NEA … NEA …Ένας υπερτυχερός αναδείχθηκε από την Κλήρωση του Τζόκερ το βράδυ της Πέμπτης. Έπαιξε 1 ευρώ και κέρδισε 5,3 εκατ. ευρώ!

1710

Ένας υπερτυχερός αναδείχθηκε από την Κλήρωση του Τζόκερ το βράδυ της Πέμπτης. Έπαιξε 1 ευρώ και κέρδισε 5,3 εκατ. ευρώ!

Έναν μεγάλο νικητή ανέδειξε η Κλήρωση του Τζόκερ την Πέμπτη.

Ο τυχερός γίνεται πλουσιότερος κατά 5,3 εκατ. ευρώ.

Το τυχερό δελτίο βρέθηκε στην 1η κατηγορία (5+1) κατά την σημερινή διαλογή της κλήρωσης 2772 και κερδίζει το ποσό των €5.370.155,51.

Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, το νικητήριο δελτίο παίχτηκε στην Νίκαια ενώ το δελτίο που κερδίζει 100.000 στην δεύτερη κατηγορία παίχτηκε στο Λασίθι.

Τέλος τα μετρητά για 14 επιδόματα – Οι εξαιρέσεις

Έγκαιρη εξόφληση χρεών και με bonus

Νέα τροπολογία για την προπληρωμένη κάρτα των επιδομάτων. Τέλος τα μετρητά για 14 επιδόματα. Εκτός τα vouchers από την προπληρωμένη κάρτα.

Τροπολογία με συμπληρωματική ρύθμιση για την προπληρωμένη κάρτα θα καταθέσει το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας εντός καλοκαιριού σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews. Η τροπολογία θα αναφέρει ότι εξαιρούνται από την προπληρωμένη κάρτα όλες οι παροχές που δίνονται με τη μορφή voucher όπως είναι ο κοινωνικός τουρισμός, οι παιδικές κατασκηνώσεις και άλλες τέτοιου είδους παροχές.

Με την εν λόγω τροπολογία ολοκληρώνονται οι νομοθετικές διατάξεις για την προπληρωμένη κάρτα και ξεκινούν οι διαδικασίες για την ένταξή των επιδομάτων της ΔΥΠΑ και του ΟΠΕΚΑ στην προπληρωμένη κάρτα. Η εφαρμογή της προπληρωμένης κάρτας όπως όλα δείχνουν θα καθυστερήσει καθώς υπάρχουν τεχνικά ζητήματα με τις τράπεζες και δεν προβλέπεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του 2024 με αρχές του 2025.

Οι δικαιούχοι των προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην τράπεζα που διατηρούν το τραπεζικό τους λογαριασμό για να λάβουν δωρεάν την προπληρωμένη κάρτα. Σύμφωνα με τον νόμο, το 50% όλων των επιδομάτων θα πρέπει να ενταχθεί σε προπληρωμένη κάρτα έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Με την χρήση της προπληρωμένης κάρτας και την θεσμοθέτηση ορίου 50% στις αναλήψεις μετρητών η κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει την φοροδιαφυγή και να ελέγξει τη χρήση των επιδομάτων που αποτελούν το 3% του ΑΕΠ. Οι περισσότερες συναλλαγές θα γίνονται μέσω POS ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, με στόχο τη διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο χρήσης των επιδομάτων από τους δικαιούχους.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την σταδιακή πληρωμή σχεδόν 3 δισ. ευρώ από τα συνολικά 4 δισ. ευρώ που διατίθενται σήμερα στο πλαίσιο πολιτικών κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί προαπαιτούμενο για την αποδέσμευση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, με στόχο τη μεγαλύτερη διαφάνεια στις συναλλαγές των δικαιούχων επιδομάτων σε συνδυασμό με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με 10 εκατ. ευρώ.

Για παράδειγμα κάποιος που παίρνει επίδομα ΟΠΕΚΑ ή επίδομα ανεργίας από ΔΥΠΑ ύψους 500 ευρώ θα μπορεί τα 250 ευρώ να τα ξοδέψει μέσω προπληρωμένης κάρτας και το άλλα 250 ευρώ μέσω μετρητών. Να σημειωθεί ότι φυσικά θα μπορεί να ξοδέψει και όλο το ποσό μέσω της κάρτας όχι όμως όλο το ποσό με μετρητά.

Ακόμη η χρήση της προπληρωμένης κάρτας για συναλλαγές αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών θα επιβραβεύεται από τους παρόχους έκδοσής της με προγράμματα που ο καθένας από αυτούς θα γνωστοποιήσει στους δικαιούχους της, αλλά και στα αρμόδια υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Εργασίας και Κοινωνικής Συνοχής.

