GIA DES … ΕΔΩ ?

7712

Αλλάζουν όλα με τον προσωπικό γιατρό: Πώς θα τον επιλέγουμε, ποιοι δεν θα είναι δωρεάν και το λάθος που κάνουν όλοι

Ο θεσμός του προσωπικού γιατρού επιστρέφει με αλλαγές, στην προσπάθεια να ανακαλύψει τα κενά στον τομέα της υγείας, ειδικά στην Αττική. Ο σκοπός είναι να βελτιωθούν οι υγειονομικοί δείκτες του πληθυσμού μέσω της πρόληψης και των προληπτικών ελέγχων, οι οποίοι αποτελούν και τον στόχο της μεταρρύθμισης σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Η μεγαλύτερη αλλαγή από τότε που ο προσωπικός γιατρός ξεκινούσε από τον υπουργό της Υγείας Θάνο Πλεύρη είναι ότι τώρα οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν τον δικό τους ιδιώτη γιατρό που όμως θα πρέπει να πληρώνουν, ενώ οι γιατροί του δημοσίου τομέα και οι ιδιώτες γιατροί που έχουν μπει ήδη στο σύστημα θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν.

ΤΕΛΕΙΟ ΔΕΡΜΑ ΧΩΡΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΧΡΗΣΗΣ !

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν ιδιωτικό γενικό γιατρό ή παθολόγο γιατρό. Οι πληρωμές στον γιατρό δεν θα γίνονται μέσω του ΕΟΠΥΥ αλλά απευθείας ανάμεσα στον πολίτη και το γιατρό. Ωστόσο, ο γιατρός θα έχει πρόσβαση στον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας και θα πρέπει να καταγράφει τα δεδομένα του ασθενούς.

Επίσης, αγροτικοί γιατροί που θα προέρχονται από την αναμορφωμένη υπηρεσία υπαίθρου θα μπορούν να δραστηριοποιούνται ως προσωπικοί γιατροί για ένα έτος. Τα τοπικά ιατρεία δεν θα καταργηθούν, αλλά θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας, ιδίως σε περιοχές με έλλειψη ιατρών όπως η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία.

Μετά τον πρώτο χρόνο υπηρεσίας ως προσωπικοί γιατροί, οι νεαροί ιατροί που επιλέξουν να εκπαιδευτούν στην παθολογία ή τη γενική ιατρική θα λαμβάνουν επιπλέον περίπου 30.000 € ετησίως για 5 έτη κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους, με την υποχρέωση να εργαστούν ίσο αριθμό ετών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά την απόκτηση της ειδικότητας τους.

Ενώ πλέον δεν θα μπορούν να είναι προσωπικοί γιατροί οι γιατροί ειδικότητας όπως αιματολογία, γαστρεντερολογία, ενδοκρινολογία – διαβητολογία, καρδιολογία, νευρολογία, νεφρολογία, ρευματολογία, παθολογική ογκολογία, πνευμονολογία – φυματιολογία και φυσική ιατρική και αποκατάσταση, όπως είχε επιτραπεί πριν από δύο χρόνια, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εγγεγραμμένων γιατρών.

Τέρμα στις ποινές

Ο προσωπικός γιατρός θα είναι υποχρεωτικός και θα εφαρμοστεί για όλους τους ενήλικες πολίτες, αν και προς το παρόν δεν θα συμπεριλαμβάνει παιδίατρους. Εκείνοι που δεν επιλέξουν ιδιωτικό γιατρό θα αντιστοιχισθούν  από το υπουργείο Υγείας. Δεν θα υπάρχουν ποινές για όσους δεν συμμορφωθούν. Επιπλέον, αν οι πολίτες δεν έχουν προσωπικό ιατρό, θα έχουν αυξημένο κόστος σε φάρμακα, εξετάσεις και λοιπές ιατρικές παροχές. Ο στόχος είναι να λειτουργήσει το σύστημα των προσωπικών ιατρών μέχρι το τέλος του έτους και να καλυφθούν τα κενά στον αριθμό των γιατρών, τα οποία υπολογίζονται περίπου σε 1.370.

