nea …. nea ….

2348

Επιτροπή Αγώνα κατά των Αιολικών στο Μπούρινο – Οι καμπάνες να χτυπήσουν, να σημάνει συναγερμός

Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι για τον Αιολικό Σταθμό στο Μπούρινο.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας αποφασίζει: “Την έγκριση των κάτωθι περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή και λειτουργία του έργου Α2/10ης Ομάδας: «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 23,4MW στη θέση “Ντρισινίκος” Δ.Ε. Αιανής, Σιάτιστας & Βεντζίου των Δήμων Κοζάνης, Βοϊου & Γρεβενών, των Π.Ε. Κοζάνης & Γρεβενών» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Φορέας του έργου η εταιρεία: «GREEN VELOCITY 4 ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και δ.τ. «GREEN VELOCITY 4»”

Η επιτροπή καλεί τον κόσμο σε γενικό ξεσηκωμό. Το έργο να προσκρούσει στην γενικευμένη αντίδραση των πολιτών.

Πρώτη ενέργεια της επιτροπής η αυριανή επίσκεψη αντιπροσωπείας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτ. Μακεδονίας.

Δεν θα περάσουν ! Ούτε μία ανεμογεννήτρια στο Μπούρινο!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στη ΖΕΠ Παρασκευή 12/4/ ώρα 11.00 πμ

Το θράσος των ΑΠΕτζήδων «καταπατητών» δεν έχει όρια. Έβαλαν στο στόχαστρο και τον Μπούρινο, αυτό το ζωντανό μνημείο της φύσης. Θέλουν να εγκαταστήσουν τεράστιες ανεμογεννήτριες στη θέση Ντρισινίκος στα 1900 μέτρα.

Οι πληροφορίες λένε πως έχουν υπογραφεί οι Περιβαλλοντικοί Όροι (ΑΕΠΟ) από τη διοίκηση της Αποκεντρωμένης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας. Η θρασύτητα μάλιστα  των Εταιρειών της «πράσινης ανάπτυξης» αλλά και των υπευθύνων της αποκεντρωμένης έφτασε ώστε να υπογράψουν ΑΕΠΟ γνωρίζοντας πως πρόκειται για Δημοτικές εκτάσεις της Κοινότητας  Σιάτιστας και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Αρχής που δεν ρωτήθηκε καν.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο! Οι κάτοικοι και οι μαζικοί φορείς της Σιάτιστας και ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συντελεστεί αυτό το έγκλημα.

Συμμετέχουμε ως «ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ» στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι φορείς της Περιοχής και καλούμε όλους του πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο νέο έγκλημα που ετοιμάζουν στον Μπούρινο.

Δεν θα περάσουν! Ούτε μία ανεμογεννήτρια στο Μπούρινο!

Η Γραμματεία της «Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά της άναρχης και υπέρμετρης εγκατάστασης ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία»Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας ο Άγιος Παντελεήμων σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Κοζάνης διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία σεμινάριο για τα μέλη του Αιμοδοτικού Συλλόγου Σιάτιστας σε θέματα Πρώτων Βοηθειών, Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και στην Χρήση Απινιδωτή.Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Τραμπάντζειου Γυμνάσιου Σιάτιστας την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, από τις 17:00 έως τις 21:00.
Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε τόσο θεωρητική, όσο και πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην ΚΑΡΠΑ και στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.
Τα μέλη του Αιμοδοτικού Συλλόγου Σιάτιστας επιμορφώθηκαν στα εξής πεδία :
Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)- Χρήση Αυτόματο Εξωτερικού Απινιδωτή
 Αντιμετώπιση Πνιγμονής από ξένο σώμα (Λαβή Heimlich)
Πρώτες βοήθειες/Λιποθυμία
Επιληπτική Κρίση-Αντιμετώπιση
(Σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη)
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας ο Άγιος Παντελεήμων ευχαριστεί θερμά 
– Τους εκπαιδευτές – διασώστες του ΕΚΑΒ Κοζάνης κ. Γκαραλιό Γεώργιο και κ. Τότσκα Αντώνιο για την υλοποίηση του σεμιναρίου. 
– Τα μέλη του Συλλόγου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για το σεμινάριο.
– Τον Δήμο Βόιου για την μεγάλη βοήθεια στην πραγματοποίηση του σεμιναρίου και τη συνεχή υποστήριξή του στο έργο του Συλλόγου.
Επίσης ευχαριστεί την Ταβέρνα “Τρία Πηγάδια” που πρόσφερε πίτσες σε όλους όσους πήραν μέρος στο σεμινάριο πρώτων βοηθειών.
Με εκτίμηση το ΔΣ του συλλόγου.

