Το Σάββατο στις 4 στο γήπεδο Σιάτιστας, είναι το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι.
Μακεδονικός και Κοίλα παίζουν με στόχο το αήττητο για τα Κοίλα και τη μείωση της διαφοράς για τον Μακεδονικό.
Α κατηγορία- 23η αγωνιστική
Δαναοί Κοζάνης – ΑΣ Ιωνικός
Μακεδονικός Σιάτιστας – ΠΑΟ Κοίλων
Τιτάν Σερβίων – Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας
ΑΕ Περδίκκα – ΑΕ Κοζάνης
ΑΟ Κρόκου – Ατρόμητος Πτολεμαΐδας
ΑΣ Βελβεντό – Μακεδονικός Κοζάνης
Ένα Ελληνικό κρασί ψηφίστηκε το καλύτερο στον κόσμο!
To είπαν «το υγρό χρυσάφι της Σάμου». Το έχουν τιμήσει πολλαπλά ως τον καλύτερο επιδόρπιο οίνο. Του έχουν αποδώσει εύσημα και το φέρνουν διαρκώς στο βάθρο της διεθνούς αναγνωρισιμότητας και καταξίωσης.
Το Samos Vin Doux ωστόσο είναι κάτι περισσότερο από ένα λαμπερό vin de liqueur. Είναι η ιστορική παράδοση της αμπελοκαλλιέργειας του μοσχάτου στη Σάμο, είναι η πατρογονική κληρονομιά μιας οινικής διαδρομής που είχε (και έχει) πολύ κόπο, πολλούς αγώνες και κάματο, όραμα, έμπνευση μα και ελπίδα.Φέρει στη χρυσαφένια του γεύση όλα τα αρώματα της μοναδικής σαμιακής φύσης στο ορεινό της ανάγλυφο, τη γνώση και τη φροντίδα γενιών και γενιών αμπελοκαλλιεργητών για αυτό το μικρόρωγο μοσχάτο που μόνο σε πεζούλες ξερολιθιάς με την ευλογία του ήλιου, της βροχής και της αιγαιοπελαγίτικης αύρας, αποδίδει τα πιο ποιοτικά του χαρακτηριστικά.
ΤΕΛΕΙΟ ΔΕΡΜΑ ΧΩΡΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΧΡΗΣΗΣ !
Δεν είναι λοιπόν ένα ακόμη βραβείο το ΧΡΥΣΟ που επάξια κέρδισε στον μεγαλύτερο διαγωνισμό κρασιού στον κόσμο, το Berliner Wine Trophy 2024. Eίναι η απόδοση τιμής σε ένα ξεχωριστό οίνο του Συνεταιρισμού της Σάμου, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 90 συναπτά έτη λειτουργίας και παραγωγής μοσχάτων κρασιών που ξεχωρίζουν, όχι μόνο σε διαγωνισμούς μα κυρίως στην άποψη των καταναλωτών διεθνώς για την ποιότητά τους.
Το Berliner Wine Trophy που τελεί υπό την αιγίδα του OIV εδώ και μία 20ετία, θεωρείται από τους καλύτερους και πλέον έγκριτους διαγωνισμούς στον κόσμο, καθώς έχει θεσπίσει και τηρεί αυστηρότατα και αδιάβλητα κριτήρια επιλογής.
Η βράβευση του Samos Vin Doux μεταξύ των χιλιάδων ετικετών που υποβάλλονται κάθε χρόνο σε αυτήν τη σημαντικότατη οινική διοργάνωση, αποτελεί μια ακόμη διάκριση που πιστοποιεί ότι ο μοναδικός σαμιακός αμπελώνας και οι άνθρωποί του, κάνουν το καλύτερο δυνατό!
