ΕΙΔΗΣΕΙΣ ….

1565

«Ευχαριστήρια επιστολή»

H διεύθυνση, ο σύλλογος διδασκόντων, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 
και οι μαθητές του Γυμνασίου Σιάτιστας εκφράζουν τις θερμές τους 
ευχαριστίες στον Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή καθώς και στη Β/θμια   
Σχολική Επιτροπή του Δήμου για την δωρεάν διάθεση λεωφορείων 
προκειμένου οι μαθητές μας να γνωρίσουν χώρους και μνημεία του Δήμου 
Βοΐου με πολιτισμικό ενδιαφέρον.


radiosiatista.gr

#######################

Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στην Κοζάνη

Έχει καθορισθεί η 19η Απριλίου ως ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης». Παράλληλα η 19η Απριλίου ταυτίζεται με την επέτειο του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα.

Στην πόλη της Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί: 

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

1) Γενικός Σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου την ημέρα των εκδηλώσεων.

2) Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από τη Δύση του ηλίου της 19ης Απριλίου 2024 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

3) Σχετικές ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κτλ.

Συνελήφθη 45χρονος σε περιοχή της Καστοριάς, ο οποίος μετέφερε παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο 38χρονο αλλοδαπό

Κατασχέθηκαν τo ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και -2- κινητά τηλέφωνα

Συνελήφθη χθες (16-04-2024) το απόγευμα σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, 45χρονος ημεδαπός, για παράνομη μεταφορά 38χρονου αλλοδαπού, ενώ αναζητείται να συλληφθεί ένας ακόμη αλλοδαπός.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς σε περιοχή της Καστοριάς, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 45χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα, έναν 38χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν νομίμων εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, καθώς και ακόμη έναν αλλοδαπό, ο οποίος διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.

Κατασχέθηκαν το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, -2- κινητά τηλέφωνα και -2- κάρτες sim.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

###################################

Η Γενική Συνέλευση της Ενεργειακής Κοινότητας Δυτικής Μακεδονίας (ΕΝΕΚΔΥΜ) πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ύστερα από πρόσκληση και παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη, των Δημάρχων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και  του εκπροσώπου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Κατά τη διάρκεια της σημερινής Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΕΚΔΥΜ έγινε αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης της Ενεργειακής Κοινότητας, αναλύθηκαν οι δυνατότητες εξέλιξής της, τέθηκαν προβληματισμοί και ερωτήματα από πλευράς των Δήμων σε ότι αφορά στην καλύτερη αξιοποίηση των εργαλείων που είναι διαθέσιμα. Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη επιστημονικής προσέγγισης και τεκμηρίωσης των αποφάσεων ώστε η Ενεργειακή Κοινότητα να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες του συνεχούς μεταβαλλόμενου ενεργειακού περιβάλλοντος.

Η ΕΝΕΚΔΥΜ στόχο έχει την αποτελεσματική συμμετοχή της στον ενεργειακό μετασχηματισμό της περιοχής προς καθαρές μορφές ενέργειας

Η Ε.ΡΑ.ΔΥ. Μ. τιμά την Διεθνή Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού

Η ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ.) ανακοινώνει ότι την Κυριακή 21 Απριλίου 2024, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 13:00, θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης (μπροστά από το ρολόι), τιμώντας την Διεθνή Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού (που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου).

Με την χρήση κατάλληλου ραδιοερασιτεχνικού εξοπλισμού, θα επιτευχθούν επικοινωνίες με συναδέλφους σε μακρινές αποστάσεις, γιορτάζοντας έτσι την ημέρα Διεθνή Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού.

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τί είναι ο ραδιοερασιτεχνισμός, τί κάνουν οι ραδιοερασιτέχνες, πως είναι να επικοινωνεί κανείς με ανθρώπους που βρίσκονται εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) χιλιόμετρα μακριά, ας έρθουν μαζί μας. Να γνωριστούμε, να μιλήσουμε, να συζητήσουμε, να λύσουμε απορίες, να γνωρίσουμε διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας.

Σας περιμένουμε όλους με χαρά!

