Ειδησου’λες !!!

2749

Βόλος: Δωδεκάμηνη φυλάκιση σε 55χρονο για κακοποίηση γαϊδάρου

Η δικαιολογία για τον 55χρονο ήταν ότι κλωτσούσε το ζώο γιατί κάποιοι το «μάτιασαν», εκείνο έπαθε κρίση πανικού και αν δεν του συμπεριφερόταν με αυτό τον τρόπο το ζώο θα κινδύνευε να πεθάνει.

Σε 12 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 ευρώ ήταν η ποινή που επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 55χρονο, επειδή χτυπούσε με κλωτσιές στο κεφάλι έναν γάιδαρο προκειμένου να… συνέλθει, όταν το ζώο έπεσε στον δρόμο, από την καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου κατά την διάρκεια μεταφοράς του.

Η δικαιολογία για τον 55χρονο ήταν ότι κλωτσούσε το ζώο γιατί κάποιοι το «μάτιασαν», εκείνο έπαθε κρίση πανικού και αν δεν του συμπεριφερόταν με αυτό τον τρόπο το ζώο θα κινδύνευε να πεθάνει.

Το βάναυσο περιστατικό συνέβη πριν μία εβδομάδα, σε παράδρομο του Περιφερειακού του Βόλου, όταν ο 55χρονος μετέφερε στην καρότσα του αγροτικού του αυτοκινήτου δύο γαϊδουράκια και ένα πόνεϊ και ξαφνικά το ένα ζώο έπεσε στον δρόμο από την καρότσα του αυτοκινήτου και ο 55χρονος το έσερνε τραυματισμένο. Για καλή τύχη του ζώου, αθλητές στο Πανθεσσαλικό στάδιο είδαν το συμβάν και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Η μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος του 55χρονου ήταν για κακοποίηση ζώου και το δικαστήριο δεν δέχτηκε τις δικαιολογίες που ισχυρίσθηκε κατά την διάρκεια της δίκης του.

Εκλογές: Τι ισχύει με τα SMS που στέλνουν στα κινητά οι υποψήφιοι βουλευτές

Εν όψει των εθνικών εκλογών τη Αρχή Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων υπενθυμίζει τους κανόνες για τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων

Τις κατευθυντήριες οδηγίες στις οποίες περιγράφονται οι κανόνες για τη σύννομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων επανέλαβε η Αρχή Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων, εν όψει των επικειμένων εθνικών – βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019.

Στις οδηγίες περιγράφονται οι κανόνες για τη σύννομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μέσω τηλεφωνικών κλήσεων αλλά και με χρήση ηλεκτρονικών μέσων (SMS, MMS, email, εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων υπηρεσιών «της κοινωνίας των πληροφοριών», αυτόματες τηλεφωνικές κλήσεις με προηχογραφημένο μήνυμα και φωνητικά μηνύματα που αποθηκεύονται μέσω υπηρεσίας αυτόματου τηλεφωνητή).

Η Αρχή με τις οδηγίες της έθεσε και πάλι σε κλοιό προστασίας τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και παράλληλα ψηφοφόρων, έναντι της πολιτικής επικοινωνίας κάθε μορφής, ενώ παράλληλα καταγράφει το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να κινηθούν οι υποψήφιοι πολιτικοί βουλευτές, στο τομέα της επικοινωνίας.

Η Αρχή εξέδωσε, κατευθυντήριες οδηγίες αναφορικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων με σκοπό την πολιτική επικοινωνία.

Με το κείμενο αυτό επιχειρείται η επικαιροποίηση των ρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής οδηγίας 1/2010, λαμβάνοντας υπόψη τις νομοθετικές τροποποιήσεις οι οποίες έχουν επέλθει και κυρίως με το γενικό κανονισμό προστασίας δεδομένων.

Με τις οδηγίες της Αρχής εξειδικεύονται οι κανόνες για τη σύννομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στη πολιτική επικοινωνία, η οποία πραγματοποιείται με ποικίλους τρόπους και σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο, συμπεριλαμβανομένης της προεκλογικής, από πολιτικά κόμματα, βουλευτές, ευρωβουλευτές, παρατάξεις και κατόχους αιρετών θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση ή υποψηφίους στις βουλευτικές εκλογές, τις Ευρωεκλογές και τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης (νομαρχιακές, δημαρχιακές και δημοτικές).

Ειδικότερα, στις κατευθυντήριες οδηγίες της Αρχής περιγράφονται οι κανόνες για τη σύννομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μέσω τηλεφωνικών κλήσεων με ανθρώπινη παρέμβαση αλλά και με χρήση ηλεκτρονικών μέσων χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση (όπως είναι SMS, MMS, email, εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων υπηρεσιών «της κοινωνίας των πληροφοριών», αυτόματες τηλεφωνικές κλήσεις με προηχογραφημένο μήνυμα και φωνητικά μηνύματα που αποθηκεύονται μέσω υπηρεσίας αυτόματου τηλεφωνητή).

