ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3053

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό με θύμα έναν 38χρονο άνδρα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Όπως έγινε γνωστό, το πρωί του Σαββάτου, στο 4ο  χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα από Ηγουμενίτσα προς Ιωάννινα, ένα δημοσίας χρήσεως φορτηγό, με οδηγό έναν 51χρονο Έλληνα, παρέσυρε έναν 38χρονο αλλοδαπό.

Το άτυχο θύμα είχε βγει για λίγο έξω από το ΙΧ αυτοκίνητό του, το οποίο είχε προσωρινά σταθμεύσει στη ΛΕΑ, κάνοντας μια στάση στο ταξίδι του.

Αποτέλεσμα της παράσυρσης από την νταλίκα ήταν ο άτυχος 38χρονος να τραυματιστεί θανάσιμα.

Προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας

Το «πολυπαραγοντικό», όπως το χαρακτήρισε, σχέδιο σωτηρίας για τη ΔΕΗ θα παρουσιάσει αναλυτικά στη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ επέρριψε την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Επιχείρηση στους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κι αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σχέδιο της μικρής ΔΕΗ που εγκαταλείφθηκε σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, να ανησυχούν.

Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη ΔΕΗ

«Μπορεί να υπάρξει λύση καλής και κακής ΔΕΗ; Κάτι τέτοιο θα κόστιζε πέντε δισεκατομμύρια. Πού θα τα βοούμε; Πουθενά. Δεν υπάρχει μεγάλη και μικρή ΔΕΗ, δεν υπάρχει καλή και κακή, δεν υπάρχει στρατηγικός επενδυτής. Πρέπει να πάμε σε λύση σωτηρίας για τη ΔΕΗ πολυπαραγοντική. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη ΔΕΗ», είπε ο κ.Χατζηδάκης, στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι. 

Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει μαγική λύση, δεν είμαι ταχυδακτυλουργός

«Δεν υπάρχει μαγική λύση, δεν είμαι ταχυδακτυλουργός. Η εταιρεία είναι αυτοπαγιδευμένη. Εχει ζητήσει κατ΄επανάληψη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυξήσεις στα τιμολόγια. Ομως, έτσι, θα χάσεις πελάτες που θα πάνε στους ανταγωνιστές. Αυτό πληρώνουμε. Το σχέδιο θα είναι τελείως ξεκάθαρο τη Δευτέρα το απόγευμα». 

«Υπάρχει επιφυλακή για την επάρκεια ρεύματος»

Στο ερώτημα αν η ΔΕΗ μπορεί να ανταποκριθεί έως ότου να δουλέψει το σχέδιο σωτηρίας, ο κ.Χατζηδάκης είπε ότι υπάρχει επιφυλακή για την επάρκεια ρεύματος. «Δεν θέλω να πανικοβάλλω τον κόσμο, αλλά έχουμε διακοπές, τη μέρα που ορκίστηκα, είχαμε διακοπή, είπε χαρακτηριστικά».

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι του χωριού Μικρός Βάλτος στο Κιάτο Κορινθίας μετά την κυνική ομολογία του νεαρού που φέρεται να παραδέχτηκε πως έθαψε τη μητέρα του στην αποθήκη για να παίρνει τη σύνταξή της.

Η άτυχη γυναίκα αγνοούνταν από τον Νοέμβριο, ενώ η εξαφάνιση της δηλώθηκε από τους οικείους της προχθές 17/7/2019.

Οι Αρχές, εξετάζοντας ενδελεχώς την υπόθεση εξαφάνισης της, κατόρθωσαν χθες να βρουν τι κρυβόταν πίσω από την εξαφάνιση της.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιουλίου, αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της για να κάνουν έρευνα στο χώρο. Στο πίσω μέρος της αυλής μέσα στην αποθήκη εντόπισαν θαμμένο το άψυχο σώμα της γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, ο δράστης ομολόγησε στους αστυνομικούς πως την έθαψε γιατί δεν είχε χρήματα και ήθελε τη σύνταξη.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση του θανάτου της 82χρονης, βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Σε επιφυλακή καλεί ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για έναν μεγαλύτερο σεισμό απ’ αυτόν των 5,1 Ρίχτερ που έπληξαν σήμερα Πέμπτη την Αττική, αφήνει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «2 σενάρια υπάρχουν. Ή πάμε για εκτόνωση Ή πάμε για μεγαλύτερο σεισμό. Μόνο ο χρόνος και η καταγραφή της ακολουθίας θα το δείξουν αυτό και κανένας βιαστικός άνθρωπος».



Θύμα κλοπής έπεσε ηλικιωμένη στην Πιερία από την οποία δύο άτομα απέσπασαν κοσμήματα αξίας 500 ευρώ.
Μία 42χρονη και ένας 41χρονος με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από την 69χρονη τα χρυσά κοσμήματα.

Οι δράστες λίγο αργότερα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πιερίας. Τα κοσμήματα βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στην 69χρονη.


Oι δύο κρατούμενοι εργάζονταν στις μονάδες που βρίσκονται έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα και απέδρασαν την Τρίτη (16/07).
Σε χασισοφυτεία συνελήφθησαν οι δύο Αλβανοί, οι οποίοι είχαν δραπετεύσει την περασμένη Τρίτη από τις φυλακές Κασσάνδρας.

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ:Κίνδυνος! Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί: Μην καταναλώσετε αυτόν τον καφέ

Oι δύο δραπέτες εντοπίστηκαν σε δασική έκταση να φυλάσσουν κάνναβη, έχοντας στην κατοχή τους καλάσνικοφ και χειροβομβίδες.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους περάσουν χειροπέδες, ενώ όταν τους οδήγησαν στο Τμήμα, οι δύο Αλβανοί αποκάλυψαν την ταυτότητά τους.
Το χρονικό της απόδρασης
Οι δραπέτες απέδρασαν από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας, την Τρίτη 16 Ιουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ.οι δύο κρατούμενοι απουσίαζαν κατά τη διάρκεια της πρωινής καταμέτρησης.
Έκτοτε, η Αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.