18 Απριλίου – Διεθνής Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού

(World Amateur Radio Day)

Ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι μια ενασχόληση με την τεχνική των ραδιοεπικοινωνιών, η οποία έχει σκοπό την αυτοδιδασκαλία, τη δημιουργία κοινωνικών σχέσεων, την ψυχαγωγία και την κοινωνική προσφορά, ιδίως σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι ραδιοερασιτέχνες, όπως ονομάζονται τα άτομα που ασχολούνται με τη δραστηριότητα αυτή, χρησιμοποιούν εξοπλισμό ραδιοεπικοινωνιών, τους πομποδέκτες, για να επικοινωνήσουν με άλλους ραδιοερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο, μέσω των ερτζιανών κυμάτων και συγκεκριμένα περιοχών των βραχέων κυμάτων. Η επικοινωνία δεν επιτυγχάνεται μόνο με την φωνή, αλλά και με σήματα Μορς, καθώς και με την βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι ραδιοερασιτέχνες δεν κάνουν μεταδόσεις όπως αυτές του ραδιοφώνου και δεν σχετίζονται με το πειρατικό ραδιόφωνο ή τους χρήστες της Μπάντας Πολιτών (CB). Η χρήση της λέξης ραδιοερασιτέχνης, δεν έχει κάποια σχέση με τις δυνατότητες του χρήστη, αφού οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα, αλλά με τον σκοπό του ραδιοερασιτεχνισμού, ο οποίος δεν είναι η εκμετάλλευση των ραδιοεπικοινωνιών για εμπορικούς λόγους, αλλά για αυτοδιδασκαλία, έρευνα, ψυχαγωγία και προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

Επειδή στη χώρα μας η λέξη ραδιοερασιτέχνης χρησιμοποιείται από πολλούς λαθεμένα, από άγνοια ή σκόπιμα, διευκρινίζουμε ότι ο όρος είναι διεθνώς καθιερωμένος (Radio Amateur, Radioamateur, Amateurfunker) και σημαίνει σύμφωνα με την επικρατούσα διεθνή ορολογία “΄Ερασιτέχνης ασυρματιστής που έλαβε άδεια από το ΥΜΕ μετά από εξετάσεις και έχει αποδείξει την ικανότητά του στον χειρισμό συσκευών ασυρμάτου και δύναται να κατέχει και να λειτουργεί αυτούς τους σταθμούς.”

H 18η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού, με αφορμή την ίδρυση της Διεθνούς Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών (I.A.R.U. – International Amateur Radio Union), στις 18 Απριλίου 1925 στο Παρίσι.

Κάθε 18 Απριλίου, Ραδιοερασιτέχνες από όλο τον κόσμο εκπέμπουν στις ραδιοερασιτεχνικές συχνότητες, για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Ραδιοερασιτεχνισμού.

Οι ραδιοερασιτέχνες ως πειραματιστές ήταν οι πρώτοι που ανακάλυψαν ότι μέσω των βραχέων κυμάτων (HF), μπορούσαν να επιτύχουν παγκόσμιας εμβέλειας απ’ ευθείας επικοινωνίες. Έχοντας βιασύνη να χρησιμοποιήσουν αυτά τα μήκη κύματος, οι ραδιοερασιτέχνες «διέτρεχαν σοβαρό κίνδυνο να παραμεριστούν», όπως σημειώνει στην ιστορία της η Διεθνής Ένωση Ραδιοερασιτεχνών (I.A.R.U.). Οι πρωτοπόροι του Ραδιοερασιτεχνισμού συναντήθηκαν στο Παρίσι το 1925 και δημιούργησαν την Διεθνή Ένωση Ραδιοερασιτεχνών (I.A.R.U.), για την υποστήριξη του Ραδιοερασιτεχνισμού παγκοσμίως.

