Δια’φορα ..

2332

Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι σήμερα, προθεσμία υποβολής προσφορών για την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων, δεν κατατέθηκε καμιά προσφορά.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 προκειμένου ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας πέντε (5) άτομα, ηλικίας από 27 έως 53 ετών, για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών, απόφαση Δικαστηρίου και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα:

  • τις μεσημβρινές ώρες της 14-07-2019 σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών, συνελήφθησαν δυο (2) άτομα, ένας 53χρονος ημεδαπός και ένας 31χρονος αλλοδαπός, διότι ο ημεδαπός απασχολούσε σε κτηνοτροφικές εργασίες τον αλλοδαπό, ο οποίος επανήλθε παράνομα στη χώρα, ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σε βάρος του 31χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσαν δυο (2) αποφάσεις, μία απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με ποινή φυλάκισης 5 μηνών, για απόπειρα κλοπής και μία απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, με ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
  • τις μεσημβρινές ώρες της 14-07-2019 σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση του Mονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, με ποινή φυλάκισης 5 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
  • τις βραδινές ώρες της 14-07-2019 σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, συνελήφθησαν δυο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 40 ετών, διότι εισήλθαν παράτυπα στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Πετυχημένη η γιορτή Τσαγιού, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Μεταμόρφωση Κοζάνης. Τη διοργάνωση είχε ο Μορφωτικός Σύλλόγος του χωριού, η ΚΟΙΝΣΕΠ «Βότανα Μεταμόρφωσης» και η Τοπική Κοινότητα. Ακολουθούν φωτογραφίες:

Ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του ΕΕΑ, Άκης Τσελέντης, στο kozan.gr : «Δεν με προβληματίζει πιθανή συνέχιση του φαινομένου. Εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε μεγαλύτερο γεγονός»
 
«Δεν με προβληματίζει πιθανή συνέχιση του φαινομένου. Εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε μεγαλύτερο γεγονός», ανέφερε πριν από λίγο στο kozan.gr o σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του ΕΕΑ, Άκης Τσελέντης, ερωτηθείς για το σεισμό 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στη 13:50.