Αεροσκάφος στη Μόσχα που απογειώνονταν για την Αθήνα σκότωσε άνθρωπο στο διάδρομο

1836

Το πλήρωμα νόμισε πως χτύπησε ζώο

Συναγερμός σήμανε στο Διεθνές αεροδρόμιο Sheremetyevo της Μόσχας το βράδυ της Τρίτης καθώς αεροσκάφος τύπου Boeing 737 της Aeroflot με προορισμό την Αθήνα, τραυμάτισε θανάσιμα έναν άνθρωπο στον διάδρομο απογείωσης.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik επικαλούμενο πηγή του, λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους με προορισμό την Αθήνα, το πλήρωμα ενημέρωσε τους αρμόδιους για υποτιθέμενη σύγκρουση με ζώο στον αεροδιάδρομο. Στο σύστημα του αεροπλάνου δεν υπήρξε ενημέρωση για βλάβη και έτσι, το αεροσκάφος τροχοδρόμησε συνεχίζοντας την πορεία του χωρίς να επιστρέψει στο αεροδρόμιο.

Ωστόσο, αρμόδιοι ασφαλείας επιθεώρησαν το σημείο, όπου και εντόπισαν μέλη ανθρώπινου σώματος, όπως συμπλήρωσε η πηγή. Οι πιλότοι του αεροσκάφους ανέφεραν πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό στις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της φόρτωσης του αεροπλάνου. Το πλήρωμα ωστόσο αποφάσισε να συνεχίσει την πτήση καθώς ο εξοπλισμός έκτακτης ανάγκης του αεροπλάνου δεν έπαψε να λειτουργεί.

Εκπρόσωπος τύπου του αεροδρομίου επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου ενός άνδρα αναφέροντας ότι θα παραδώσει τα προσωπικά του αντικείμενα στις τοπικές Αρχές για περαιτέρω έρευνα του συμβάντος.