Σιάτιστα: Παρέμβαση μελών του Ορειβατικού Συλλόγου «Ο Μπούρινος» για διαφάνεια και οικονομικό απολογισμό …

559



Ανακοίνωση προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εξέδωσε ομάδα μελών του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Μπούρινος», θέτοντας ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του Συλλόγου, την πρόσφατη εκλογοαπολογιστική συνέλευση και την ανάγκη ενημέρωσης των μελών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα μέλη που την υπογράφουν εκφράζουν προβληματισμό για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά τη Γενική Συνέλευση της 13ης Σεπτεμβρίου 2026, υποστηρίζοντας ότι οι αρχαιρεσίες προχώρησαν χωρίς να έχει προηγηθεί ενώπιόν τους παρουσίαση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού της απερχόμενης διοίκησης.


Όπως αναφέρουν, υπέβαλαν εγγράφως αίτημα προς τη διοίκηση για ενημέρωση σχετικά με τα πεπραγμένα της προηγούμενης θητείας, πρόσβαση στα σχετικά πρακτικά και στα στοιχεία της οικονομικής διαχείρισης, καθώς και διευκρινίσεις για την αναγραφή της επωνυμίας TERRA LUMA σε αφίσα που σχετιζόταν με δραστηριότητα του Συλλόγου.


Στην απάντησή της, σύμφωνα με όσα παραθέτουν τα μέλη, η διοίκηση ανέφερε ότι ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την εκλογική διαδικασία, αφού είχαν αποχωρήσει τα μέλη που είχαν υποβάλει το σχετικό αίτημα. Για την αναφορά στην TERRA LUMA, φέρεται να διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει συνεργασία ή συναλλαγή μεταξύ των δύο φορέων και ότι η αναγραφή έγινε εκ παραδρομής.


Η ομάδα των μελών ζητά περαιτέρω διευκρινίσεις για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, το περιεχόμενο των πρακτικών και τις αποφάσεις που ελήφθησαν, επισημαίνοντας ότι τα ερωτήματα αυτά δεν αποτελούν προσωπική αντιπαράθεση, αλλά θεμιτό αίτημα ενημέρωσης για τη λειτουργία ενός συλλογικού φορέα.
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ο εθελοντικός χαρακτήρας, η αγάπη για το βουνό, η προστασία της φύσης, η συντροφικότητα και η ανιδιοτελής προσφορά πρέπει να αποτελούν τις βασικές αρχές του Ορειβατικού Συλλόγου.


«Η διαφάνεια δεν αποδυναμώνει έναν σύλλογο. Αντίθετα, τον θωρακίζει, ενισχύει την εμπιστοσύνη των μελών του και προστατεύει την ιστορία και το μέλλον του», αναφέρουν χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι επιθυμία τους είναι η διασφάλιση της θεσμικής λειτουργίας και του κύρους του Συλλόγου.


Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι τα μέλη θα συνεχίσουν να ζητούν απαντήσεις με θεσμικό τρόπο, με σεβασμό στην ιστορία του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Μπούρινος» και με προσήλωση στη διαφάνεια και τη νομιμότητα.
Την ανακοίνωση υπογράφει ομάδα μελών του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Μπούρινος».

Για την ανάγκη διαφάνειας, ενημέρωσης των μελών και διαφύλαξης του εθελοντικού χαρακτήρα του ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ Ο ΜΠΟΥΡΙΝΟΣ.

Εμείς μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας Ο ΜΠΟΥΡΙΝΟΣ, αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε δημόσια την τοπική κοινωνία για ορισμένα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Συλλόγου, τη διαδικασία της πρόσφατης εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και την ανάγκη πλήρους ενημέρωσης των μελών του.
Η πρωτοβουλία μας δε στρέφεται εναντίον συγκεκριμένων προσώπων .