Φωτογραφία: Μάνος Σπάνος
, NEWS
Την κοιτούσε όλη η Νομική: H Θεοφανία Παπαθωμά πήρε το πτυχίο της – Ορκίστηκε και έγινε πρότυπο θέλησης αλλά και στυλ
Από σήμερα, η Θεοφανία Παπαθωμά, είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών και το ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram ότι είναι πτυχιούχος. Νωρίτερα, στις 14 Οκτωβρίου 2022, είχε ανακοινώσει την έναρξη των μεταπτυχιακών σπουδών της στη Νομική Σχολή.
«Κάθε φορά που περνάω από τη Σόλωνος κοιτάζω νοσταλγικά το Πανεπιστήμιο, τη Νομική σχολή. Και ήρθε επιτέλους η ώρα να μπω μέσα! Σήμερα ξεκινά το μεταπτυχιακό μου στο Συγκριτικό Δικαιο. Η συγκίνηση μου είναι μεγάλη! Κι η χαρά επίσης!» είχε αναφέρει τότε.
ΤΕΛΕΙΟ ΔΕΡΜΑ ΧΩΡΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΧΡΗΣΗΣ !
Μετά από δυόμισι χρόνια, η Θεοφανία Παπαθωμά ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Νομική, ειδικευόμενη στο Συγκριτικό Δίκαιο. Σήμερα, 6/3, πραγματοποίησε την ορκωμοσία της και μοιράστηκε τη χαρά της με τους φίλους της στα social media.
Η ορκωμοσία της ηθοποιού
Ενώ έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της: «Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων, μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν.”
“Πάντα να αριστεύεις, να ξεπερνάς τους άλλους, να τιμάς το πατρικό γένος που ανήκεις»
Πατήρ Μήτσιος: Ο Χριστιανός όσες νηστείες κι αν κάνει εάν δεν αγαπάει τον συνάνθρωπο δεν είναι Χριστιανός
Ο Πατήρ Μήτσιος ή κατά κόσμον «ΠΑΠΑ-ΠΑΟΚ», έχει μιλήσει στην εκπομπή του ANT1 «The 2night Show» και στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για όλους και για όλα υπογραμμίζοντας πως ο «Χριστιανός ότι νηστείες κι αν κάνει αν δεν έχει αγάπη για τον συνάνθρωπο δεν είναι Χριστιανός».
Μοιράστηκε τη χαρά που νιώθει όταν τον πλησιάζουν οι άνθρωποι για να τους ευλογήσει, ενώ αποκάλυψε πως έχει κάνει μαζικές εξομολογήσεις φανατικών ΠΑΟΚΤζήδων. Τέλος, μίλησε για τον ρόλο της εκκλησίας και των κληρικών, αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύει η ανθρωπότητα.
ΤΕΛΕΙΟ ΔΕΡΜΑ ΧΩΡΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΧΡΗΣΗΣ !
«Εξομολογώ και συνήθως το βράδυ έρχεται νεολαία. Σε μένα έρχονται οι 30 και κάτω. Τους έχω τις κιθάρες και τα ποτά τους και μετά συνεχίζουμε την εξομολόγηση. Τα νέα παιδιά τα ενοχλεί η υποκρισία των μεγάλων και κυρίως εμείς στο χώρο της εκκλησίας. Θεωρούν, ότι έχουμε κάνει την κοινωνία ένα σύστημα και δεν νοιαζόμαστε για την ψυχή των ανθρώπων»
«Έρχεται για εξομολόγηση μια όμορφη ξανθιά και κλαίει κλαίει. Είμαι από τη Ρωσία και από τα 12 μέχρι τα 14 με βίαζε ο θείος μου. Το είπα στον πατέρα μου αλλά μεθούσαν και οι δυο. Φεύγω και έμενα στα παγκάκια στη Μόσχα. Με έβαλαν στη δουλειά. Με πούλησαν σε τρεις χώρες. Εδώ στη Θεσσαλονίκη πήγα με ένα νεαρό του λέω για τη ζωή μου και με πήρε και φύγαμε. Ξεκίνησα μια νέα ζωή και ήρθα να σε δω. Μπορεί να πήγα με χιλιάδες άνδρες. Σε οργασμό δεν ήρθα ούτε με έναν. Με το μόνο που ήρθα σε οργασμό ήταν με το παλικάρι που με αγάπησε. Αυτή ήταν παρθένα γυναίκα στην ψυχή. Ήξερε να κρατάει καθαρή την ψυχή της όσο κανένας μας»
“Ο Θεός ακούει αυτούς που νομίζουμε ότι δεν είναι καλοί χριστιανοί. Δεν ακούει αυτούς που κάνουν μεγάλους σταυρούς. Ο Θεός ακούει τους ταπεινούς”.
