Tα δικά μας παιδιά από τη Σιάτιστα !!! Ο Γιάννης Λιάκος ( ο Δημιουργός της Σελίδας μας radiosiatista.gr Ο Αλέξανδρος Πάτρας … και ο φίλος τους Κωνσταντίνος Μανωλιός ) Exodos:μια εφαρμογή από Έλληνες που σας βοηθάει να οργανωθείτε σαν παρέα

3118

Τα δικά μας παιδιά από τη Σιάτιστα !!!

Ο Γιάννης Λιάκος ( ο Δημιουργός της Σελίδας μας radiosiatista.gr Ο Αλέξανδρος Πάτρας … και ο φίλος τους Κωνσταντίνος Μανωλιός )
Exodos:μια εφαρμογή από Έλληνες που σας βοηθάει να οργανωθείτε σαν παρέα

Όταν διάβασα σε ένα άρθρο την περιγραφή της εφαρμογής σας αμέσως θυμήθηκα πόσες φορές έχω βρεθεί μα την παρέα μου σε διάφορες φάσεις της ζωής μου να παλεύουμε όλο το απόγευμα με μηνύματα και τηλέφωνα για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε πότε και που θα δώσουμε ραντεβού και στο τέλος όταν το ραντεβού οριστεί να καθόμαστε μέσα στο κρύο και να προσπαθούμε να αποφασίσουμε που τελικά θα πάμε. Να υποθέσω πώς κάπως έτσι αποφασίσατε να δημιουργήσετε αυτό το app;

Ακριβώς έτσι! Η ιδέα προέκυψε έπειτα από την δική μας δυσκολία να οργανωθούμε. Στην συνέχεια πάνω σε συζητήσεις ανακαλύψαμε ότι δεν αποτελούμε εξαίρεση, αλλά μάλλον τον κανόνα, οπότε και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το exodos.

Πρακτικά πώς λειτουργεί αυτή η εφαρμογή;

Αρχικά η εφαρμογή στοχεύει στο να είναι απλή στην χρήση. Στην ουσία αυτό που παρέχει είναι ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον μέσω του οποίου μπορεί κανείς να οργανώσει την έξοδο του. Ο καθένας μπορεί να στείλει μια πρόσκληση στην παρέα του. Έπειτα όλοι μπορούν να προτείνουν προορισμό ανάμεσα από μια λίστα μαγαζιών της περιοχής τους και να αλληλοεπιδράσουν με τις προτάσεις των υπολοίπων. Στο τέλος η εφαρμογή αποφασίζει λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις προτιμήσεις για το ποιος θα είναι ο καλύτερος προορισμός εξόδου.

Όταν κάποιος δεν έχει γνώσεις προγραμματισμού αλλά και ούτε και χρήματα για να διαθέσει μπορεί να υλοποιήσει μια ιδέα;

Φυσικά και μπορεί! Να τονίσουμε πως όταν κι εμείς ξεκινήσαμε δεν διαθέταμε ούτε κάποιο κεφάλαιο, αλλά ούτε και τις απαραίτητες γνώσεις. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι εντελώς έτοιμος. Σίγουρα το να έχει κανείς τις γνώσεις προκαταβολικά είναι χρήσιμο, αλλά δεν είναι απαραίτητος κανόνας. Αυτό που χρειάζεται είναι θέληση και απλά να ξεκινήσεις. Η τεχνογνωσία είναι κάτι που αποκτιέται και η έλλειψη της δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για κανέναν.

Αν και δεν είμαι της άποψης αν ήδη υπάρχει κάτι παρόμοιο δεν αξίζει να κάνεις κάτι και εσύ να το πας ένα βήμα παραπάνω, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να κανονίσεις τα ραντεβού με τους φίλους σου με μια ομαδική συνομιλία μέσω των κοινωνικών δικτύων;Facebook,viber κτλ;

Ναι φυσικά και υπάρχει, όμως εκεί εντοπίσαμε και το πρόβλημα, είναι μια διαδικασία η οποία είναι στάνταρ για να κανονίσεις να βγεις. Δεν αλλάζουν πολλά πράγματα, οπότε δε βλέπουμε και το νόημα να ανταλλάσσεις ατελείωτα μηνύματα με την παρέα για να βγεις. Καλύτερα να κανονίσεις και να συζητήσεις από κοντά τα υπόλοιπα. Η διαδικασία συνήθως είναι η εξής, ρωτάς αν θέλουν/μπορούν να βγουν την συγκεκριμένη μέρα/ώρα και μετά αποφασίζετε το μαγαζί της εξόδου. Κάνοντας αυτή τη διαδικασία εφαρμογή μπορείς να γλυτώσεις πολύ χρόνο και να μεταφέρεις το μεγαλύτερο βάρος της οργάνωσης στην εφαρμογή. Τελικώς αυτές οι εφαρμογές είναι φτιαγμένες για επικοινωνία και όχι για να κανονίσεις έξοδο. Αν κοιτάξει κανείς όμως το Facebook έχει εντάξει μια λειτουργία “Make a plan” στο messenger όπου προσπαθεί να κάνει κάτι παρόμοιο και να θέσεις μια συγκεκριμένη ημερομηνία για να κανονίσεις κάτι. Αυτό είναι ένδειξη ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει προβληματίσει και το Facebook. Πολλοί μάλιστα χρησιμοποιούν και ψηφοφορία στο Facebook για να κανονίσουν. Εμείς προσπαθούμε να το κάνουμε πιο εξειδικευμένο.

Υπάρχει ανταπόκριση από τους χρήστες;

Παρατηρούμε πολλούς χρήστες να ταυτίζονται με το πρόβλημα και να θέλουν να δοκιμάσουν την εφαρμογή, κάτι πολύ θετικό για την εφαρμογή. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όμως οι χρήστες μας είναι ότι πρέπει όλα τα μέλη της παρέας να έχουν την εφαρμογή, οπότε πολλές φορές δε μπορούν να την δοκιμάσουν καν μόλις την ανακαλύψουν επειδή δεν θα την έχουν και οι υπόλοιποι της παρέας. Θέλουμε να το λύσουμε όμως αυτό στην επόμενη έκδοση μαζί με την δημοσίευση της έκδοσης για iOS συσκευές θέλουμε να υποστηρίξουμε την πρόσκληση ατόμων που δεν έχουν την εφαρμογή ακόμα.

Από πόσα μέλη αποτελείτε η ομάδα σας και ποιοι είστε;

Αποτελείται από 3 άτομα, ήρθαμε κοντά κατά την διάρκεια των σπουδών μας στο τμήμα Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Αλφαβητικά είμαστε οι Αλέξανδρος Πάτρας, Γιάννης Λιάκος και Κωνσταντίνος Μανωλιός.

Έχετε κάτι στο μυαλό σας για να δημιουργήσετε κάτι ακόμα στο μέλλον;

Έχουμε διάφορα πράγματα στο μυαλό μας και προκύπτουν κι άλλες ιδέες αρκετά συχνά από προβλήματα που εντοπίζουμε στην καθημερινότητα μας. Είναι κάτι το οποίο μας γεμίζει και προκύπτει φυσικά. Από εκεί και πέρα σκεφτόμαστε τι έχει προοπτική και πώς θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Σίγουρα θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε στο μέλλον και το exodos αποτελεί μόνο την αρχή.

Σας ευχαριστώ πολύ καλή συνέχεια.
Συνέντευξη Άρτεμις Καλαμογιώργου

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κείμενο