Παράλληλα, ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και άλλων εκλογών στην Ε.Ε. που έχουν προγραμματιστεί για το 2019, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων (EDPB) εξέδωσε τη δήλωση 2/2019 σχετικά με τη χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια πολιτικών εκστρατειών, στην οποία υπογραμμίζονται ορισμένα βασικά σημεία που πρέπει να γίνονται σεβαστά όταν τα πολιτικά κόμματα επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα κατά τη διάρκεια των εκλογικών δραστηριοτήτων.

Επικοινωνία μέσω τηλεφώνου

Αναλυτικότερα, η Αρχή αναφέρει για την πολιτική επικοινωνία μέσω τηλεφωνικών κλήσεων με ανθρώπινη παρέμβαση δηλαδή, ότι

Επιτρέπεται, με συγκατάθεση όμως των υποκειμένων (καλουμένου) για την επεξεργασία δεδομένων τους για το συγκεκριμένο σκοπό.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την Αρχή, οι τηλεφωνικές κλήσεις πολιτικού περιεχομένου με ανθρώπινη παρέμβαση που πραγματοποιούνται μέσω δημοσίων δικτύων επικοινωνιών επιτρέπονται και χωρίς συγκατάθεση του υποκειμένου, εκτός αν ο καλούμενος έχει προηγουμένως δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να δέχεται τέτοιες κλήσεις (σύστημα «opt-out»).

Πολιτική επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικών μέσων

Ως προς την πολιτική επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικών μέσων χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση και χωρίς τη συγκατάθεση του υποκειμένου, δηλαδή μέσω: (α) SMS και μηνύματα πολυμέσων (MMS),

(β) Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail),

(γ) Ηλεκτρονικά μηνύματα που αποστέλλονται μέσω εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων υπηρεσιών «της κοινωνίας των πληροφοριών» π.χ Viber, Whatsapp, Skype, Facebook Messenger, FaceΤime, κ.τ.λ.,

(δ) Επικοινωνία μέσω τηλεομοιοτυπίας (φαξ),

(ε) Αυτόματες τηλεφωνικές κλήσεις, κατά τις οποίες με την αποδοχή της κλήσης ακούγεται μαγνητοφωνημένο μήνυμα και

(στ) Φωνητικά μηνύματα που αποθηκεύονται μέσω υπηρεσίας αυτόματου τηλεφωνητή, σύμφωνα με την Αρχή, επιτρέπεται μόνο εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

Κρήτη: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για το παράνομο αέριο γέλιο – συνελήφθη 64χρονος

Συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι για την παράνομη πώληση συσκευασιών που περιέχουν αέριο γέλιου, στα πλαίσια αυτά συνελήφθη 64χρονος ημεδαπός, στο Ηράκλειο όπου κατασχέθηκαν πλήθος φιαλίδια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου και πληθώρα μπαλονιών.

O Καμμένος κάνει βόλτες με την πολυτελή θαλαμηγό, η εφορία αναζητά 6,5 εκατ. ευρώ… «ορφανά»

Σειρά αναπάντητων ερωτημάτων προκύπτουν από την υπόθεση της αγοράς υπερπολυτελοόυς σκάφους αξίας 600.000 ευρώ από τον Π. Καμμένο, ενώ την ίδια ώρα ο πρώην υπουργός Άμυνας ελέγχεται από το ΚΕΦΟΜΕΠ για κληρονομιά 6,5 εκ. ευρώ

Τι συμβαίνει με το τρέμουλο της Ανγκελα Μέρκελ και τις απανωτές υποχρεώσεις της

Επιστρέφοντας από την Ιαπωνία την περιμένει η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τη διαδοχή του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ στην Κομισιόν και την κάλυψη των άλλων κορυφαίων θέσεων της ΕΕ

Το πρωινό ραντεβού της καγκελαρίου προχθές στο προεδρικό ανάκτορο Μπελβί, για να ορισθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Φρανκ – Βάλτερ Σταϊνμάγερ η νέα υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπρεχτ, δεν θα περνούσε ούτε στα ψιλά της επικαιρότητας, εάν δεν επαναλαμβανόταν μία σκηνή που πριν από οκτώ ημέρες είχε προκαλέσει σοκ στη Γερμανία και τον κόσμο.

Στις 08.36 η Μέρκελ δίπλα στον Σταϊνμάγερ άρχισε πάλι να τρέμει σύγκορμη. Ιδιαίτερα έντονο το τρέμουλο στα πόδια, με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, να σφίγγει τα χείλη για να κρατηθεί όρθια. Τα χέρια αυτή τη φορά μπορούσε να τα σταυρώσει για να μη φανεί ακόμα μεγαλύτερο το τρέμουλο. Πάνω από δύο λεπτά διήρκεσε το μαρτύριο, κατέγραψε ένας φωτογράφος του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa που ήταν παρών. Ενα ποτήρι νερό που της προσφέρθηκε, με ένα νεύμα του κεφαλιού της αρνήθηκε να το πιει. Το μαρτύριο τελείωσε, μόλις μετακινήθηκε. Αλλά η σκηνή δεν άργησε να κάνει τον γύρο του κόσμου.