Δήμος Βοΐου: Και ο Δήμος Βοΐου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νέων

Το έργο “Η Ευρώπη ενεργοποιείται τοπικά” έχει ξεκινήσει να υλοποιείται και αν είσαι νέος 18-30 ετών από τον Δήμο Βοίου, τότε σε ψάχνουμε! Τι είναι το έργο “Η Ευρώπη ενεργοποιείται τοπικά”;  «Το έργο “Η Ευρώπη ενεργοποιείται τοπικά” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος BUILD, με φορέα υλοποίησης την GO Alive και εταίρο την (ΑμΚΕ) Ίασις. Το BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση, μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ.» 

Ποιος είναι ο σκοπός του; 

Ο σκοπός – αντικείμενο του έργου είναι η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της κατανόησης των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την τοπική νεολαία στη Βόρεια Ελλάδα (Δήμος Κοζάνης, Βοΐου, Κατερίνης, Πέλλας & Νεάπολης/ Συκεών) με την ενεργή συμμετοχή και συνεργασία πολιτών και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Απώτερος στόχος είναι η σύσταση και εκπαίδευση ενός περιφερειακού συμβουλίου νέων.Συμπερασματικά, το έργο στοχεύει να δημιουργήσει μια πιο ενημερωμένη, ευαισθητοποιημένη και συνειδητοποιημένη κοινωνία στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία θα ενσωματώνει τις αξίες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην καθημερινή της ζωή.

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και η αίτηση συμμετοχής εδώ: https://forms.gle/8WQLW2qp2xLatt5D7

Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές έως την Κυριακή 21 Απριλίου 2024.

«Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA) ή του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις».

Επίσκεψη του Γυμνασίου Νεάπολης Βοΐου στην Καστροπολιτεία και στο Φαράγγι των Σερβίων

Η Καστροπολιτεία και το Φαράγγι των Σερβίων υποδέχτηκαν με χαρά, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, τους μαθητές και τους καθηγητές του Γυμνασίου Νεάπολης Βοΐου σε μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία.

Με τη συνοδεία του Δημάρχου Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου, του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Σταύρου Παπαδόπουλου και του Διευθυντή του Γυμνασίου Νεάπολης Χρήστου Μακρή, η επίσκεψη αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να εξερευνήσουν την ιστορία, τη φύση και τον πολιτισμό της περιοχής μας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ιστορικά μνημεία και τα αξιοθέατα της Καστροπολιτείας, ενώ παράλληλα ενθουσιάστηκαν από την ομορφιά και τη φυσική πολυπλοκότητα του Φαραγγιού των Σερβίων.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, μέσα από την επισκεψιμότητα σχολικών μονάδων σε μνημεία και αξιοθέατα του Δήμου Σερβίων, αποτελεί η δημιουργία εκπαιδευτικών εμπειριών για τους μαθητές, παρέχοντάς τους μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν το παρελθόν και να εμπλακούν με την ιστορία και τον πολιτισμό του δήμου.

