμίσεων και αιτιολογικές εκθέσεις για ζητήματα που αφορούν σε αναπτυξιακά θέματα της περιοχής. Η εν λόγω ομάδα αποτελείται από νομικούς και όχι μόνο, προσθέτοντας πως έχει προσδιορίζει ότι η ομάδα θα στηρίξει νομοθετικές ρυθμίσεις.

Στόχος είναι, αφενός να καταδεικνύεται τι πρέπει να γίνει, να τεκμηριώνεται και να κερδίζεται πολύτιμος χρόνος. Αρκετές φορές μπορεί να ζητηθεί και η συνδρομή των βουλευτών στην προώθηση των θεμάτων της περιοχής.

Τέλος, αναφέρθηκε στα όσα ο ίδιος ανέφερε στην ίδια εκδήλωση, πως δεν υπάρχουν μέρη στην περιοχή για να χοροθετηθούν επενδύσεις, ζήτημα που τίθεται συνεχώς και από μεγάλες εταιρείες όταν έρχονται στην περιοχή. Ερωτηθείς αν υπάρχουν αδιατάρακτες εκτάσεις στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ στην Κοζάνη και τι θα γίνει με τις καθυστερήσεις της εταιρείας για την ενεργοποίησή της, απάντησε πως: «Την Πέμπτη θα είναι εδώ ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ για θα δούμε διάφορες τοποθεσίες που έχουν προσδιοριστεί, προκειμένου να δώσουμε την αρμοδιότητα στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ να λειτουργήσει ως φορέας υλοποίησης και διαχείρισης».

Επίσης, τον Ιούνιο – Ιούλιο η Μετάβαση ΑΕ θα είναι σε θέση να παραχωρεί εκτάσεις, αδιατάρακτες, αρχικά, για να αξιοποιηθούν επιχειρηματικά. Σε συζητήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΒΑ και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ, σημείωσε ο κ. Αμανατίδης, είναι εφικτό η ΕΤΒΑ να πάρει εκτάσεις (με τίμημα), για κάποια χρόνια και να τις πολεοδομήσει, προκειμένου να υπάρχουν μεγαλύτεροι συντελεστές δόμησης και να μπορούν να αξιοποιηθούν οι ίδιες εκτάσεις ώστε να ενταχθούν εκεί περισσότερες επενδύσεις.

Η εν λόγω πρόταση αντιμετωπίστηκε κατ’ αρχήν θετικά, ενώ ερωτηθείς πότε θα ξεκινήσει η ΒΙΠΕ Κοζάνης, ο κ. Αμανατίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «γινόμαστε σιγά – σιγά ένας φιλοεπενδυτικός τόπος», κάτι που προσέθεσε πως είναι η μόνο «συνταγή» για τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των εισοδημάτων και στο να παραμείνουν οι νέοι στην περιοχή.

Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ η Πίστη Κρυσταλλίδου από την Πτολεμαΐδα ;;;

27 Φεβρουαρίου 202409:142 σχόλια

Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ η Πίστη Κρυσταλλίδου από την Πτολεμαΐδα;; Τι αναφέρει δημοσίευμα της Απογευματινής

Eτήσιος χορός του Συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας το Σάββατο 9 Μαρτίου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας, σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου & ώρα 21:00 στο “Εvent ΡΙαΖα” 5° χλμ. Ε.Ο. Κοζάνης — Λάρισας (Πετρανά Κοζάνης). Τιμή πρόσκλησης: 5€.  Οι προσκλήσεις είναι αριθμημένες και συμμετέχουν σε κλήρωση δώρων που Θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ελεύθερη επιλογή από τον κατάλογο του καταστήματος. Η παρουσία σας Θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή.

#######################################################

Την Κυριακή 25-2-2024 ,το απόγευμα συναντήθηκαν στην Καλαμιά δέκα πρόεδροι της περιοχής Καραγιαννίων με σκοπό να εντοπίσουν και να συζητήσουν κοινά προβλήματα και να συναποφασίσουν για τη συλλογική επίλυσή τους . Παραβρέθηκαν οι πρόεδροι Αλωνακίων,Ανθοτόπου, Βατερού, Καλαμιάς, Λυγερής,Μεταμόρφωσης,Νέας Νικόπολης,Ξηρολιμνης,Σιδερών και Σκήτης.Δε μπόρεσε να παραβρεθεί ο πρόεδρος Λιβερών .