Τι θα κάνει ο προσωπικός γιατρός

-Πρόληψη και προαγωγή υγείας: π.χ. αξιολόγηση BMI, αρτηριακής πίεσης, παροχή συμβουλών αλλαγής συμπεριφοράς για κατανάλωση αλκοόλ, κάπνισμα, διατροφή, άσκηση

– Προσυμπτωματικό έλεγχο, όπως ενίσχυση της διενέργειας προληπτικών εξετάσεων όπως μαστογραφία, τραχήλου της μήτρας, παχέος εντέρου

– Διαχείριση χρονίων παθήσεων στην κοινότητα π.χ. εκπαίδευση στην χρήση εισπνεόμενων, εκπαίδευση στην διαχείριση του διαβήτη, παρακολούθηση χρονίως πασχόντων

-Βελτιστοποίηση της συνταγογράφησης και ενίσχυση του εγγραμματισμού π.χ. ενημέρωση των ασθενών με τρόπο κατανοητό και προσιτό, αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων, καταχώρηση των δεδομένων υγείας των πολιτών μέσω πρόσβασης στον ΑΗΦΥ, μείωση της

πολυφαρμακίας.

Παράλληλα, ορίζονται δείκτες απόδοσης για τους προσωπικούς γιατρούς. Για παράδειγμα, στο πεδίο πρόληψης και προαγωγής της υγείας, θα πρέπει μεταξύ άλλων να προχωρά σε:

-Καταγραφή του ετήσιου ελέγχου μέσω τεστ Pap και HPV-DNA test σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της ΕΕΔΥ

-Καταγραφή και παραπομπή γυναικών 50 ετών και άνω για μαστογραφία

-Καταγραφή ετήσιου αντιγριπικού εμβολιασμού για τους πολίτες ηλικίας 65+

-Μέτρηση αρτηριακής πίεσης σε ασυμπτωματικούς πολίτες σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες για έγκαιρο εντοπισμό αδιάγνωστων υπερτασικών ασθενών

-Υπενθύμιση τήρησης του εμβολιασμού παιδιών και ενηλίκων σύμφωνα με το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών.

Θα υπάρχει προσωπικός γιατρός για όλους – Τι αλλάζει για ασφαλισμένους και γιατρούς

Έγινε η πρώτη κλήρωση του Eurojackpot: Ενας υπερτυχερός κέρδισε πάνω από 30 εκατ. ευρώ!

Έσπασε την «μπάνκα» ένας υπερτυχερός στην σημερινή κλήρωση του Eurojackpot, ο οποίος βάζει στην τσέπη πάνω από 30 εκατ. ευρω.

ΤΕΛΕΙΟ ΔΕΡΜΑ ΧΩΡΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΧΡΗΣΗΣ !

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου η πρώτη κλήρωση Eurojackpot του OPAP, που μοιράζει κέρδη από 10.000.000 έως και 120.000.000 ευρώ.

Έγινε η πρώτη κλήρωση του Eurojackpot: Ενας υπερτυχερός κέρδισε πάνω από 30 εκατ. ευρώ!

Οι τυχεροί αριθμοί στη σημερινή κλήρωση Eurojackpot του OPAP είναι οι εξής: 2, 11, 17, 23, 49,4, 12

Τι είναι το Eurojackpot

Το Eurojackpot, στο οποίο παίρνουν μέρος συνολικά 19 χώρες συμπεριλαμβανομένης πλέον και της Ελλάδας, μοιράζει κέρδη που ξεκινούν από τα 10 εκατ. ευρώ και μπορούν να φτάσουν έως και τα 120 εκατ. ευρώ, μέσα από συνεχόμενα τζακ ποτ.

