ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ….

2168

Υποψήφιος δήμαρχος Καστοριάς ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Γιάννης Κορεντσίδης – Με βίντεο η επίσημη ανακοίνωση

Δείτε πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Κοζάνης-Μαζί και η «Λευκή Νύχτα» στα μαγαζιά της πόλης-Γνωστό μουσικό όνομα…επί σκηνής στην πλατεία

 

Μια σημαντική αλλαγή προγραμματίζει για τη φετινή χρονιά και το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου ο Δήμος Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia αλλάζει, για φέτος τουλάχιστον, η ημερομηνία καθώς η όλη μεγάλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου και όχι την Τετάρτη, 5 του μήνα, παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της Κοζάνης, όπως συνέβη τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Η αιτία είναι πως η συγκεκριμένη ημέρα φέτος «πέφτει» σε Τετάρτη, το απόγευμα της οποίας τα εμπορικά καταστήματα στην πόλη είναι κλειστά. Επομένως θα ήταν «υποχρεωμένα» να ανοίξουν, καθώς παράλληλα με το άναμμα του δέντρου θα λάβει χώρα και η φετινή «Λευκή Νύχτα» με τα μαγαζιά να παραμένουν τελικά ανοιχτά την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου. μέχρι τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Kozanimedia, για τη μεγάλη συναυλία στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης έχει «κλείσει»
γυναίκα, γνωστό μουσικό όνομα, αλλά ακόμη ίσως υπάρχουν και άλλες εκπλήξεις.

Σε τροχιά υλοποίησης το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Γρεβενών

Σε τροχιά υλοποίησης το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Γρεβενών

Προχωρά η διαδικασία ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Γρεβενών στο ημιτελές κτηριακό συγκρότημα που προοριζόταν για τη Σχολή Αστυφυλάκων, όπου θα στεγαστούν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες του Νομού.

Η προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου υπογράφηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα, μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη και του Υποστράτηγου  του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Παναγιώτη Ντζιοβάρα, παρουσία της Υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, της Υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα, του Βουλευτή Γρεβενών Χρήστου Μπγιάλα και του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη.

Το νέο κτήριο θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της λειτουργίας των αστυνομικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3.500.000€ και η χρηματοδότησή του θα γίνει από πόρους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ΣΑΕ Ο5Ο. Η εκτέλεση του έργου θα γίνει από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενώ η διαχείρισή του, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα γίνει από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Γίνεται ένα ακόμη στέρεο βήμα στο πως πρέπει να πορευτούμε όλοι και να αξιοποιήσουμε ελλιπείς υποδομές που έμειναν επί σειρά ετών αναξιοποίητες, πως αυτές οι υποδομές θα ολοκληρωθούν και θα δοθούν προς χρήση, πετυχαίνοντας και δημοσιονομικούς στόχους αλλά περισσότερο εξυπηρέτηση στο ανθρώπινο δυναμικό της Αστυνομίας και πάνω απ’ όλα των πολιτών», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.

«Υλοποιείται ένα έργο που έχει ανταπόκριση στην κοινωνία και στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία θα υπηρετεί με ακόμη πιο αξιοπρεπείς όρους τον άνθρωπο,  την τοπική κοινωνία και τα θέματα ασφάλειας των πολιτών», ανέφερε η  Υφυπουργός Κ. Παπακώστα δηλώνοντας την ικανοποίησή της για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου που εκκρεμούσε πάνω από δύο δεκαετίες.

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε τη σημαντικότητα αυτού του έργου και τόνισε την πολύ μεγάλη προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Γρεβενών, το οποίο αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.