Δεν επιδιώκουμε προσωπικές αντιπαραθέσεις ούτε επιθυμούμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Σκοπός μας είναι να διασφαλιστούν η διαφάνεια ,η θεσμική λειτουργία, η λογοδοσία και ο σεβασμός προς όλα τα μέλη ενός συλλόγου που αποτελεί κομμάτι της ιστορίας και της κοινωνικής ζωής του τόπου μας.
Ο Ορειβατικός Σύλλογος είναι πάνω απ’όλα οι άνθρωποι του, η αγάπη τους για το βουνό, η συλλογική προσφορά και ο εθελοντισμός.


Κατά την Γενική Συνέλευση της 13ης Σεπτεμβρίου 2026, η οποία είχε ανακοινωθεί ως εκλογοαπολογιστική , τα μέλη που υπογράφουμε τη σχετική επιστολή διαπιστώσαμε ότι η διαδικασία προχώρησε στις αρχαιρεσίες χωρίς να έχει προηγηθεί ενώπιον μας παρουσίαση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού της απερχόμενης διοίκησης.
Για το λόγο αυτό, υποβάλαμε εγγράφως αίτημα προς τη διοίκηση του Συλλόγου, ζητώντας ενημέρωση για τα πεπραγμένα της προηγούμενης θητείας, πρόσβαση στα σχετικά πρακτικά και στοιχεία της οικονομικής διαχείρισης, καθώς και διευκρινίσεις για ζητήματα που αφορούν τη σχέση του Συλλόγου με άλλον φορέα.


Στην απάντηση της με ημερομηνία 28-9-2026 η διοίκηση ανέφερε ότι ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την εκλογική διαδικασία, σε χρόνο κατά τον οποίο τα μέλη που είχαν υποβάλει το αίτημα είχαν αποχωρήσει. Επίσης αναφέρθηκε στη διανομή ενημερωτικής κατάστασης εσόδων- εξόδων
και στην αποστολή οικονομικού απολογισμού για τα έτη 2024-2025, καθώς και πρακτικού της εφορευτικής επιτροπής.
Ωστόσο παραμένει για εμάς αναγκαία η πλήρης ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, το περιεχόμενο των πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης και τις αποφάσεις που τυχόν ελήφθησαν επί του απολογισμού.
Ένα ακόμη θέμα για το οποίο ζητάμε διευκρινίσεις αφορά την αναγραφή της επωνυμίας TERRA LUMA σε αφίσα που σχετιζόταν με δραστηριότητα του Ορειβατικού Συλλόγου.


Στην απάντηση της, η διοίκηση υποστήριξε ότι δεν υφίσταται συνεργασία ή συναλλαγή μεταξύ των δύο φορέων και ότι η συγκεκριμένη αναφορά έγινε εκ παραδρομής, στο πλαίσιο δράσης που όπως αναφέρει διοργανώθηκε αποκλειστικά από το Σύλλογο.
Λαμβάνουμε γνώση τις παραπάνω διευκρινήσεις. Θεωρούμε ωστόσο, εύλογο να ζητούνται σαφείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αποφασίζεται η αναγραφή επωνυμιών τρίτων φορέων σε υλικό του Συλλόγου και με τη διαδικασία έγκρισης τέτοιων ενεργειών.


Η υποβολή σχετικών ερωτημάτων δεν συνιστά κατηγορία σε βάρος οποιουδήποτε . Αποτελεί θεμιτό αίτημα ενημέρωσης για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία ενός συλλογικού φορέα.
Θέλουμε να τονίσουμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ο σκοπός του Ορειβατικού Συλλόγου ήταν και παραμένει εθελοντικός. Η αγάπη για το βουνό, η προστασία της φύσης, η ορειβασία, η συντροφικότητα και η ανιδιοτελής προσφορά αποτελούν τις αξίες που οφείλουν να καθοδηγούν τη δράση του.