Στις υπόλοιπες 18 χώρες που συμμετέχουν στο Eurojackpot υπάρχουν συνολικά 12 κατηγορίες κερδών. Στην Ελλάδα, ωστόσο, καθιερώθηκε για πρώτη φορά και μια 13η κατηγορία κερδών, για όσους προβλέπουν σωστά δύο αριθμούς.

Οι κληρώσεις του παιχνιδιού διεξάγονται κάθε Τρίτη στις 21:15, και κάθε Παρασκευή στις 21:00, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Τα βίντεο των κληρώσεων είναι διαθέσιμα στο YouTube κανάλι του eurojackpot.com.

Πηγή φωτό: Opap

Η τραγωδία που βίωσε ένας πατέρας όταν σκότωσε με δική του υπαιτιότητα το μόλις 19 μηνών κοριτσάκι του του κάνοντας όπισθεν με το αυτοκίνητό του, αναβίωσε σε βρετανικό δικαστήριο.

ΤΕΛΕΙΟ ΔΕΡΜΑ ΧΩΡΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΧΡΗΣΗΣ !

Το άτυχο κοριτσάκι βρήκε φρικτό θάνατο στις από τις ρόδες του αυτοκινήτου του πατέρα του, όταν ο τελευταίος έκανε όπισθεν έξω από το σπίτι τους, στην πόλη Dewsbury του West Yorkshire στη Βρετανία.

Το δυστύχημα συνέβη την ημέρα που η Haniyah Bint Vaqas Youni έπαιζε στην αυλή του σπιτού της οικογένειας όταν άνοιξε την πόρτα του κήπου και βγήκε στο δρόμο, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο του Bradford Coroner’s Court.

Η Haniyah βρέθηκε στο τυφλό σημείο πίσω από το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο απέναντι από το σπίτι.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αισθητήρες του αυτοκινήτου ήταν απίθανο να είχαν εντοπίσει τη Haniyah επειδή ήταν τόσο μικρή, ανέφερε το Yorkshire Live.

Αδιανόητη τραγωδία: Πατέρας έκανε όπισθεν και σκότωσε το 19 μηνών παιδί του

Ο ιατροδικαστής Martin Fleming τόνισε στο δικαστήριο: “Η Haniyah ήταν ένα υπέροχο, ζωντανό, υγιές κοριτσάκι. Η μεγάλη τραγωδία εδώ είναι ότι δεν υπήρχε τίποτα που να προειδοποιεί τον πατέρα για την παρουσία της”.

Δεν υπήρχαν μάρτυρες του δυστυχήματος και ο ιατροδικαστής εξέτασε το «εξαιρετικά οδυνηρό» υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος που του παρέδωσαν οι γείτονες της Haniyah.

Γείτονες και δυο γιατροί έσπευσαν να βοηθήσουν το άτυχο παιδί μετά την κραυγή που άκουσαν από τη μητέρα η οποία κρατούσε στην αγκαλιά της τη κόρη της και είδαν αίμα να τρέχει από τη μύτη του κοριτσιού. Το 19μηνών παιδί, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ωστόσο παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειές τους οι γιατροί δε μπόρεσαν να τη σώσουν.

Θρίλερ στον αέρα: Αεροπλάνο έχασε τον τροχό εν ώρα πτήσης

Από Πέγκυ Σκουλού9 Μαρτίου 2024, 04:00149Views 0Comments1.3kΚοινοποιήσειςΚοινοποιήστε στο FacebookΚάνε Tweet

Ένα Boeing 777 αεροσκάφος πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στο Λος Άντζελες χθες Πέμπτη, καθώς είχε χάσει ένα ελαστικό κατά την απογείωσή του. Αυτό το περιστατικό αποτελεί το νέο επεισόδιο σε μια σειρά περιστατικών που έχουν σημειωθεί στα αεροπλάνα της διάσημης αμερικανικής βιομηχανίας τελευταία.