Η συνάντηση ήταν πολύωρη γεγονός που εκφράζει το ενδιαφέρον και την αγωνία των προέδρων για την ανάδειξη των προβλημάτων της περιοχής και τη συλλογική αντιμετώπιση τους.Είναι κοινή η αντίληψη ότι με τη συνεργασία των κοινοτήτων θα προχωρήσουμε στην ανάπτυξη και θα δώσουμε προοπτική στην ύπαρξη των χωριών μας! Το πρώτο θέμα ήταν η εγκατάσταση ΑΠΕ(Φ/β και Α/Γ) στην περιοχή. Η Ξηρολιμνη και η Μεταμόρφωση αποκλείονται από την εγκατάσταση ΑΠΕ γιατί ανήκουν στην περιοχή ΝΑΤURA του Μπουρινου,στα Αλωνακια επίσης δεν προβλέπεται εγκατάσταση.Νέα Νικόπολη Σκήτη , Λιβερά και Σιδερά έχουν δεχθεί ως γνωστόν την εγκατάσταση τεράστιων Φ/,Β,που είναι όμως αθέατα και σε απόσταση από τους οικισμούς,με τη δημιουργία λιγοστών θέσεων εργασίας για φύλαξη και το 3%για ανταποδοτικά να δίνεται για πέντε χρόνια, ενώ θα γίνεται συμψηφισμός του ηλ.ρευματος για όσα χρόνια έγινε η μίσθωση, χωρίς να είναι σίγουρο τι γίνεται εάν οι εγκαταστάσεις περνούν σε άλλους ιδιοκτήτες. Οι κάτοικοι του Ανθοτόπου μόλις άρχισαν να αντιλαμβάνονται το μέγεθος των τεράστιων Φ/β που πρόκειται να γίνουν δίπλα τους με τον πρόεδρο να εκφράζει μεγάλη ανησυχία γιατί ακόμη δεν αντιδρούν. Ο πρόεδρος της Λυγερής ενώ βλέπει στο χάρτη της ΡΑΕ ότι το γήπεδο προς εγκατάσταση έχει έρθει πολύ κοντά στη Λυγερη δεν έχει καμία ειδοποίηση .Το Βατερό ξεκίνησε δικαστικό αγώνα με προσφυγή στο ΣτΕ για προσβολή των ΑΕΠΟ. Τέλος όλοι παραδέχονται την απαράδεκτη και λανθασμένη τοποθέτηση Φ/β στην Καλαμιά και ότι ο αγώνας ήταν επιβεβλημένος. Το βέβαιο είναι ότι οι ΑΠΕ στην περιοχή δεν πρόκειται να λειτουργήσουν θετικά για το μέλλον της περιοχής μας,αφού δε δημιουργούν θέσεις εργασίας και επιπλέον αλλοιώνουν το τοπίο και καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον ανεπανόρθωτα και για πάντα.

Δεύτερο θέμα ήταν η άρδευση και ο βιολογικός καθαρισμός των λυμάτων.Ο πρόεδρος των Αλωνακίων προτείνει την επέκταση του αρδευτικού δικτύου στην περιοχή Αλωνακίων ,Ξηρολίμνης,Μετα μόρφωσης και Σκήτης,ενώ βλέπει ως επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων,εφόσον οι βόθροι με τις γνωστές συνέπειες στον υδροφόρο ορίζοντα απαγορεύονται .Ο ίδιος ανέφερε ότι και παλαιότερα βρέθηκε σε συζήτηση στο Δήμο για αυτό το θέμα.Τέλος ανέλαβε να έρθει σε επικοινωνία με αρμόδιους και στη συνέχεια να συνταχθεί κοινό αίτημα.

Τρίτο θέμα ήταν η πρόσληψη προσωπικού με το πρόγραμμα 55+για όλες τις κοινότητες για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας (χόρτα,βαψιματα, μικροεπισκευές).Αποφασίστηκε η συνάντηση των προέδρων με τον Αντιδήμαρχο, υπεύθυνο των κοινοτήτων μας κ Κ Βόμβα για να του μεταφέρουμε το σκεπτικό μας και να καταθέσουμε αίτημα.