Το συνολικό ποσό που θα μπορούσε να διανεμηθεί μέσω δημόσιων κληρώσεων δεν μπορεί να υπερβεί τα 8,5 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να δοθούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2025.

Η προπληρωμένη κάρτα εκδίδεται από τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα και στους οποίους οι δικαιούχοι διατηρούν ενεργό λογαριασμό πληρωμών.

Οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών χορηγούν την προπληρωμένη κάρτα και παρέχουν την αντίστοιχη υπηρεσία λειτουργίας της προς τους δικαιούχους χωρίς αντάλλαγμα.

Ο χρήστης της κάρτας δικαιούται να αναλαμβάνει ποσό σε μετρητά από τον λογαριασμό του που δεν υπερβαίνει το ήμισυ (1/2) των επιδομάτων που έχει λάβει. – Η χρήση της προπληρωμένης κάρτας επιτρέπεται για συναλλαγές που πραγματοποιούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ήμισυ (1/2) του καταβαλλόμενου ποσού κάθε επιδόματος, βοηθήματος, παροχής ή ενίσχυσης δαπανάται αποκλειστικά μέσω χρήσης της προπληρωμένης κάρτας του δικαιούχου για αγορές προϊόντων ή υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών), ή πληρωμές χωρίς επιβάρυνση του δικαιούχου με έξοδα κόστους συναλλαγών τραπεζικής συναλλαγής.

Ποια επιδόματα θα ενταχθούν στην προπληρωμένη κάρτα

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ

-Επίδομα Γέννησης

– Επίδομα Παιδιού (Α21): Χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος. Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

– Αγροτική εστία: Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ). Το πρόγραμμα αφορά στην καταβολή χρηματικού βοηθήματος ύψους 700 ευρώ σε 4.000 τρίτεκνες μητέρες και 1.000 ευρώ σε 1.000 πολύτεκνες μητέρες.

-Επίδομα αναδοχής: Για κάθε παιδί που τοποθετείται σε αναδοχή χορηγείται στους ανάδοχους γονείς ή στο ίδιο μετά την ενηλικίωσή του, οικονομική ενίσχυση, για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών διαβίωσης του αναδεχόμενου ατόμου. Το ποσό που καταβάλλεται ξεκινάει από 325 ευρώ και κλιμακώνεται στα 375 ευρώ και πάνω για παιδιά με παθήσεις.

-Ενίσχυση σε Οικογένειες Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών: Το ποσό ξεκινάει από 300 έως 600 ευρώ με τη χρήση εισοδηματικών κριτηρίων.

Επιδόματα ΔΥΠΑ

-Επίδομα ανεργίας

-Ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής ανεργίας

-Ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στο μητρώο ανέργων

-Επίδομα επίσχεσης

-Ειδικό βοήθημα σε αποφυλακισθέντες

-Ειδικό εποχικό βοήθημα

-Βοήθημα μακροχρονίως ανέργων ύψους 200 ευρώ για έως 12 μήνες

-Επίδομα αφερεγγυότητας εργοδότη

-Επίδομα διαθεσιμότητας.

Ποια επιδόματα εξαιρούνται

Σε προπληρωμένη κάρτα δεν θα ενταχθούν τα παρακάτω επιδόματα, βοηθήματα, ενισχύσεις και παροχές:

Από τον ΟΠΕΚΑ

Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, τα αναπηρικά επιδόματα, το επίδομα ομογενών προσφύγων, το επίδομα στέγασης, η εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, τα έξοδα κηδείας σε περίπτωση θανάτου ανασφάλιστου υπερήλικα, το επίδομα στεγαστικής συνδρομής σε ανασφάλιστους υπερήλικες.

Από την ΔΥΠΑ

Το επίδομα λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, το επίδομα διαθεσιμότητας και οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις που καταβάλει η ΔΥΠΑ. Ακόμη από την καταβολή μέσω της προπληρωμένης κάρτας εξαιρούνται τα άτομα με οπτική αναπηρία σε ποσοστό άνω του 80%.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tροχαίο ατύχημα στο δρόμο Πτολεμαίδας – Κοζάνης (Φωτογραφίες)

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 27/6 στο δρόμο Πτολεμαίδας – Κοζάνης λίγο πριν την έξοδο Ποντοκώμης όταν λόγω της νεροποντής και  του ολισθηρού βρεγμένου οδοστρώματος ο οδηγός του  οχήματος έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα αυτό να προσκρούσει στην προστατευτική μπάρα και να υποστεί μόνο, ευτυχώς, υλικές ζημιές.

