Ώρα 20:39: Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5.8, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, ταρακούνησε και την Δ. Μακεδονία

1291

Radiosiatista.gr

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5.8, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, ταρακούνησε και την Δ. Μακεδονία.

Radiosiatista.gr

Ανακοίνωση Σεισμού της 04/03/2021
Εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 20:38 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Πολύ Ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5.9 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 244 χλμ. ΒΔ της Αθήνας.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 16 χλμ. ΝΝΔ της Ελασσόνας.
ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ:
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 39.7710 Βόρεια
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 22.0958 Ανατολικά
Είναι ένας ισχυρός μετασεισμός του κυρίου σεισμό όπως τα είπαμε για αρκετό καιρό θα διαρκέσει Η μετασεισμική ακολουθία γι’ αυτό και συνέστησα στους κατοίκους να αποφεύγουν τα σπίτια τους αν δεν έχει προηγουμένως περάσει μηχανικός

Radiosiatista.gr

Τη στιγμή που σημειώθηκε ο νέος μεγάλος σεισμός 5.8, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, συνεδρίαζε, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων – Δείτε τις αντιδράσεις.

Πανικός επικρατεί εδώ και λίγη ώρα στην Ελασσόνα έπειτα από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Εκεί που λίγο οι κάτοικοι της πόλης πήγαν να ηρεμήσουν, βγήκαν έντρομοι στους δρόμους, φώναζαν «βοήθεια» και έτρεχαν προς την πλατεία της πόλης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν και δύο σπίτια που έχουν πέσει με μία γυναίκα, μάλιστα, να τρέχει και να καλεί σε βοήθεια την Πυροσβεστική. Μάλιστα, η γυναίκα μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε: «Δεν έχω καθαρή εικόνα αυτή τη στιγμή. Ίσως έχουν πέσει ένα ή δύο σπίτια και στο ένα έχει πιάσει φωτιά. Δεν ξέρουμε ακόμα αν υπήρχαν μέσα άνθρωποι».