Τέταρτο θέμα ήταν ο κατεπείγων καθαρισμός του καναλιού που η σημερινή κατάσταση του(,έχει κλείσει από τη βλάστηση και ό,τι έχει κουβαλήσει ο αέρας πχ σάκκους λιπασμάτων)και αποτελεί ορατό κίνδυνο πλημμυρικού φαινομένου σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης τύπου Daniel σ’ όλο τον κάμπο των Καραγιαννίων με την καταβόθρα επίσης κλειστή.Ο πρόεδρος του Βατερού ανέλαβε να το εξετάσει στην Περιφέρεια αφού δουλεύει σε σχετική υπηρεσία της ΠΔΜ και να μας ενημερώσει σχετικά πριν υποβληθεί κοινό αίτημα στην ΠΔΜ.

Πέμπτο θέμα ήταν η συνέχιση λειτουργίας του Γυμνασίου Ξηρολίμνης που οι προοπτικές του είναι δυσοίωνες λόγω μείωσης του μαθητικού δυναμικού Το θέμα παρουσίασε ο πρόεδρος της Ξηρολίμνης και μας ενημέρωσε για τις ενέργειες που γίνονται..Απασχόλησε αρκετά τη συζήτηση και ακούστηκαν πολλές προτάσεις, αλλά τέτοιου είδους προβλήματα χρειάζονται επιμονή και συνεργασία φορέων της εκπαίδευσης και των κοινοτήτων.Οπωσδηποτε το δημογραφικό αποδυναμώνει το σχολείο και απαιτείται η προσεκτική μελέτη του θέματος ώστε το Ιστορικό Γυμνάσιο Ξηρολίμνης να μην κλείσει, αλλά να γίνει πόλος έλξης όλων των μαθητών της περιοχής και όχι μόνο! Αποτελεί υπόθεση όλων μας! Στη συνέχεια οι πρόεδροι ενημερώθηκαν για το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τις ΚΟΙΝΣΕΠ που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Εσωτερικών κ.Σταθη Κων/νιδη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο ΔΜ και θέμα Καινοτομώ και μένω στον τόπο μου.

Πρόκειται για τη δημιουργία κοινής συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας στα πλαίσια της Κοινωνικής Οικονομίας και Αλληλεγγύης(Κ.ΑΛ.Ο.)που προωθείται από τη γενική γραμματεία του υπουργείου Κοινωνικης συνοχής και Οικογένειας με οδηγίες και χρηματοδότηση από την ΕΕ.Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι αντίστοιχων ενώσεων από όλη την Ελλάδα και παρουσιάστηκαν πολλές επιτυχημένες περιπτώσεις.

Οι πρόεδροι αποφάσισαν να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Ένωσης φορέων Κ.ΑΛ.Ο.ΔΜ,για πληρέστερη ενημέρωση γιατί το εγχείρημα απαιτεί και γνώσεις και δεξιότητες εκ μέρους των ενδιαφερομένων.Η πρόεδρος Καλαμιάς ανέλαβε να επικοινωνήσει με τον προαναφερόμενο πρόεδρο και να εξασφαλίσει τη συνάντηση του με όλους τους προέδρους.

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό βρίσκουν οι πρόεδροι τη συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων Καραγιαννίων με σκοπό τη συμμετοχή των κατοίκων σ όλες τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή και με σκοπό το ζωντάνεμα των χωριών και την αλληλεπίδραση των κατοίκων.Οι κάτοικοι ζώντας σ ένα κοινό περιβάλλον πρέπει να έρχονται σε επικοινωνία μέσα από πολιτιστικές δράσεις και να μην νιώθουν απομονωμένοι ,κάτι που δυστυχώς αισθανόμαστε όλοι λόγω της πληθυσμιακής μείωσης.Ετσι θα ακολουθήσει συνάντηση και των προέδρων των πολιτιστικών συλλόγων .

Οι δυνατότητες για τον τόπο είναι πολλές και το μήνυμα που δίνουμε όλοι οι πρόεδρο είναι ότι μόνο με τη συνεργασία και την επιμονή στην εξεύρεση λύσεων θα πάμε μπροστά ,φθάνει να είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η πενταετία που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον και για αυτό πρεπει να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις μας. Τέλος όλα τα θέματα που αναπτύχθηκαν θα μεταφερθούν στις γενικές συνελεύσεις των κοινοτήτων για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.

Από τους Προέδρους