ο ωραίο χορτάρι που έγινε…χωράφι με αγριολούλουδα!-Πρωτοφανείς εικόνες στο γήπεδο της Κοζάνης και σιωπή από τη δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη-Το σχόλιο του Βασίλη Μπατιάνη από τα “Λιοντάρια” και οι εικόνες θλίψης

Την ώρα και τη στιγμή που στην επίσημη σελίδα του Δήμου Κοζάνης συνεχίζονται οι δημοσιεύσεις και οι δεκάδες φωτογραφίες για τα…αυτονόητα, όπως η κοπή των χόρτων σε χωριά και πλατείες, το γύρο του διαδικτύου κάνουν σήμερα οι πρωτοφανείς εικόνες εγκατάλειψης του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Κοζάνης, όμοιες των οποίων ουδέποτε έχουμε δει τα τελευταία 20, τουλάχιστον, χρόνια!

Σε πολλά σημεία δεν υπάρχει καν…χορτάρι, σε άλλα έχουν φυτρώσει…αγριολούλουδα, με την ξηρασία να απειλεί εντός των αμέσως επόμενων ημερών με ολική καταστροφή ό,τι, τέλος πάντων, έχει απομείνει στον αγωνιστικό χώρο!

Μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη και η αρμόδια Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν έχουν αρθρώσει λέξη για τις απίστευτες αυτές εικόνες…χωραφιού, με τις πληροφορίες του Kozanimedia να κάνουν λόγο για επίκληση βλάβης στα “μπεκ” ποτίσματος του γηπέδου. Ακόμη και αυτό ήταν το πρόβλημα, τότε προκύπτει το εύλογο ερώτημα για το ποιές ενέργειες έγιναν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη και τη δημοτική αρχή για την επίλυση του.

Εκτός, φυσικά, εάν το μόνο που τους ενδιαφέρει αυτό το διάστημα είναι η προβολή, με κάθε τρόπο, της μεγάλης συναυλίας στο ΔΑΚ της πόλης του Κωνσταντίνου Αργυρού, στη διοργάνωση της οποίας, μάλιστα, ουδεμία ανάμιξη έχει ο Δήμος Κοζάνης…

Ακολουθεί η δηκτική και οργίλη αποψινή ανάρτηση, στο Facebook, του Βασίλη Μπατιάνη, της ψυχής των “Λιονταριών” της ομάδας της Κοζάνης.

Οι φωτογραφίες είναι από την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ:

