ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ …..

4652

Το Φίλαθλο Σωματείο «Αναγέννηση» Εράτυρας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον άδικο και πρόωρο χαμό του επί σειρά ετών προέδρου του Αστέριου Τζήκα

Το Φίλαθλο Σωματείο «Αναγέννηση» Εράτυρας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον άδικο και πρόωρο χαμό του επί σειρά ετών προέδρου του Αστέριου Τζήκα .Είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους όσοι αγαπάνε την Εράτυρα και τον αθλητισμό της . Το έργο του πλούσιο αλλά τα λόγια φτωχά τέτοιες στιγμές .Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 24/4/2024 και ώρα 11.00πμ στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Εράτυρας . .

################################################

Η Δ.Ε.Ε.Π. Ν. Κοζάνης σας προσκαλεί, την Παρασκευή 26/4, στην προεκλογική εκδήλωση του υποψηφίου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τ. Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Τσιόδρα Δημήτρη

Η Δ.Ε.Ε.Π. Ν. Κοζάνης σας προσκαλεί στην προεκλογική εκδήλωση του υποψηφίου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τ. Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Τσιόδρα Δημήτρη την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 7:00 μ.μ. στο καφέ Le Roi (Ερμιόνιο_ημιόροφος) στην Κοζάνη.Την ίδια ημέρα θα επισκεφθεί στις 2:30μ.μ. την Σιάτιστα (πλατεία χώρας) και στις 6:00μ.μ. τον Κρόκο Κοζάνης.Για τη Δ.Ε.Ε.Π. Ν.ΚοζάνηςΗ πρόεδροςΖαρκοδήμου Θωμαή

################################################

«Ψαλίδι» 50% στις χρεώσεις των τραπεζών στα POS

H μείωση στις χρεώσεις θα αφορά ποσά έως 10 ευρώ.

Νομοθετική ρύθμιση που θα μειώνει κατά 50% τις χρεώσεις των τραπεζών στα POS προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο την επόμενη.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι χρεώσεις στα μικρά ποσά είναι υψηλές και κατόπιν συζητήσεων αποφασίστηκε η προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης που θα προβλέπει μείωση κατά 50% για ποσά έως 10 ευρώ.

Συνεδριάζει την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου κι ώρα 19:00 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας

Σας καλούμε σε συνεδρίαση (δια ζώσης) του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 29η Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης)

###########################################

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους αρμόδιους φορείς για θέματα Πολιτικής Προστασίας

Ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, στο πλαίσιο προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο 2024, συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη.

Παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες των Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Νομικών Προσώπων, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τομέα Πολιτικής Προστασίας & Κλιματικής Αλλαγής, ο  Ανώτερος Διοικητής Φρουράς, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Διοίκησης Δ.Μ., οι Διευθυντές των Τεχνικών Υπηρεσιών της έδρας και των Π.Ε., ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, οι προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας  των Π.Ε. καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση επί των προβλεπόμενων στον ν. 5072/12-12-2023 για την Πολιτική Προστασία και ειδικότερα για τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας, (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) αλλά και ενημέρωση για τη «Σύσταση Ομάδας Εργασίας για τη διαμόρφωση Σχεδίου Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Διαχείρισης Κρίσεων στη Δυτική Μακεδονία», με απόφαση Περιφερειάρχη.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ομογενοποίηση διαδικασιών, ρόλων και συμφωνία επί της ροής εργασιών και αποφάσεων για την αντιμετώπιση καταστροφικών ή επικίνδυνων φαινομένων, με τη μορφή υλοποίησης τεχνικών έργων.

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Πτολεμαΐδας κατέκτησε την κορυφή του ETSE Goals Awards 2024 – Διεθνής διαγωνισμός εκπαιδευτικών έργων με κοινωνικό αντίκτυπο

Στόχοι των βραβείων ήταν:

– η Αναγνώριση του έργου των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών κέντρων από τις χώρες-εταίρους που συμμετέχουν στο έργο ETSE-Goals, τα οποία εμπλέκουν τους νέους σε έργα με αντίκτυπο στο κοινωνικό περιβάλλον και πλαίσιο.

– Να αναγνωρίσουν την ικανότητα των νέων, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν λιγότερες ευκαιρίες, να προκαλούν θετικές αλλαγές στο περιβάλλον, δρώντας ως ενεργοί πολίτες.

– Να αναγνωρίσουν και να δώσουν προβολή στις ποιοτικές εκπαιδευτικές πρακτικές ως εργαλεία για την εκπαιδευτική επιτυχία και την κοινωνική δέσμευση, ενθαρρύνοντας τη διάδοση και την εφαρμογή τους.

###################################################

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Πτολεμαΐδας με το δικό του έργο “ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ” έλαβε το 1ο βραβείο του διαγωνισμού.

Τη δεύτερη θέση  έλαβε η πρόταση-πρόκληση του 6ου Γυμνασίου Κοζάνης, “Green out of the box”.

Το βίντεο του σχολείου για την αποδοχή της βράβευσης: https://www.youtube.com/watch?v=75EBeBoSSaI

############################################

Tι γίνεται με τη Λειτουργία της Συνοριακής Διάβασης Λαιμού Πρεσπών. Σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε και τι απομένει να γίνει. Η αναλυτική ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Γ. Αμανατίδη, στο  πλαίσιο της Ειδικής Συνεδρίασης (β΄διμήνου) λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 22 Απριλίου.

radiosiatista gr