Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής ΠΕ Κοζάνης: Επίδομα εορτών Πάσχα 2023 σε εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας στον κλάδο της γουνοποιίας …

539

Radiosiatista.gr

Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής ΠΕ Κοζάνης: Επίδομα εορτών Πάσχα 2023 σε εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας στον κλάδο της γουνοποιίας

Με τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα χορηγείται το Επίδομα εορτών Πάσχα 2023 σε εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας στον κλάδο της γουνοποιίας.

Η σχετική ρύθμιση έχει ως ακολούθως:

  1. α) Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της γουνοποιίας και πλήττονται από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε αναστολή δυνάμει του άρθρου 79 του ν. 4949/2022 (Α’ 126), είναι δικαιούχοι αναλογίας επιδόματος εορτών Πάσχα 2023 για το χρονικό διάστημα αναστολής της σύμβασης εργασίας τους. Το επίδομα εορτών Πάσχα 2023 του πρώτου εδαφίου υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και καταβάλλεται απευθείας στους εργαζόμενους, κατά τον χρόνο και τον τρόπο που ορίζεται στην υπ’ αρ. 19040/7.12.1981 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας (8· 742). Οι ασφαλιστικές εισφορές του επιδόματος εορτών Πάσχα 2023 που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα της αναστολής υπολογίζονται επί του ονομαστικού μισθού.

β) Κατά τα λοιπά, εφαρμόζεται η υπ’ 19040/7.12.1981 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας.

  1. Το ποσό εκ του επιδόματος εορτών Πάσχα 2023 της περ. α) της παρ. 1, το οποίο καταβάλλεται από τον Κρατικό προϋπολογισμό και αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της σύμβασης εργασίας, είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά Ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.
  2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δύναται να καθορίζονται η διαδικασία καταβολής του επιδόματος εορτών Πάσχα 2023 και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

Με τιμή

Ευστάθιος  Κωνσταντινίδης,

Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποιήστε:

Topics: Κοζάνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχόλιο *

Όνομα

Email

Ιστότοπος

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από ‘δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  “Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  “ που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε “δημοσίευση”, τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.« Εορδαία: Αγέλες λύκων κατασπαράσσουν κυνηγετικούς σκύλουςΠτολεμαΐδα: Φοιτητής Καλών Τεχνών διακοσμεί με εντοιχισμένες παραστάσεις την Παιδιατρική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου »

  1. Γνωρίζετε ότι το kozan.gr είναι από τα ελάχιστα site, του είδους του, στην Π.Ε. Κοζάνης, με παραγωγή πρωτογενούς υλικού – ειδήσεων, σταθερά, σε Κοζάνη & τα τελευταία 6 χρόνια και στην Πτολεμαΐδα, καλύπτοντας σε ποσοστό άνω του 80% όλα τα γεγονότα δράσεις που λαμβάνουν χώρα στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Δ. Μακεδονίας;

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ…

Stay Update

 FORD Α&Φ Ιωαννίδης Α.Ε.

? Η Ford επιστρέφει στη Formula 1! ?? Η Ford επιστρέφει στη Formula 1! ?

Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά με υγεία, ευτυχία και αγάπη! Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά με υγεία, ευτυχία και αγάπη! Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!

Ετοιμοπαράδοτο το νέο FORD FOCUS με κινητήρα MHEV 1.0 125 HP! Επισκεφτείτε μας να το δείτε από κοντά. Ford A&Φ Ιωαννίδη…Ετοιμοπαράδοτο το νέο FORD FOCUS με κινητήρα MHEV 1.0 125 HP! Επισκεφτείτε μας να το δείτε από κοντά. Ford A&Φ Ιωαννίδης Τηλέφωνο: 2461021000 #fordgreece #fordperfomance #fordpuma #fordkuga #fordranger #fordfiesta #fordfocus #fordtransit #fordkozani #kozani #cargr #car

Η FORD αποκάλυψε σήμερα την ολοκαίνουργια Mustang! Η οποία μεταμορφώνει το σπορ κουπέ μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσει…Η FORD αποκάλυψε σήμερα την ολοκαίνουργια Mustang! Η οποία μεταμορφώνει το σπορ κουπέ μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ανά τον κόσμο στην πιο διασκεδαστική στην οδήγηση Mustang που κατασκευάστηκε ποτέ, μέσα από μια πιο αιχμηρή σχεδιαστική προσέγγιση, ένα πλήρως επανασχεδιασμένο ψηφιακό cockpit και έναν προηγμένο, νέο V8 κινητήρα.

FORD Α&Φ Ιωαννίδης Α.Ε.

καιρός weather.gr

Πολιτική απορρήτου kozan.grΤηλ. 2461037209 Τηλ. 2461502102 Τηλ. 6945651705 info@kozan.grCopyright © 2023. Καθημερινή ενημέρωση για την Kοζάνη από το 2001 — Κοζανη Κοζάνης Κοζανη kozani kozanh kozanhs KOZANI Πτολεμαίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ Eordaia Εορδαία Σέρβια Βελβεντό Σιάτιστα ΣΕΡΒΙΑ ΣΙΑΤΙΣΤΑ