“Ως φοιτητής πήγαινα στον Γέροντα Παΐσιο και του τα έχωνα. Είχα αμφισβήτηση, αλλά εκείνος είχε την έννοια να μη με στεναχωρήσει. Ο Χριστιανός ότι νηστείες κι αν κάνει, αν δεν έχει αγάπη για τον συνάνθρωπο δεν είναι Χριστιανός. Πρέπει να σπείρουμε την αγάπη”.
Ο πατέρας Χρήστος μίλησε και για τον παπά Φώτη που πέθανε πρόσφατα και έχει προσφέρει με την καλοσύνη τους σε πολλούς ανθρώπους.
«Σπούδαζε παιδιά βοηθούσε όπου μπορούσε. Είχε σώσει έναν τραυματισμένο Γερμανό στην κατοχή. Αυτός θα είναι ο επόμενος Άγιος»
Η Κλέλια Ρένεση θα “γίνει” Καίτη Γκρέυ: Ο νέος ρόλος της αγαπημένης ηθοποιού στην ταινία για τον Στέλιο Καζαντζίδη
Η Κλέλια Ρένεση θα είναι η ηθοποιός που θα υποδυθεί την Καίτη Γκρέυ, στην ταινία για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη.
Η αποκάλυψη έγινε χθες, Τρίτη, στην εκπομπή «Πρωινό» και το ρεπορτάζ του Θάνου Βάγιου.
Σε συζητήσεις η Κλέλια Ρένεση για την ταινία του Στέλιου Καζαντζίδη
Από την πλευρά της, η ηθοποιός αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση μέχρι να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την εταιρεία παραγωγής, αλλά, επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε συζητήσεις για τον εν λόγω ρόλο.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, μέχρι τέλη Μαρτίου αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές και ακολούθως θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα.
Η αντιμετώπιση της Κλέλιας Ρένεση ενός τέτοιου ρόλου
Η ηθοποιός υπογράμμισε ότι αντιμετωπίζει με δέος την Καίτη Γκρέυ, σαν ζωντανό θρύλο και θα την υποδυθεί με τον τρόπο που αρμόζει σε μια τέτοια περίπτωση.
Κατερίνα Διδασκάλου: Μεταμορφώνεται για τον ρόλο σε Μελίνα Μερκούρη και το κοινό παραμιλάει με την εκπληκτική ομοιότητα τους
Η Κατερίνα Διδασκάλου θα υποδυθεί τη Μελίνα Μερκούρη, η οποία “έφυγε” 30 χρόνια πριν, στην κινηματογραφική αφιερωματική ταινία της ζωής της.
Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους της καριέρας της ηθοποιού, η οποία μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της σχετικά στιγμιότυπα στα social media, από τις σκηνές της ταινίας, που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες, στη μεγάλη οθόνη.
ΤΕΛΕΙΟ ΔΕΡΜΑ ΧΩΡΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΧΡΗΣΗΣ !
Μάλιστα, τις φωτογραφίες συνόδευσε με τη λεζάντα: «30 χρόνια ακριβώς από το θάνατο της υπεροχής Μελίνας και 40 χρόνια από την πρώτη μου συνάντηση μαζί της, μου ζητήθηκε να την ενσαρκώσω σε μια ταινία που θα βγει στους κινηματογράφους τους επόμενους μήνες».