Μόλις δύο χρόνια αργότερα, στο Διεθνές Συνέδριο Ραδιοτηλεγραφίας, εκχωρήθηκαν στους ραδιοερασιτέχνες τα 160, 80, 40, 20 και 10 μέτρα όπως τα ξέρουμε σήμερα, για τις παγκόσμιας εμβέλειας επικοινωνίες τους. Από την ίδρυσή της, η Διεθνής Ένωση Ραδιοερασιτεχνών (I.A.R.U.), εργάστηκε ακούραστα για να υποστηρίζει και να επεκτείνει τις εκχωρήσεις ζωνών συχνοτήτων στους ραδιοερασιτέχνες. Επίσης χάρη στην συνδρομή και την υποστήριξη της Πολιτείας, οι ραδιοερασιτέχνες είναι πλέον σε θέση να πειραματίζονται και να επικοινωνούν σε ζώνες συχνοτήτων που βρίσκονται στρατηγικά σε όλο το ραδιοφάσμα.

Από τις 25 χώρες που σχημάτισαν την Διεθνή Ένωση Ραδιοερασιτεχνών (I.A.R.U.) το 1925, πλέον έχουμε φτάσει στις 160 χώρες-μέλη, που ανήκουν σε τρεις περιοχές. H Περιοχή 1 περιλαμβάνει την Ευρώπη, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Ασία. H Περιοχή 2 καλύπτει την Αμερική και η Περιοχή 3 αποτελείται από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τα νησιωτικά έθνη του Ειρηνικού και το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας.

H Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (I.Τ.U.) έχει αναγνωρίσει την Διεθνή Ένωση Ραδιο-ερασιτεχνών (I.A.R.U.) ως εκπρόσωπο των συμφερόντων – ενδιαφερόντων των Ραδιοερασιτεχνών.

Σήμερα, ο Ραδιοερασιτεχνισμός είναι πιο δημοφιλής από ποτέ, αριθμώντας περισσότερους από 3.000.000 αδειοδοτημένους χειριστές παγκοσμίως!

H Διεθνής Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού είναι η ημέρα κατά την οποία τα μέλη της Διεθνούς Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών (I.A.R.U.) μπορούν να δείξουν τις δυνατότητές τους στο κοινό και να απολαύσουν επικοινωνία με άλλους Ραδιοερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο.

Η IARU είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το θέμα για την Διεθνή Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού 2024 : « Ένας αιώνας συνδέσεων: Γιορτάζοντας τα 100 χρόνια της καινοτομίας, της κοινότητας και της υπεράσπισης του ραδιοερασιτεχνισμού» .

Η IARU γιορτάζει τα εκατό χρόνια της το 2025. Από την ίδρυσή της στο Παρίσι της Γαλλίας, η IARU εργάστηκε ακούραστα για να προωθήσει την καινοτομία στο ραδιόφωνο ερασιτεχνών και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της υπηρεσίας σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ.

Το 1993 από μια παρέα φίλων ραδιοερασιτεχνών ιδρύθηκε ο σύλλογος «ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», «Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ.» με το διακριτικό SZ2RWM και έδρα την πόλη της Κοζάνης.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η διάδοση και κατοχύρωση του ραδιοερασιτεχνισμού, στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Δυτική Μακεδονία.

Οι ραδιοερασιτεχνικές επικοινωνίες, ο πειραματισμός και η εγκατάσταση δικτύων ραδιοεπικοινωνίας αποτελούν τους κύριους τομείς ενεργής δραστηριοποίησης του συλλόγου.

Επιπλέον, στοχεύει στην συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών του, την ανάπτυξη επιμορφωτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας, καθώς και στην ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη του συλλόγου και μέλη άλλων οργανώσεων και συλλόγων με παρόμοιο σκοπό καθώς και την διεθνή κοινότητα.

Ο σύλλογος στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς, είναι υπεύθυνος για την παροχή τηλεπικοινωνιακής κάλυψης σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών (π.χ. καταστροφών, θεομηνιών, πλημμυρών, σεισμών κ.λ.π.) μέσω του δικτύου της Πολιτικής Προστασίας.

Επιπρόσθετα, προσφέρει τις γνώσεις, την εμπειρία και τον εξοπλισμό του, καλύπτοντας τις ανάγκες επικοινωνίας σε εκδηλώσεις δήμων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής (αγώνες βουνού, ποδηλατικός γύρος λίμνης Πολυφύτου, αποκριάτικη παρέλαση, διευκόλυνση επισκεπτών και συμμετεχόντων σε φεστιβάλ κ.α.).