ΤΕΛΕΙΟ ΔΕΡΜΑ ΧΩΡΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΧΡΗΣΗΣ !

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει έναν από τους τροχούς του συστήματος προσγείωσης ενός αεροσκάφους Boeing να πέφτει λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Το ελαστικό αναπήδησε και έπεσε σε χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου, προκαλώντας ζημιές σε οχήματα. Ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, όπως μετέδωσε ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός KRON4.

Το αεροσκάφος της United Airlines πραγματοποιούσε πτήση προς την Ιαπωνία και μετέφερε 249 επιβάτες, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με έξι τροχούς σε κάθε σκέλος του συστήματος προσγείωσης, εξασφαλίζοντας ασφαλή προσγείωση ακόμη και σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς ενός τροχού.

Το περιστατικό έρχεται δυο μήνες έπειτα από συμβάν στο οποίο ενεπλάκη άλλο μοντέλο της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας.

Στις αρχές Ιανουαρίου, πόρτα σε έξοδο κινδύνου στο φτερό Boeing 737 MAX 9 της εταιρείας Alaska Airlines αποκολλήθηκε από την καμπίνα λίγο μετά την απογείωση.

Αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές, υπεύθυνες για την ασφάλεια των αερομεταφορών, αρχίζουν έρευνες. Ανεξάρτητη επιτροπή, διορισμένη από την αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA), ανέδειξε κενά στους ελέγχους ποιότητας και ασφάλειας της Boeing.

«Ανιχνεύτηκε πατουλίνη»: Τα LIDL αποσύρουν πασίγνωστο χυμό, η έκτακτη ανακοίνωση που «πάγωσε» χιλιάδες πελάτες

Με ανακοίνωσή της η LIDL HELLAS ενημέρωνει για την ανάκληση ενός χυμού συγκεκριμένης παρτίδας επειδή ανιχνεύτικε η μυκοτοξίνη πατουλίνη:

«Στα πλαίσια της προστασίας του καταναλωτή, η εταιρεία Molkerei Gropper GmbH & Co. KG προχωρά σε προληπτική ανάκληση του προϊόντος «Solevita Smoothie Red Genius, 250mL» με ημερομηνία λήξης 12/03/2024.

ΤΕΛΕΙΟ ΔΕΡΜΑ ΧΩΡΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΧΡΗΣΗΣ !

Το επηρεαζόμενο προϊόν, περιέχει χυμό αρώνιας, στον οποίο ανιχνεύθηκε πατουλίνη. Η πατουλίνη είναι μια μυκοτοξίνη που παράγεται από μύκητες και μπορεί να προκαλέσει ναυτία, εμετό και δυσπεψία. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε τους πελάτες μας να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους την ανάκληση και σε καμία περίπτωση να μην καταναλώσουν το επηρεαζόμενο προϊόν. Το προϊόν «Solevita Smoothie Red Genius, 250mL» με ημερομηνία λήξης 12/03/2024, πωλήθηκε από την LIDL HELLAS.

Η εταιρεία μας, με κύριο γνώμονα την προστασία του καταναλωτή, αντέδρασε άμεσα και απέσυρε το προϊόν από τους χώρους πώλησης. Οι πελάτες μπορούν να επιστρέψουν το προϊόν σε οποιοδήποτε κατάστημά μας, λαμβάνοντας φυσικά το αντίτιμο της αγοράς. Η ανάκληση αφορά αποκλειστικά στο προϊόν «Solevita Smoothie Red Genius, 250mL» με ημερομηνία λήξης 12/03/2024. Άλλα προϊόντα του προμηθευτή Molkerei Gropper GmbH & Co. KG, που πωλούνται από την LIDL HELLAS της επωνυμίας Solevita δεν επηρεάζονται από αυτή την ανάκληση. Η εταιρεία Molkerei Gropper GmbH & Co. KG ζητά συγνώμη από όλους τους καταναλωτές για την αναστάτωση που πιθανόν προκλήθηκε»