Η συμμετοχή στο Σύλλογο δεν έχει ως κίνητρο την εξυπηρέτηση οικονομικών σκοπιμοτήτων ή την προώθηση επιμέρους συμφερόντων. Έχει ως βάση την κοινή αγάπη για τη φύση και τη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Για εμάς ο εθελοντικός χαρακτήρας δεν είναι απλώς μια διακήρυξη. Είναι η ουσία της ύπαρξης και της διαχρονικής προσφοράς του Συλλόγου. Για το λόγο αυτό η οικονομική διαχείριση, οι συνεργασίες και οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο όνομα του πρέπει να
χαρακτηρίζονται από σαφήνεια, διαφάνεια και ενημέρωση ΟΛΩΝ των μελών.
Δεν επιδιώκουμε τη δημιουργία εντάσεων ούτε την απαξίωση του Συλλόγου. Αντιθέτως, θέλουμε να προστατευτεί το κύρος του και να διασφαλιστεί ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί με βάση τις αξίες για τις οποίες ιδρύθηκε και αγαπήθηκε από τα μέλη και την τοπική κοινωνία.

Πιστεύουμε ότι η διαφάνεια δεν αποδυναμώνει έναν σύλλογο. Αντίθετα τον θωρακίζει ενισχύει την εμπιστοσύνη των μελών του και προστατεύει την ιστορία και το μέλλον του.
Ο Σύλλογος ανήκει σε όλα τα μέλη του και η δύναμη του βρίσκεται στον εθελοντισμό, στη συλλογικότητα και στην αγάπη για το βουνό, ΟΧΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ.


Με γνώμονα αυτές τις αρχές, θα συνεχίσουμε να ζητούμε απαντήσεις με θεσμικό τρόπο, με σεβασμό στην ιστορία του Συλλόγου και με προσήλωση στη διαφάνεια και τη νομιμότητα.

ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ Ο ΜΠΟΥΡΙΝΟΣ

ΘΩΜΑΗ ΝΤΙΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΙΟΥΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΖΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΑΒΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΙΩΓΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΟΥΒΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΙΑΟΥΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΝΑΠΩΛΕΩΝ ΣΑΠΝΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΚΑΤΣΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΘΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΤΙΟ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΖΗΣΗΣ ΔΟΥΒΛΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΧΑΤΗΡΟΓΛΟΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΝΝΑ ΣΕΡΕΦΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΣΙΑΤΙΣΤΑ 13-10-2026

#Πιστοφίδης#Κατασκευαστική

Σκέφτεστε να αναβαθμίσετε ενεργειακά το σπίτι σας και να εξοικονομήσετε χρήματα ;

Η Πιστοφίδης Κατασκευαστική σας ενημερώνει για το νέο πρόγραμμα

«Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικίας – Δυτική Μακεδονία 2026» !

Αναβαθμίστε ενεργειακά την κατοικία σας με επιδότηση από 65% έως και 100%, για σύγχρονα συστήματα θέρμανσης, αντλίες θερμότητας, ζεστό νερό χρήσης και θερμομόνωση κελύφους, για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και καλύτερη απόδοση.

Πιστοφίδης Κατασκευαστική !

Επισκεφθείτε μας στη Μητροπόλεως 27 και στην Ιουστινιανού 2, στη Βέροια.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2331 181467 και 2331 020656.

Κινητά: 697 742 9581 και 697 300 8522.

Μάθετε περισσότερα στο pistofidis-kataskeuastiki.gr.

#Πιστοφίδης

#Κατασκευαστική !

Επενδύστε στην ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας και κερδίστε σε οικονομία, άνεση και αξία ακινήτου !

@κορυφαίοι θαυμαστές

#ΒΕΡΟΙΑ

Ράδιο Σιάτιστα radio

Ράδιο Σιάτιστα Radio Siatista

Theodoros Pesnikas

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Ο Δήμος Βοΐου ενημερώνει τους μικρούς (διήμερους) αποσταγματοποιούς και τους επαγγελματίες που εμπορεύονται τσίπουρο για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν κατά τη νέα αποστακτική περίοδο 2026.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για την έκδοση άδειας απόσταξης, καθώς και για τους όρους παραγωγής και διάθεσης του προϊόντος, στο σχετικό έγγραφο του Τελωνείου Καστοριάς.

Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω link

https://voio.gr/anakoinosi-enimerosi-gia-ti-leitourgia…

#ΣΑΚΑΛΙΑΔΗΣ_ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – #ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ_ΒΟΪΟΥ

Όλα όσα χρειάζεστε για τον κήπο και το χωράφι σας, σε ένα σημείο !