Όλα τα ανωτέρω προσφέρονται αφιλοκερδώς, ανιδιοτελώς και εθελοντικά, στα πλαίσια της προφοράς του συλλόγου στο κοινωνικό σύνολο της περιοχής και όχι μόνο.

Ο Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων «Τα Κάστρα» σας προσκαλεί στην Εαρινή Συναυλία «ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ»  του Χρήστου Λεοντή  και άλλα άσματα

με τη Χορωδία Δωματίου Κοζάνης, υπό τη διεύθυνση της Ευθυμίας Τσιούρα, τον Παύλο Μέτσιο, σολίστ, τον Δημήτρη Δημόπουλο, πιάνο.

Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, ώρα 12 μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

Είσοδος Ελεύθερη

Με Τιμή

Το Δ.Σ. του Μ.Ο.Σ

πρόγραμμα

  1. Τη Υπερμάχω (Προοίμιο του Κοντακίου)
  2. Νύχτωσε η μέρα (μεταγραφή)
  3. Μάνα μου (παραδοσιακό)
  4. Χρήστος Λεοντής “ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ”

Το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τα τρόφιμα και τα σνακ που θα είναι διαθέσιμα εφεξής στα κυλικεία των σχολείων.

Το υπουργείο Υγείας προχωρά σε μια σημαντική μεταρρύθμιση όλου του πλαισίου λειτουργίας των σχολικών κυλικείων σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα υψηλά ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας που καταγράφονται στη χώρας και την αντικατάσταση των λιπαρών και πλούσιων σε ζάχαρη σνακ με τρόφιμα με μικρή περιεκτικότητα σε αλάτι και κορεσμένα λιπαρά.

Τα σχολικά κυλικεία στη μάχη για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη έναρξη των συνεδριάσεων της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής που συστάθηκε με απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη. Πρόκειται για 7μελής Επιτροπή η οποία έχει σκοπό τη διαμόρφωση Εθνικής Διατροφικής Πολιτικής, με κύριο άξονα την προστασία και προαγωγή της δημόσιας υγείας σε εθνικό επίπεδο.

Το πρώτο θέμα για το οποίο ζητήθηκε η γνωμοδότηση της Επιτροπής και συζητήθηκε κατά την πρώτη συνεδρίαση συνδέεται άμεσα με το Πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Παιδικής Παχυσαρκίας.
Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε ο άξονας παρεμβάσεων που σχετίζονται με την διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου που θα δημιουργεί ένα πρόσφορο περιβάλλον για την υιοθέτηση ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών από τα παιδιά και τους εφήβους. Η Επιτροπή καλείται να υποβάλει γνωμοδότηση αναφορικά με την τροποποίηση των ισχυουσών αποφάσεων που καθορίζουν τις προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα σχολικά κυλικεία.

Στόχος την εν λόγω γνωμοδότησης είναι ο εκσυγχρονισμός του καταλόγου τροφίμων που διατίθενται στα σχολικά κυλικεία έτσι ώστε να συμβαδίζουν με τις πλέον πρόσφατες επιστημονικές συστάσεις και να διευκολύνουν την πρόσβαση των παιδιών στις υγιεινές τροφές.

Έμφαση σε τρόφιμα με μικρή περιεκτικότητα σε αλάτι και κορεσμένα λιπαρά

Η Επιτροπή θα εργαστεί συστηματικά συλλέγοντας στοιχεία από καλές πρακτικές άλλων χωρών, αποτελέσματα ερευνών αναφορικά με τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα, και διαμορφώνοντας εισήγηση βασισμένη στις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των εθνικών διατροφικών οδηγιών. Η δημιουργία της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την προώθηση υγιεινών διατροφικών προτύπων και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στη χώρα μας, ανέφερε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