Καστοριά: Λογιστής εξαπατούσε αλλοδαπούς με πλαστές αιτήσεις διαμονής

Ως λογιστής κατήρτισε και παρείχε πλαστή βεβαίωση  υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για ανανέωση άδειας διαμονής σε 48χρονο αλλοδαπό πελάτη του

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, -2- περιπτώσεις απάτης και -1- πλαστογραφία που τελέσθηκε στην πόλη της Καστοριάς, σε βάρος δύο αλλοδαπών, μιας 33χρονης γυναίκας και ενός 48χρονου άνδρα, κατά περίπτωση.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 30χρονου ημεδαπού, λογιστή, σε βάρους του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των ανωτέρω αστυνομικών, την 16-10-2023, ο 48χρονος αλλοδαπός, ως πελάτης, κατέβαλε το χρηματικό ποσό των -150- ευρώ στον 30χρονο λογιστή του, για την πληρωμή παραβόλου υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης ανανέωσης της άδειας διαμονής του. Στη συνέχεια, ο ανωτέρω λογιστής παρουσιάζοντας  του ψευδή γεγονότα ως αληθή, προκειμένου να τον πείσει για την υποβολή της αίτησης, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, κατήρτισε και παρείχε στον 48χρονο πλαστή βεβαίωση υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για ανανέωση άδειας διαμονής, την οποία ουδέποτε υπέβαλλε ηλεκτρονικά στην αρμόδια υπηρεσία.

Συνεχιζόμενης της προανάκρισης προέκυψε ότι την 29-03-2024, ο ανωτέρω λογιστής εξαπάτησε ακόμη μία 33χρονη αλλοδαπή, παριστάνοντας της ψευδή γεγονότα ως αληθή, περί υποβολής για λογαριασμό της ηλεκτρονικού αιτήματος ανανέωσης άδειας διαμονής, λαμβάνοντας από την ίδια το χρηματικό ποσό των -150- ευρώ για υποτιθέμενη πληρωμή παραβόλου και το χρηματικό ποσό των -50- ευρώ για την συγκεκριμένη παροχή υπηρεσίας.

Κατασχέθηκε, η πλαστή βεβαίωση υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για ανανέωση άδειας διαμονής.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, εξετάζοντας τη συμμετοχή του 30χρονου και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Η Διεθνής Διαιτητής Ταεκβοντό Κουτρότσιου Αναστασία στην  Αμερικανική Ολυμπιακή Πρόκριση 

Στον Άγιο Δομίνικο  βρίσκεται η κυρία Κουτρότσιου Αναστασία, Γυμνάστρια του συλλόγου μας  Μακεδονική Δύναμη  , η οποία  έλαβε  μέρος  στην Αμερικανική Ολυμπιακή πρόκριση του Ταεκβοντό.  

 Η κυρία Κουτρότσιου  εκπροσωπώντας την Ελληνική Διαιτησία , συμμετείχε σε πέντε διοργανώσεις που ήταν  προϋπόθεση  έπειτα από  τις  επιτυχημένες εξετάσεις που είχε δώσει  στην παγκόσμια ομοσπονδία για να αξιολογηθεί για τους ολυμπιακούς αγώνες του 2024.

 1) Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών στο Αζερμπαϊτζάν. 

2) Grand Prix  στο Παρίσι 

3) Final Grand Prix  στο Μάντσεστερ 

4) Αφρικανική πρόκριση  στο Ντακάρ της Σενεγάλης 

 5) Αμερικανική πρόκριση στον Άγιο Δομίνικο.  

 Πολύ σύντομα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντό θα ανακοινώσει  τα ονόματα  των  διαιτητών  που θα λάβουν  μέρος  στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι. 

Το Δ.Σ του συλλόγου μας, οι προπονητές και τα μέλη του  συγχαίρουν την κυρία Κουτρότσιου Αναστασία για την μέχρι  τώρα διαδρομή της και αισθάνονται ιδιαίτερα περήφανοι.

SIATISTA RADIO
ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΟΚΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ και συνεχίζει …

ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΟΚΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ και συνεχίζει …