Αποκλειστικά στο fb Theodoros Pesnikas γραπτή Δήλωση του Αλέξανδρου Δ για όσα γράφονται και λέγονται ….

1587

Ο νεαρός από τη Σιάτιστα, που ζει στην Άρτα και διαγνώσθηκε με κορωνοϊό, απαντά σε όσους του ρίχνουν την ευθύνη πως έφερε τον ιό στην Σιάτιστα

Επειδή γενικά είχα αποφασίσει να απ’εχω γενικά για ότι ανακρίβεια ακούγεται,που μέχρι και να διασωληνωμένος άκουσα ότι είμαι η υπομονή έχει και κάποια όρια ..εγώ μόλις πήρα τα αποτελέσματα πως είμαι θετικός στον κωρονοιο πήρα την απόφαση να το κοινοποιήσω δημοσίως για να προστατεύσω τα άτομα που έχω βρεθεί κ που έχουν έρθει σε επαφή μαζί μ..ξέροντας ότι με αυτήν την δημοσίευση αυτόματα η οικογένεια μου θα μπει σε καραντίνα και όλες οι δουλειές να πάνε πίσω έχοντας προτεραιότητα την υγεία κ να προστατεύσουμε τους γύρω μας..κ έχοντας περάσει αυτό το λούκι κ να έχω και το άγχος μν έχω κολλήσει τους γονείς μου κτλ να διαβάζω κ ότι μ ρίχνουν ευθύνη πως εγώ έφερα τον ιό στην πόλη και αλλά τέτοια..ίσως τον ιό να τον γέννησα εγώ γιατί στην αρτα δν υπάρχει ούτε ένα αρνητικό δείγμα και τα άτομα που ήμουν όλοι μέρα μαζί να έχουν βγει όλα τα τεστ αρνητικά..λυπάμαι πολύ για τον άνθρωπο που είπε η που έγραψε αυτό το κείμενο γιατι ο δήμαρχος ανέφερε πως πρόκειται για προπαγάνδα ας βρεθεί αυτός που το έγραψε να μας δώσει μια εξήγηση..παρόλα αυτά εύχομαι ο κύκλος του ιού να σταματήσει εδώ και να μν ρίχνουμε ευθύνη από οποίο παιδί κ να ξεκίνησε κ να ευχηθώ καλη ανάρρωση στα παιδιά που νοσούν.

Radiosiatista.gr

Χ. Ζευκλής στο newsit.gr: “Τα κρούσματα είναι 22 και δεν είναι από κάποιον γάμο, είναι διάσπαρτα σε διαφορετικές περιοχές κάποια χιλιόμετρα μακριά το ένα από το άλλο”
Ανησυχία επικρατεί στην Κοζάνη και ιδιαίτερα στον δήμο Βοΐου μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 22 κρουσμάτων κορωνοϊού σε μια ημέρα. Ο δήμαρχος Βοΐου Κοζάνης, Χρήστος Ζευκλής μίλησε στο newsit.gr και εξήγησε τι ακριβώς έχει συμβεί και πως έγινε η διασπορά του ιού.
«Έχει έρθει ένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κάνει δειγματοληψία και ιχνηλάτηση επί τόπου χωρίς ώστε να μην είναι απαραίτητη η επίσκεψη στα νοσοκομεία. Εμείς καλούμε του δημότες μας να είναι προσεκτικοί αυτές τις ημέρες να αποφεύγουν τις πολλές μετακινήσεις και τον συγχρωτισμό και να φορούν μάσκα στους κλειστούς χώρους και αν χρειάζεται και σε εξωτερικούς», είπε ο δήμαρχος μιλώντας στο newsit.gr.
Και πρόσθεσε: «Σήμερα θα ξεκινήσουμε και τις απολυμάνσεις σε πλατείας και δημόσιους χώρους περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους. Ο κόσμος έχει προσαρμοστεί δεν κυκλοφορεί ιδιαίτερα έξω, τα καταστήματα είναι άδεια ενώ κάποια από αυτά έκλεισαν. Για το επόμενο δεκαπενθήμερο αν συνεχίσουμε θα είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι με την αντίδραση του κόσμου. Δεν υπάρχει καμία μάζωξη σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο τα πράγματα κυλούν ήσυχα».
Όσον αφορά τα κρούσματα και την προέλευσή τους ο κ. Ζευκλής είπε: «Τα κρούσματα είναι 22 και δεν είναι από κάποιον γάμο, είναι διάσπαρτα σε διαφορετικές περιοχές κάποια χιλιόμετρα μακριά το ένα από το άλλο. Κανένας γάμος δεν έγινε εδώ. Είναι διάσπαρτα γιατί εμείς εδώ δεχτήκαμε το καλοκαίρι πάνω από 5 χιλιάδες επισκέπτες».
Και κατέληξε: «Στην ουσία η όλη ιστορία ξεκίνησε από δυο νεαρά άτομα τα οποία εντοπίστηκαν σε δυο διαφορετικές περιοχές. Όλα τα κρούσματα είναι νεαρά άτομα σε ηλικία, τα περισσότερα είναι ασυμπτωματικά, ενώ ελάχιστα παρουσίασαν συμπτώματα της μιας μέρας. Ο ένας επισκέπτης μας ήρθε από την Χαλκιδική και ο άλλος από την Άρτα. Είχαν γνωστούς εδώ με αποτέλεσμα να βρεθούν σε παρέες είτε σε μαγαζιά είτε σε σπίτια και μετέφεραν τον ιό».