Τα Νε’α μας ….

2582

Στην Νεάπολη του Δήμου Βοΐου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2019 και η τακτική συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κοζάνης. Η απόφαση αυτή ελήφθη από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και των δίκαιων αιτημάτων των μελών του Επιμελητηρίου που έχουν τις έδρες τους στο Βόϊο, καθώς και των προτάσεών τους που αφορούν στην διευκόλυνση της επιχειρηματικής- επαγγελματικής τους δραστηριότητας και στην ενδυνάμωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην περιοχή.

Η συνεδρίαση θα γίνει στο Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης με ώρα έναρξης 19:00. Προσκλήθηκαν να παραστούν και να τοποθετηθούν για την οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη της περιοχής ο νυν Δημάρχος κ. Δημ. Λαμπρόπουλοςκαι ο νεοεκλεγής κ. Χρ. Ζευκλής, καθώς και οι «επικεφαλής» των συνδυασμών των πρόσφατων Δημοτικών εκλογών Βοίου, αλλά και οι εκπρόσωποι των Εμπορικών, Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών πρωτοβάθμιων οργανώσεων της περιοχής.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης, που θα συζητηθούν είναι:

1ον ) Καταγραφή προβλημάτων των Εμπορικών Συλλόγων και των Επαγγελματο-βιοτεχνικών Σωματείων & Συνδέσμων της περιοχής Βοίου. .

2ον ) Λήψη απόφασης για συνεργασία με τεχνική Υπηρεσία Δήμου Κοζάνης για υποβολή πρότασης στα πλαίσια πρόσκλησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την ενεργειακή αναβάθμιση Δημόσιων κτιριακών εγκαταστάσεων.

3ον ) Ανακοινώσεις – Διάφορα θέματα

Στη συνεδρίαση καλούνται Ελεύθερα να συμμετέχουν όσα μέλη του Επιμελητηρίου με έδρα το Δήμο Βοίου επιθυμούν να παρακολουθήσουν ή και να τοποθετηθούν στα θέματα που θα συζητηθούν.

Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για αποθήκευση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων

Οργανωμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (12-6-2019) το μεσημέρι, στο νομό Γρεβενών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί 32χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για αποθήκευση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στην επιχείρηση σύλληψης του δράστη συνέδραμαν επίσης αστυνομικοί Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών.

Ειδικότερα, η επιχείρηση οργανώθηκε και σχεδιάστηκε στο πλαίσιο κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος το οποίο μεταφέρει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία στη χώρα μας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 32χρονο σε χωριό των Γρεβενών, διότι τον εντόπισαν να έχει αποθηκεύσει στο εσωτερικό παραπήγματος 256 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 271.360 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης 1 μαχαίρι, συνολικού μήκους 20 εκατοστών, τρία (3) κινητά τηλέφωνα, οκτώ (8) σάκοι και ένα (1) υφασμάτινο γάντι.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πραγματοποιήθηκε το πρωί, της Τετάρτης 14/6, η ορκωμοσία των αποφοίτων, της Σχολής Oικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Καθηγητής κ. Συμεών Καραφόλας πραγματοποίησε την δεύτερη ορκωμοσία στην Κοζάνη μετά και τη σύμπραξη των δύο Ιδρυμάτων, της Σχολής Οικονομικών Επιστημών, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, το πρωί της Τετάρτης 13-6-2019 στο Αμφιθέατρο «Σπύρος Αρσένης, ενώ προηγήθηκαν προ ημερών οι ορκωμοσίες του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου στην Καστοριά και Διοίκησης Επιχειρήσεων στα Γρεβενά.

Τους τίτλους σπουδών απένειμαν εκτός από τον Κοσμήτορα, ο Αντιπρύτανης του π. ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Καθηγητής κ. Αντώνιος Μπίσμπας, ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής κ. Παναγιώτης Σερδάρης, ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Αστέριος Σόρμας και ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Ευάγγελος Σαπρίκης. Την κύρια ομιλία πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Παναγιώτης Σερδάρης.

Η τελετή ολοκληρώθηκε σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης από τους γονείς και τους φίλους των αποφοίτων με την αναμνηστική φωτογραφία των αποφοίτων με τους καθηγητές τους και το καθιερωμένο «πέταγμα της σκούφιας τους».

Οι ευχές των φίλων και των συγγενών, γέμισαν όπως πάντα τους διαδρόμους του Ιδρύματος.