Η Παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2022 στη Σιάτιστα !! Φώτο * Video

1561

Radiosiatista.gr

Radiosiatista.gr
Radiosiatista.gr
Radiosiatista.gr


Το μήνυμα του Δημάρχου Βοΐου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου


Η μεγάλη γιορτή της 25ης Μαρτίου, μας δίνει την ευκαιρία να νιώσουμε ότι μοναδικό και γενναίο συγκλόνισε τις ψυχές όλων αυτών που θυσιάστηκαν το 1821 για ένα ελεύθερο έθνος. Η ημέρα αυτή είναι ημέρα εθνεγερσίας για την πατρίδα μας αλλά και μέρα πανανθρώπινης σωτηρίας με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Όσα χρόνια κι αν περάσουν, εμάς τους Έλληνες θα μας ακολουθεί η Ιστορία. Όσο και αν εφήμερα ιδανικά και αξίες μας γοητεύουν και μας συγκινούν, είμαστε πιστεύω «καταδικασμένοι» να γυρνάμε στα πραγματικά ιδανικά μας και στις παραδόσεις μας και να αντλούμε δύναμη και αυτογνωσία.
Δεν θα πρέπει λοιπόν να λησμονούμε την πολύτιμη προσφορά των ηρώων του 1821 και τον αγώνα τους, που μας έδειξε ότι ο δρόμος της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας δεν είναι στρωμένος με ρόδα αλλά με αγκάθια.
Οι αγωνιστές του 1821 μας δίνουν το μήνυμα, ότι ο άνθρωπος νοείται άνθρωπος μόνο ως ελεύθερος κι ότι η ανθρώπινη ζωή νοείται μόνο με ελευθερία.
Τέλος, ας θυμηθούμε αυτό που είπε ο Μακρυγιάννης, πως χρειάζεται να περάσουμε ως λαός, από το ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ και να πιστέψουμε πως λαοί μικροί όπως ο Ελληνικός, μεγαλουργούν και προχωρούν, όταν είναι ενωμένοι και αδελφωμένοι.
Το 1821 μας δείχνει σήμερα το δρόμο του δικού μας Χρέους απέναντι σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για Εθνική Ανεξαρτησία, Αξιοπρέπεια και Κοινωνική Δικαιοσύνη

Radiosiatista.gr