Αγροεφόδια

Μηχανήματα κήπου και αγρού

Μηχανήματα φροντίδας πράσινου & αλυσοπρίονα Husqvarna

Για τον επαγγελματία αγρότη, αλλά και για κάθε λάτρη του κήπου, με λύσεις που κάνουν τη δουλειά σας πιο εύκολη !

#Τσοτύλι_Βοΐου

24680 32239

69367 27500

#Σακαλιάδης_Βασίλειος – Δίπλα σε κάθε σας καλλιέργεια !

#ΤΣΟΤΥΛΙ

@κορυφαίοι θαυμαστές

Ράδιο Σιάτιστα radio

Ράδιο Σιάτιστα Radio Siatista

Theodoros Pesnikas

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΚΑΛΙΔΗΣ

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

#ΔΗΛΩΣΕΙΣ_ΟΣΔΕ 2026

Ώρα για σωστή και υπεύθυνη δήλωση !

Η έγκαιρη και σωστή υποβολή της Δήλωσης ΟΣΔΕ 2026 είναι σημαντική για την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ενισχύσεων και μέτρων.

Ο Κωνσταντίνος #Κατσαούνης_Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος και πιστοποιημένος γεωργικός σύμβουλος ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, αναλαμβάνει υπεύθυνα τη διαδικασία και σας καθοδηγεί σε κάθε βήμα.

Σωστή καταγραφή στοιχείων

Έγκαιρη υποβολή

Αξιοποίηση διαθέσιμων ενισχύσεων και μέτρων

Υπεύθυνη και προσωπική εξυπηρέτηση

Βασιλέως Κωνσταντίνου 36, Νεάπολη Κοζάνης

24680 22369

694 907 7170

kostas_katsaoun@hotmail.

com

Μαζί χτίζουμε το αύριο !

#ΒΟΪΟ

#ΔΥΤΙΚΗ_ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

#ΝΕΑΠΟΛΗ

#ΕΚΛΕΚΤΟ_Grill_Bar – #Σιάτιστα !

Γεύση που ξεχωρίζει επιλογές για κάθε όρεξη και ποιότητα που φαίνεται σε κάθε μπουκιά !

Μακεδονίας 2,

Σιάτιστα – Γεράνεια

📞24650 22388

Delivery μετά τις 18:00

Κλειστά κάθε Τρίτη

@κορυφαίοι θαυμαστές

#ΣΙΑΤΙΣΤΑ

#ΕΚΛΕΚΤΟ

https://ktelkozanis.gr/e-ticket/embed/#?secret=5tDaHOEDjW#?secret=27UE2q6TzP

#Εστιατόριο_Ευ_Ζην#Σιάτιστα

Στο λόφο του Αγίου Χριστοφόρου, με μοναδική θέα στη Σιάτιστα και τον Μπούρινο, το Ευ Ζην σας προσκαλεί να απολαύσετε αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, ψητά της ώρας και σπιτικά μαγειρευτά, φτιαγμένα με αγνά τοπικά υλικά και μεράκι.

Ένας φιλόξενος χώρος για οικογένειες και παρέες, όπου η ποιότητα, η παράδοση και η καλή εξυπηρέτηση συναντούν την απόλαυση του καλού φαγητού.

Απολαύστε το γεύμα σας με πανοραμική θέα και αυθεντικές γεύσεις που ξεχωρίζουν.

#ΕΥ_ΖΗΝ

Η γεύση συναντά την παράδοση και τη φιλοξενία.

#Άγιος_Χριστόφορος, #Σιάτιστα

24650 21133

#ΕΥΖΗΝ

24650 21133

@κορυφαίοι θαυμαστές

#ΣΙΑΤΙΣΤΑ

@όλοι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤΡΙΤΗ & 13 … !!!
Ο θεόδωρος Πεσνικάς έχει γεννηθεί το 1964 και είναι Αρχισυντάκτης του Ράδιο Σιάτιστα. Εκτός από την ενημέρωση και το ρεπορτάζ διαχειρίζεται τον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό.