Κοζάνη: Δωρεά – μεταμόσχευση οργάνων από 62χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου

1558

Κοζάνη: Δωρεά – μεταμόσχευση οργάνων από 62χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου

Δώρα ζωής σε ασθενείς χάρισε με το θάνατό του 62χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης.

Μετά την πιστοποίηση του εγκεφαλικού θανάτου του ασθενούς η οικογένειά του, αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά οργάνων.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων ολοκληρώθηκε χθες την νύκτα και τα όργανα που κρίθηκαν κατάλληλα προς μεταμόσχευση ήταν το ήπαρ, τα νεφρά και ο κερατοειδής χιτώνας. Χειρουργοί, Αναισθησιολόγοι και γιατροί άλλων ειδικοτήτων χρειάστηκε να επιστρέψουν εσπευσμένα ακόμη κι από τις άδειές τους στο νοσοκομείο προκειμένου να συμβάλλουν στην αποτελεσματική έκβαση του εγχειρήματος που τελούσε υπό τον κεντρικό συντονισμό του ΕΟΜ.

Η λήψη του ήπατος έγινε από ομάδα Ιατρών από την Ιταλία που έφθασαν στο νοσοκομείο, η λήψη των νεφρών έγινε από ομάδα Ιατρών της Θεσσαλονίκης και κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα ενώ η λήψη των οι κερατοειδών έγινε από Οφθαλμολόγους της Θεσσαλονίκης.

Οι μεταμοσχεύσεις των μοσχευμάτων αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ώρες σε υποψήφιους λήπτες του Εθνικού Μητρώου Αναμονής του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) σε μεταμοσχευτικά κέντρα της χώρας, όπως και οι κερατοειδείς σε ασθενείς με σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα.

vetonews.gr

@gravadika