Η ανάρτηση της Κατερίνας Διδασκάλου για τη Μελίνα Μερκούρη
Η Κατερίνα Διδασκάλου μεταμορφώθηκε σε Μελίνα Μερκούρη
Πετυχημένη η ομοιότητα ανάμεσα στη Μελίνα Μερκούρη και τη μεταμόρφωση της Κατερίνας Διδασκάλου, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός.
Σε ένα πάρκο στου Ζωγράφου, υπάρχουν άπειροι άγριοι παπαγάλοι – Πώς βρέθηκαν εκεί
Και αυτό δεν είναι το μόνο στο κέντρο της Αθήνας που θα τους βρείς
Είναι το πρώτο Σάββατο του Μαρτίου. Είναι επίσης η πρώτη ουσιαστικά ηλιόλουστη ημέρα που ακολουθεί μία από τις ελάχιστες βροχερές εβδομάδες της φετινής χρονιάς. Πολλοί Aθηναίοι επιλέγουν να βγουν να απολαύσουν τον καλό καιρό στα πάρκα της πόλης που φτιάχτηκαν ακριβώς για να δίνουν μία ψευδαίσθηση έστω επαφής του αστού με τη φύση.
Σε ένα εξ αυτών, στο πάρκο των Ιλισίων που βρίσκεται απέναντι από τις φοιτητικές εστίες της Ούλωφ Πάλμε, υπάρχει αρκετές κόσμος. Γονείς με τα παιδιά τους, παρέες φοιτητών με μπίρες στα χέρια, ζευγάρια, άνθρωποι με αθλητική αμφίεση που κάνουν τζόκινγκ. Ανάμεσά τους η αναμενόμενη αθηναϊκή πανίδα: γάτες, οικόσιτα σκυλιά και περιστέρια. Μαζί όμως και δεκάδες άγριοι παπαγάλοι. Πολλοί σε αριθμό και εντυπωσιακοί στα χρώματα.
Πιθανότατα θα τους ακούσετε ήδη από τον δρόμο λόγω του ιδιαίτερου κελαηδήματός τους. Οι παπαγάλοι αυτοί έχουν ένα εντυπωσιακό πράσινο χρώμα και ζουν ελεύθερα κατά δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες) στο συγκεκριμένο πάρκο. Ίσως το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της παρουσίας τους, πέραν φυσικά του φανταστικού τους χρώματος, είναι οι φωλιές που κτίζουν.
Κοιτώντας στις κορυφές των πεύκων του πάρκου θα βρείτε δεκάδες πολύ μεγάλες φωλιές οι οποίες κυριολεκτικά είναι σαν να κρέμονται στον αέρα. Πρόκειται για το είδος που λέγεται Myiopsitta monachus ή απλούστερα Γκριζοπρόσωπος Παπαγάλος, ο οποίος έχει την πολύ σπάνια για παπαγάλους συνήθεια να φτιάχνει κλαδόπλεκτες φωλιές.
Τα τροπικά πτηνά της πόλης
Το συγκεκριμένο είδος παπαγάλου θα το βρει κανείς και σε άλλα πάρκα της Αθήνας (για παράδειγμα στο πάρκο πίσω από το μετρό του Ευαγγελισμού ή και στον Εθνικό Κήπο) αλλά μάλλον πουθενά στους πληθυσμούς που θα το βρεις στο Πάρκο των Ιλισίων. Εκτός ίσως από το Πάρκο της Χωροφυλακής στο οποίο υπάρχουν επίσης πολύ μεγάλοι πληθυσμοί.
Η Αθήνα δεν είναι φυσικά η μόνη μεγαλούπολη στην Ευρώπη που έχει εντάξει στην πανίδα της τροπικά πτηνά. Το Πανεπιστήμιο του Κεντ διεξήγαγε μία έρευνα το 2019 στην οποία μελέτησε τους πληθυσμούς των άγριων παπαγάλων. Η ομάδα των 80 ερευνητών εντόπισε την ύπαρξη παπαγάλων σε διάφορες χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων ήταν φυσικά και η Ελλάδα.
