Βόιο – Δομή Πενταλόφου – ‘Ανεργοι γιατί αρνήθηκαν να υπογράψουν τίτλους κτήσης .. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας, είμαστε στο πλευρό των 15 εργαζομένων της δομής φιλοξενίας !!

1239

Radiosiatista.gr

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ 

                                                                                                        Σιάτιστα, 03.02.2022

      Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας, είμαστε στο πλευρό των 15 εργαζομένων της δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων κοριτσιών Πενταλόφου, που από την 1η.02.2022 είναι άνεργοι γιατί αρνήθηκαν να υπογράψουν τίτλους κτήσης (απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης). 

    Εργαζόμενοι που για πάνω από δυόμιση χρόνια πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους με συμβάσεις Ι.Δ.Ο.Χ. και διαδικασίες ΑΣΕΠ. Εργαζόμενοι που λένε όχι σε μισό μισθό, μισή ζωή, εργαζόμενοι που θέλουν να ζήσουν αξιοπρεπώς. 

    Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου συνεχίζει να καθυστερεί αδικαιολόγητα την παράταση του προγράμματος και τη ροή χρηματοδότησης προς το Δήμο Βοίου, που έγκαιρα με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου πρότεινε την παράταση του προγράμματος. 

   Η δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων κοριτσιών Πενταλόφου, απ΄ τις λίγες στην Ελλάδα που λειτουργούν στα πλαίσια του Δήμου, μακριά από ιδιώτες, εθελοντές και Μ.Κ.Ο., όλο αυτό το διάστημα λειτούργησε υποδειγματικά προσφέροντας στέγαση, ασφάλεια και εκπαίδευση στα ταλαιπωρημένα ανήλικα προσφυγόπουλα. Σε αυτή τη γραμμή κινήθηκε μέχρι τώρα ο Δήμος Βοίου, αυτό το νόημα είχαν μέχρι τώρα ο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου:  «ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ-με τους ίδιους εργαζόμενους-με ανανέωση των συμβάσεων», αυτό το νόημα είχε και η κοινή σύσκεψη και απόφαση όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου. Συμφωνήσαμε: 

  • Συνέχεια της λειτουργίας της δομής με το υπάρχον προσωπικό 
  • Συμβάσεις που να εξασφαλίζουν τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. 

Λέμε όχι στις απολύσεις, όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, όχι στη μείωση των αποδοχών των εργαζόμενων. Όχι στη λογική της εναλλακτικής εργασίας (φύγε εσύ, έλα εσύ). Ναι στο δικαίωμα για σταθερή δουλειά.

Είμαστε μαζί σας, συνεχίζουμε τον αγώνα