Αν κι ήταν προγραμματισμένη για σήμερα (Τρίτη 17/3) το απόγευμα η κηδεία του 53χρονου από τη Σιάτιστα, που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα και πρόωρα από Κορωνοϊό, τελικά δεν έγινε

1060

Αν κι ήταν προγραμματισμένη για σήμερα (Τρίτη 17/3) το απόγευμα η κηδεία του 53χρονου από τη Σιάτιστα, που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα και πρόωρα από Κορωνοϊό, τελικά δεν έγινε – Το γραφείο Τελετών δεν μπόρεσε να παραλάβει τη σορό του – Τι συνέβη; (Hχητικό)

Αν κι ήταν προγραμματισμένη για σήμερα (Τρίτη 17/3) το απόγευμα η κηδεία του 53χρονου Γιάννη Γκιάτα από τη Σιάτιστα, που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα και πρόωρα από Κορωνοϊό, τελικά δεν έγινε αφού το Γραφείο Τελετών από την Κοζάνη, που ανέλαβε τα της κηδείας, δεν μπόρεσε να παραλάβει τη σορό του λόγω του ότι δεν διέθετε την απαραίτητη εξουσιοδότηση από κάποιο συγγενή του. Ως γνωστόν, τόσο ο αδερφός όσο κι η μητέρα του εκλιπόντος παραμένουν σε καραντίνα και δεν ήταν εύκολο να παρθεί εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη (χειρόγραφα) απ’ αυτούς, όπως απαιτείται. Όπως λέει στο kozan.gr ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών Π. Χριστοφορίδης, ο αδερφός του άτυχου 53χρονου, συνεννοήθηκε με κάποιον υπεύθυνο του νοσοκομείου και του υποσχέθηκε ότι θα ξεπερνιόταν το συγκεκριμένο εμπόδιο, λόγω της δεδομένης κατάστασης (καραντίνα), κάτι που, όμως, εν τέλει δε συνέβη. Τελικά με τη συνδρομή της αστυνομίας, το βράδυ της Τρίτης, διευθετήθηκε το θέμα και πλέον το Γραφείο Τελετών είναι εξουσιοδοτημένο να παραλάβει τη σορό του. Δείτε τι λέει για το συμβάν, στο kozan.gr,  ο ιδιοκτήτης του Γραφείου Τελετών Π. Χριστοφορίδης, ενώ τα όσα μας ανέφερε επιβεβαίωσε τηλεφωνικά στο kozan.gr κι ο αδερφός του εκλιπόντος.

RADIOSIATISTA.GR
ΡΑΔΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑ 95.7


Τραγικές στιγμές βιώνει η οικογένεια του 53χρονου Γιάννη Γκιάτα από τη Σιάτιστα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή από τον θανατηφόρο κορονοϊό. Το γραφείο κηδειών πήγε να παραλάβει την Τρίτη το απόγευμα το πτώμα του θανόντος από το ΑΧΕΠΑ, αλλά η νοσηλεύτρια βάρδιας στη ΜΕΘ δεν επέτρεψε την παραλαβή του, γιατί δεν υπήρχε εξουσιοδότηση από συγγενείς πρώτου βαθμού. Οι συγγενείς του ως γνωστόν βρίσκονται σε καραντίνα, τόσο ο αδελφός του όσο και η μάνα του.

Ο νόμος επιτρέπει την παραλαβή του πτώματος είτε με την φυσική παρουσία συγγενή πρώτου βαθμού είτε με εξουσιοδότηση. Παρότι έγιναν προσπάθειες για να δοθεί στο νοσοκομείο ηλεκτρονική εξουσιοδότηση κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό από το ΑΧΕΠΑ.

Κατόπιν έγινε παρέμβαση της γιατρού του ΑΧΕΠΑ , η οποία επικοινωνεί με τον ΕΟΔΥ και ενημέρωσε τον αδελφό του θανόντος ότι θα βρεθεί τρόπος να παρθεί το γνήσιο της υπογραφής του. Αστυνομικοί από το τμήμα κατέφθασαν μετά από ώρα στο σπίτι του με στολές και γάντια και πήραν τελικά το γνήσιο δίνοντας τη εξουσιοδότηση στο γραφείο κηδειών, το οποίο και θα παραλάβει την Τετάρτη το πτώμα.
Στο μεταξύ η μάνα του 53χρονου και η αδελφή του από την Εράτυρα περίμεναν στην εκκλησία αναμένοντας τη σορό, η οποία ποτέ δεν έφτασε.

Ιωάννα Παπαδημητρίου