«Προσπαθούμε ενεργά να αλλάξουμε τους παράγοντες που οδηγούν στην παχυσαρκία και ο ρόλος της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής είναι πολύ σημαντικός. Προχωράμε μια σημαντική μεταρρύθμιση όλου του πλαισίου στο σχολείο, με υγιεινά τρόφιμα στα κυλικεία των σχολείων με μικρή περιεκτικότητα σε αλάτι και κορεσμένα λιπαρά. Το Υπουργείο Υγείας δεσμεύεται για τη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας και την προαγωγή ενός υγιούς, ισορροπημένου τρόπου ζωής για όλους τους πολίτες», τόνισε η κ. Αγαπηδάκη.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Επιτροπής, Ανδρονίκη Νάσκα, Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφερε:

«Το πρώτο θέμα για το οποίο καλείται η Επιτροπή να γνωμοδοτήσει αφορά τη διαθεσιμότητα τροφίμων στα κυλικεία και σε χώρους εστίασης εντός του σχολικού περιβάλλοντος. Η Επιτροπή συζήτησε την ανάγκη θέσπισης επιστημονικά τεκμηριωμένων κριτηρίων και προδιαγραφών, προκειμένου τα τρόφιμα όχι μόνο να είναι ασφαλή αλλά και να προάγουν την υγεία. Τα Μέλη της Επιτροπής αναγνωρίζουν αφενός τη σημασία του κυλικείου ως αναπόσπαστη μονάδα του σχολικού περιβάλλοντος και αφετέρου την καίρια συμβολή του ως περιβάλλον διατροφικής εκπαίδευσης των μαθητών και των οικογενειών τους. Παράλληλα τα Μέλη της Επιτροπής αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα δράσεων που θα συμβάλλουν στη μεγαλύτερη αποδοχή των προϊόντων αυτών από τη σχολική κοινότητα ώστε η υγιεινή επιλογή να είναι η αυτόματη επιλογή».

Πηγή: dikaiologitika.gr

«Νέα προγράμματα για τις επιχειρήσεις γούνας». Ποιοι θα πάρουν χρήματα

«Σε συνάντηση που πραγματοποιήσαμε σήμερα με τους Βουλευτές Μαρία Αντωνίου και Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη, και εκπροσώπους του κλάδου της γούνας, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με τους Υπουργούς, Κώστα Σκρέκα και Νίκο Παπαθανάση, τους Υφυπουργούς Άννα Μάνη Παπαδημητρίου και Θάνο Πετραλιά, τους αρμόδιους Γενικούς Γραμματείς και υπηρεσιακά στελέχη από τα δύο Υπουργεία, αποφασίστηκε η άμεση δημοσίευση νέου προγράμματος στήριξης για όσες επιχειρήσεις δεν είχαν λάβει κάποια (ή είχαν λάβει την ελάχιστη) ενίσχυση στα προηγούμενα προγράμματα.

Η χρηματοδότηση που απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις, μπορεί να φτάσει συνολικά μέχρι τα 3.500.000 ευρώ.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η υλοποίηση και νέου προγράμματος, για το έτος 2023, με στοιχεία και πλαίσιο που θα συμφωνηθεί με τα Επιμελητήρια Κοζάνης και Καστοριάς και φυσικά με τους εκπροσώπους του κλάδου.

Η υπόσχεση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων στη γουνοποιία, είναι ισχυρή και θα υλοποιηθεί, με την εξάντληση όλων των περιθωρίων από τους αρμόδιους Υπουργούς, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση του πραγματικού προβλήματος και τη θετική διάθεση που επιδεικνύουν».

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Νεάπολης συγχαίρουμε θερμά τον μαθητή μας Ηλία- Ευάγγελο Θεοχάρους

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Νεάπολης συγχαίρουμε θερμά τον μαθητή μας Ηλία- Ευάγγελο Θεοχάρους για τις επιτυχίες του στους μαθητικούς διαγωνισμούς των Μαθηματικών, της Φυσικής και της Χημείας.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια του αξίζουν για την πρόκριση του στην προ-Ολυμπιάδα της Αστροφυσικής. Οι επιτυχίες του επιβεβαιώνουν την αφοσίωση στη γνώση και την καλλιέργεια του πνεύματος που τον διακρίνει.

Ευχόμαστε να έχει υγεία και επιτυχίες στη ζωή του.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΤΣΙΟΥ

radiosiatista gr