ΣΙΑΤΙΣΤΑ – Στο τρέξιμο μικροί μεγάλοι …

2427

Με πολυ μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε ο αγώνας Μπουρινος που εντάσσεται στη σειρά Voio Race και άνοιξε την αυλαία της σειράς . Δρομείς του Συλλόγου μας συμμετείχαν στα 7 και 19 χιλιομετρα και τερμάτισαν με επιτυχία.

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι οι δρομείς μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το ασύλληπτης ομορφιάς τοπίο καθως και την φιλοξενία των διοργανωτών . Ήταν και μια ευκαιρία για τα μέλη μας να βρεθούν μετά τον αγώνα και να ανταλλάξουν απόψεις.

Ένα μεγάλο μπράβο στον Dhmhtrhs Seleths Στέλλα Λεωνιδακη και στον «δικό μας» αεικίνητο Kiriakos Tsakiltzidis για την άψογη διοργάνωση. Μονοπάτια καθαρά , άριστη σηματοδότηση, εξαιρετικοί εθελοντές, οι καλύτερες προϋποθέσεις ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συμμετεχόντων .

Αλλά και για την άψογη φιλοξενία μετά τον αγώνα.

Ένας αγωνας ορεινου τρεξιματος που αξίζει να μπει στο καλεντάρι όλων των δρομέων !

Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κοζάνης

Με μια όμορφη περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης μας καλωσορίσαμε φίλους δρομείς μαζί με τις οικογένειές τους που θα συμμετάσχουν στο Voiorace. Ξεκινώντας νωρίς το απόγευμα από την πλατεία της Γεράνειας καταλήξαμε στην πλατεία της Χώρας διασχίζοντας την γειτονιά του Μπούνου. Η βόλτα μας περιελάμβανε επισκέψεις σε σημεία αναφοράς της Σιάτιστας, όπως ο Ιστορικός Ιερός της Αγίας Παρασκευής, το Αρχοντικό Πούλκως, το Αρχοντικό Δόλγκηρα και την παραδοσιακή κατοικία Τσότσιου – Ντέρου. Ήταν ένας περίπατος με ιστορικές αναφορές στην πλούσια ιστορία της πόλης μας, μπροστά από όμορφα κτήρια, αγάλματα ηρώων και ευεργετών.

Οι φίλοι μας το ευχαριστήθηκαν και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και θαυμασμό για όλα αυτά που αντίκρισαν άκουσαν και έμαθαν!

Το συντονισμό της περιήγησης σε συνεργασία με τον Δήμος Βοΐου έκανε ο Χρήστος Καρακουλάκης τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά

Πολλά ευχαριστώ επίσης στον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας Μαρκίδες Πούλιου και ιδιαιτέρως στον Αναστάσιο Σιάσιο ο οποίος εκ μέρους του ΔΣ του συλλόγου μας υποδέχτηκε στο Αρχοντικό Δόλγκηρα και μας αφηγήθηκε την ιστορία του μέσα από το λαογραφικό υλικό και τον ζωγραφικό διάκοσμο του αρχοντικού.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά την Τατιάνα Τσιότσιου – Ντέρου η οποία μας δέχθηκε στην επισκέψιμη παραδοσιακή κατοικία της και μας έδωσε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πλούσια λαογραφική της συλλογή..

ΣΙΑΤΙΣΤΑ

VOIO race 2024

Φωτορεπορτάζ **

Θοδωρής Πεσνικάς

@ακόλουθοι

@κορυφαίοι θαυμαστές

Ράδιο Σιάτιστα Radio Siatista

Ράδιο Σιάτιστα radio

#ΣΙΑΤΙΣΤΑ

#siatista

#pesnikas