Απάτη σε Γρεβενά και Μύκονο με λεία 35.000 ευρώ

772

Σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος 25χρονου ο οποίος κατάφερε να αποσπάσει συνολικά χρηματικό ποσό  άνω των -35.000- ευρώ.

Οι στοχευμένες ενέργειες και η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση -1- περίπτωσης απάτης με υπολογιστή και -1- περίπτωσης απάτης, που τελέσθηκαν σε βάρος 3 ημεδαπών, κατά περίπτωση.

Στην πρώτη περίπτωση, ιδιοκτήτρια και υπάλληλος εταιρείας σε περιοχή των Γρεβενών κατήγγειλαν ότι, μέσα Μαΐου του 2023, άγνωστο άτομο αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υπάλληλο της εταιρείας, παρουσιάζοντάς της ψευδή γεγονότα ως αληθή, κατάφερε και απέκτησε παράνομα πρόσβαση στον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό (e-banking) της εταιρείας και πραγματοποίησε -30- μεταφορές χρημάτων από τον λογαριασμό της εταιρείας, συνολικού ποσού -29.500- ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, ημεδαπή σε περιοχή της Μυκόνου κατήγγειλε ότι, τέλη Απριλίου του 2023, άγνωστο άτομο επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της και αφού της παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθή, απέκτησε από την  ίδια προσωπικά της στοιχεία και στη συνέχεια πραγματοποίησε -7- μεταφορές χρημάτων από -2- τραπεζικούς λογαριασμούς της, συνολικού ποσού -5.757- ευρώ.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 25χρονου ημεδαπού, ο οποίος είναι κάτοχος των αριθμών τηλεφώνων, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκαν ποινικές δικογραφίες για απάτη με υπολογιστή και απάτη.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς.