Γεωργιάδης για κορωνοϊό: Διαγράφονται τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους

766

Τη διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την σημερινή ενημέρωση για τον «Covid 19».

«Τείνουμε κλάδο ελαίας», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι αλλά επειδή είναι σημαντικό για την υγεία μας». 

Ο ίδιος στάθηκε στην τεράστια η σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για την Covi 19. Το υπουργείο, όπως είπε, θα κάνει μεγάλη καμπάνια για να πείσει για την αξία για τη δημόσια υγεία να κάνει κάποιος το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. «Θα σκεφτούμε όλους τους τρόπους για να φτάσει σε όλους το εμβόλιο» είπε ο υπουργός.

«Η Covid-19 ήρθε για να μείνει, πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε. Το εμβόλιο της Covid δεν δίνεται σε δόσεις – όπως γινόταν την περίοδο της πανδημίας. Ο ετήσιος εμβολιασμός, όπως γίνεται και με τη γρίπη, θα πρέπει να γίνει ρουτίνα» για τους πολίτες, ιδίως τους ευάλωτους, σημείωσε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως θα χρησιμοποιηθούν όλα τα εμβολιαστικά κανάλια όπως και για το εμβόλιο της γρίπης, αν είναι δυνατόν και τα φαρμακεία.

Όπως είπε ο ίδιος, δεν μπορεί να ανακοινώσει προσώρας πως το εμβόλιο της Covid θα διατίθεται και στα φαρμακεία. Ωστόσο, η πολιτική βούληση είναι να μπει και στα φαρμακεία.