“Μεγάλη στεναχώρια και απογοήτευση σε ολο τον αθλητικό κόσμο της περιοχής έπειτα από τις σημερινές φωτογραφίες που ήρθαν στην επικαιρότητα από το ΔΑΚ Κοζάνης.Πριν ένα μήνα το συγκεκριμένο γήπεδο ήταν στολίδι και ντρεπόσουν να μπεις να πατήσεις μέσα.Εδω δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με την ομάδα της Κοζάνης.Ειναι το κεντρικό γήπεδο της πολης που φιλοξενεί και άλλες εκδηλώσεις.Δεν γίνεται μέσα σε ένα μήνα να φτάσει σε αυτήν την τραγική κατάσταση.Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν τις τύχες της Κοζάνης στα χέρια τους τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια έκαναν τα πάντα και βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη κατάφεραν να πάρουν την περιβόητη άδεια για να διεξάγονται αγωνες σούπερ λιγκ 2.Καταφεραν με δικα τους έξοδα να κρατάνε τον αγωνιστικό χώρο σε άριστη κατάσταση και να είναι ενα από το 4 καλύτερα σε αγωνιστο χώρο γήπεδα στην κατηγορία.Ενα μήνα μετά δυστυχώς το ίδιο γήπεδο θυμίζει χωραφι που μόλις το θερισαν.Ευθυνες πολλές από όλους όσους έχουν την αρμοδιότητα να συντηρούν το ΔΑΚ.Ειναι κρίμα αυτό το γήπεδο να πάει χαμένο.Η πόλη, η ομάδα της Κοζάνης και όχι μόνο, όλοι οι αθλητές και ο φίλαθλος κόσμος απαιτεί άμεσα να γίνουν οι ενέργειες που πρέπει ετσι ώστε να επανέρθει στην φυσική του κατάσταση.Για ποιο λόγο έφτασε σε αυτό το χάλι.Καποιος πρέπει να πει κάτι πως γιατί τι έφταιξε.Τελος να υπενθυμίσω ότι και τα άλλα γήπεδα του Δήμου Κοζάνης είναι στην ίδια τραγική κατάσταση απλώς συντηρούνται χάρη στο φιλότιμο των παραγόντων των ομάδων, που με πολύ προσωπική εργασία και με δικά τους έξοδα τα κάνουν λίγο υποφερτα.Σκυψτε πάνω σε αυτό το πρόβλημα των γηπέδων και δώστε λύσεις.Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ .Μην το ξεχνάτε αυτό.Καλες οι μεγάλες εκδηλώσεις που φέρνετε πχ Χάντμπολ κτλ αλλά ο τοπικός αθλητισμός αργοπεθαίνει.Φτανουν οι δικαιολογίες από όλους σας και από όλες τις δημοτικές αρχές και κάντε κάτι επιτέλους στον αθλητισμό για τους πολίτες αυτής της πόλης”Μεγάλη στεναχώρια και απογοήτευση σε ολο τον αθλητικό κόσμο της περιοχής έπειτα από τις σημερινές φωτογραφίες που ήρθαν στην επικαιρότητα από το ΔΑΚ Κοζάνης.Πριν ένα μήνα το συγκεκριμένο γήπεδο ήταν στολίδι και ντρεπόσουν να μπεις να πατήσεις μέσα.Εδω δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με την ομάδα της Κοζάνης.Ειναι το κεντρικό γήπεδο της πολης που φιλοξενεί και άλλες εκδηλώσεις.Δεν γίνεται μέσα σε ένα μήνα να φτάσει σε αυτήν την τραγική κατάσταση.Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν τις τύχες της Κοζάνης στα χέρια τους τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια έκαναν τα πάντα και βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη κατάφεραν να πάρουν την περιβόητη άδεια για να διεξάγονται αγωνες σούπερ λιγκ 2.Καταφεραν με δικα τους έξοδα να κρατάνε τον αγωνιστικό χώρο σε άριστη κατάσταση και να είναι ενα από το 4 καλύτερα σε αγωνιστο χώρο γήπεδα στην κατηγορία.Ενα μήνα μετά δυστυχώς το ίδιο γήπεδο θυμίζει χωραφι που μόλις το θερισαν.Ευθυνες πολλές από όλους όσους έχουν την αρμοδιότητα να συντηρούν το ΔΑΚ.Ειναι κρίμα αυτό το γήπεδο να πάει χαμένο.Η πόλη, η ομάδα της Κοζάνης και όχι μόνο, όλοι οι αθλητές και ο φίλαθλος κόσμος απαιτεί άμεσα να γίνουν οι ενέργειες που πρέπει ετσι ώστε να επανέρθει στην φυσική του κατάσταση.Για ποιο λόγο έφτασε σε αυτό το χάλι.Καποιος πρέπει να πει κάτι πως γιατί τι έφταιξε.Τελος να υπενθυμίσω ότι και τα άλλα γήπεδα του Δήμου Κοζάνης είναι στην ίδια τραγική κατάσταση απλώς συντηρούνται χάρη στο φιλότιμο των παραγόντων των ομάδων, που με πολύ προσωπική εργασία και με δικά τους έξοδα τα κάνουν λίγο υποφερτα.Σκυψτε πάνω σε αυτό το πρόβλημα των γηπέδων και δώστε λύσεις.Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ .Μην το ξεχνάτε αυτό.Καλες οι μεγάλες εκδηλώσεις που φέρνετε πχ Χάντμπολ κτλ αλλά ο τοπικός αθλητισμός αργοπεθαίνει.Φτανουν οι δικαιολογίες από όλους σας και από όλες τις δημοτικές αρχές και κάντε κάτι επιτέλους στον αθλητισμό για τους πολίτες αυτής της πόλης”

Στο δημαρχείο Κοζάνης η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς-Τι συζήτησε για τα αδέσποτα

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργο Ευκολίδη είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Ιουνίου 2024 η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς Μαριάνθη Δημοπούλου, συνοδευόμενη από τον Συνεργάτη της Βαγγέλη Μανταφούνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παραβρέθηκε και η Ειδική Συνεργάτης του Δήμου Κοζάνης, Υπεύθυνη για τα Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς Κέλλυ Στεφανίδου, ο κ. Ευκολίδης παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή, το οποίο βασίζεται στο τρίπτυχο περισυλλογή-στειρώσεις και υιοθεσίες.

Επίσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον μεγάλο αριθμό των αδέσποτων ποιμενικών σκύλων που εντοπίζεται στην περιοχή μας καθώς και στο νέο νομικό πλαίσιο που θα ισχύει πανελλαδικά από τις 21 Ιουλίου για τα δεσποζόμενα ζώα.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουνίου 2024, η κα Δημοπούλου θα πραγματοποιήσει ομιλία στην επιστημονική εσπερίδα για το περιβάλλον που θα λάβει χώρα στις 18:30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης και στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης.

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής με τη συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Ακαδημίας Επιστημών και Γραμμάτων Ποντίων.

@gravadika