Ο ελληνικός φούρνος που λατρεύει η Νέα Υόρκη

177

Ουρές για να δοκιμάσουν τις φανταστικές πίτες του

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Εδώ και ένα μήνα έχει ανοίξει στη Νέα Υόρκη ένας μοναδικός φούρνος, που έδωσε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού άρωμα Ελλάδας.

Με το όνομα ο «Φούρνος Θεόφιλος», ο εμπνευστής Γιώργος Κορρές, κατάφερε να φτιάξει μια ελληνική γωνιά γεύσεων, που έχουν μαγέψει τους κατοίκους της πιο ζωντανής πόλης στο κόσμο.

Εκεί θα βρείτε όλες τις παραδοσιακές πίτες, με τη σφακιανή πίτα να έχει κλέψει καρδιές, ενώ η τυρόπιτα και η σπανακόπιτα, έχουν γίνει μανία τβν Αμερικανών.

Δεν λείπουν ούτε τα γλυκά φυσικά, με το μπακλαβά και τη πορτοκαλόπιτα να είναι οι πρωταγωνιστές στις επιλογές των πελατών.

Ο χώρος λειτουργεί και ως εστιατόριο, με προτάσεις από την ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα όπως ψητό αρνάκι με μπαχαρικά και μυρωδικά του βουνού, γεμιστές ντομάτες και μπακαλιάρο, φακόρυζο και κριθαράκι, φάβα και πατατοσαλάτα κ.α., σε τιμές που κυμαίνονται από 4-12 δολάρια/ πιάτο.

Μέσα σε ένα μήνα τα πιο δημοφιλή ΜΜΕ έχουν ασχοληθεί με τον ελληνικό φούρνο, που φαίνεται πως θα είναι ότι πιο hot μέσα στο 2019!