Προφανώς η ύπαρξη αυτών των εξωτικών πτηνών δημιουργεί πολλές απορίες. Οι ειδικοί αποκλείουν προφανώς να ήρθαν απευθείας αυτά τα πτηνά από τα εξωτικά μέρα από τα οποία κατάγονται (από Αφρική ή από Ινδία). Η δυσκολία να ιχνηλατήσουμε εύκολα την πορεία τους προς την Ευρώπη δημιουργεί μία σειρά μύθων.
Στο Λονδίνο για παράδειγμα υπάρχει ο αστικός μύθος ότι όλες οι αποικίες παπαγάλων που υπάρχουν στην πόλη δημιουργήθηκαν όταν ο Jimi Hendrix απελευθέρωσε επίτηδες ένα ζευγάρι παπαγάλων σε ένα πάρκο της πόλης (αλλάζει το ποιο πάρκο είναι αυτό ανάλογα από το ποιος μιλάει). Πράγμα που φυσικά έχει απορριφθεί από τους ειδικούς.
Από που ήρθαν τελικά;
Για την Ελλάδα, η πιο συχνή θεωρία λέει πως πριν από 30 περίπου χρόνια ένα μεγάλο φορτηγό ντελαπάρισε κοντά στην περιοχή του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό. Το φορτηγό αυτό ήταν γεμάτο με εξωτικά πουλιά από την Ινδία τα οποία προορίζονταν στα διάφορα pet shop της πόλης. Αυτό που μοιάζει σαν αστικός μύθος, είναι όμως αλήθεια. Απλά στην παραπάνω ιστορία, αντί για φορτηγό, βάλτε κοντέινερ.
Πιθανότατα όμως αυτές οι αποικίες αφορούν τον Πειραιά και τα νότια Προάστια. Οι παπαγάλοι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο πάρκο των Ιλισίων προήλθαν από μία άλλη απόδραση η οποία έγινε από το Πάρκο Χωροφυλακής του Δήμου Αθηναίων. Από εκεί βρέθηκαν στα πεύκα της γύρω περιοχής και σταδιακά έφτιαξαν αποικίες σε μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης.
Προφανώς, βέβαια, θα πρέπει να εντάξουμε σε αυτούς και πολλούς ακόμα παπαγάλους οι οποίοι δραπετεύουν από κλουβιά ιδιωτών ή pet shops. Από εκεί και πέρα εντάσσονται εύκολα σε κοινότητες με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα κοινωνικό είδος το οποίο δεν ζει μόνο του στη φύση. Η Αθήνα ούτως ή άλλως προσφέρει το κατάλληλο περιβάλλον για να αναπτυχθούν.
Αφενός οι θερμοκρασίες είναι ιδανικές για την επιβίωση και την αναπαραγωγή τους. Αφετέρου, μέσα στην πόλη οι παπαγάλοι δεν έχουν φυσικούς εχθρούς και γι’ αυτό μοιάζουν να προτιμούν να φτιάχνουν τις φωλιές τους σε περιοχές κοντά στον άνθρωπο. Πράγμα που ευνοεί τη ραγδαία ανάπτυξή τους. Ένας ντόπιος μου έλεγε ότι οι κάτοικοι τους φροντίζουν και τους προστατεύουν από οποιαδήποτε εξωτερική απειλή.
Βέβαια, πέρα από την ομορφιά που προσδίδουν στην καθημερινότητά μας, υπάρχει μεγάλο debate ανάμεσα στους οικολόγους σχετικά με το πώς και κατά πόσο επιδρούν στους πληθυσμούς των αυτόχθονων ειδών με πρώτο και κύριο τις νυχτερίδες.