Βγήκαν πάλι οι μάσκες στην Καστοριά – Από ζευγάρι θετικό στον ιό, ο άντρας καταγράφτηκε ως κρούσμα της Κοζάνης και η γυναίκα ως κρούσμα της Καστοριάς …

1350

Μετά τα νέα κρούσματα στην Καστοριά που έχουν φτάσει ήδη τα 18, οι κάτοικοι έβαλαν πάλι μάσκες. Αρκετοί καστοριανοί σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos προχωρούν στους δρόμους φορώντας μάσκα, μιας και πέρα από τα βεβαιωμένα κρούσματα, πολλοί συμπολίτες τους είναι σε καραντίνα.

Πρόκειται για εργαζόμενους του Κέντρου Πρόληψής «Διέξοδος», όσο και σε δημοτικό παιδικό σταθμό, αλλά και μεμονωμένους πολίτες που βρέθηκαν θετικοί είτε εξετάστηκαν από τους δύο γιατρούς που μολύνθηκαν από τον ιό μαζί με τους συγγενείς τους.

Πάντως ενδιαφέρον έχει ότι ο ΕΟΔΥ κατέγραψε ως κρούσμα της Κοζάνης ασθενή που μένει στην Κοζάνη και δραστηριοποιείται στην Καστοριά, ενώ τη γυναίκα του την συμπεριέλαβε σε αυτά της Καστοριάς. Το ευτύχημα σε κάθε περίπτωση είναι ότι τα νέα κρούσματα πέρα από λιγοστά ορφανά ανήκουν στο στενό οικογενειακό περιβάλλον ανθρώπων που προσβλήθηκαν από το ιό και ελέγχονται πλήρως. Και γεγονός είναι ότι και η Π.Ε. Κοζάνης και η Π.Ε. Καστοριάς καταφέρνουν να βρίσκονται πάλι στο προσκήνιο με το μοριακό εργαστήρι του Μαμάτσειου στις επάλξεις.

Ι.Π.