Ξεκινά η κατασκευή του αιολικού πάρκου στο Άσκιο. Θα καλύπτει τις ετήσιες ανάγκες 18.000 νοικοκυριών, ισχύος 27MW, σε υψόμετρο 1.700 μετ επένδυση 40 εκατομμυρίων ευρώ !!

645

Η VALOREM ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ALPHA BANK ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 27 ΜW
Η VALOREM, o γαλλικός ανεξάρτητος παραγωγός πράσινης ενέργειας, εξασφάλισε μέσω της ALPHA BANK τη χρηματοδότηση της κατασκευής του αιολικού πάρκου «MAΓΟΥΛΑ», εγκατεστημένης ισχύος 27 MW. To έργο, συνολικής επένδυσης 40 εκατομμυρίων ευρώ, είναι ορόσημο για την εταιρεία, καθώς πρόκειται για το πρώτο της αιολικό πάρκο στην Ελλάδα

Radiosiatista.gr

To συγκεκριμένο έργο, που ανήκει εξ ολοκλήρου στη VALOREM, εξασφάλισε εγγυημένη σταθερή τιμή (feed in tariff) τον Ιούλιο του 2020 μέσω της δημοπρασίας που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Το αιολικό πάρκο βρίσκεται στο όρος Άσκιο (Σινιάτσικο), βορειοδυτικά της Κοζάνης, σε υψόμετρο 1.700 μέτρων. Θα συνδεθεί στο εθνικό δίκτυο μέσω του υποσταθμού Γρατσιάνη. Θα φιλοξενήσει έξι ανεμογεννήτριες Vestas V150-4,5 MW. Η ετήσια παραγωγή εκτιμάται στα 71 GWh, η οποία καλύπτει τις ανάγκες περίπου 18.000 νοικοκυριών.
Την κατασκευή, η οποία θα ξεκινήσει στα τέλη του 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2024, θα διαχειρίζεται η VALREA, θυγατρική της VALOREM, ενώ ο κύριος ανάδοχος EPC του έργου είναι η «AIR ENERGY». Η εταιρεία θα διαχειρίζεται το αιολικό πάρκο, του οποίου τη λειτουργία και τη συντήρηση έχει αναλάβει η «Vestas» με ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο.

(επαγγελματική υγεία και ασφάλεια).
Press contact:
Anne-France MOLUSSON – Υπεύθυνη Επικοινωνίας VALOREM
+33(0)627107508 – anne-france.molusson@valorem-energie.com