Βουλγαρία-Νεκρός Έλληνας σκιέρ: «Πήγαν από επικίνδυνη πλαγιά»-Πώς συνέβη το τραγικό δυστύχημα

809

Τη σορό ενός Έλληνα στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στη Βουλγαρία έπειτα από χιονοστιβάδα εντόπισαν τα σωστικά συνεργεία.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Novinite, επρόκειτο για ομάδα τεσσάρων Ελλήνων που πήγαν για σκι και σνόουμπορντ εκτός πίστας στην περιοχή Markudjik 3.

Όπως δήλωσε στη βουλγαρική τηλεόραση ο διασώστης Stefan Hristov, το μέρος όπου πήγαν οι Έλληνες σκιέρ ήταν πολύ επικίνδυνο, αφού κατέβαιναν ένα απότομο σημείο χωρίς να είναι προετοιμασμένοι για περίπτωση χιονοστιβάδας.

«Δεν είχαν μέσα τους τον εξοπλισμό χιονοστιβάδας, ο οποίος είναι υποχρεωτικός για σκι εκτός πίστας. Η πίστα Markudjik 3 δεν λειτουργεί αυτήν τη στιγμή και πήραν ρίσκο να πάνε εκεί. Μπήκαν σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο έδαφος», σχολίασε ο επικεφαλής των σωστικών συνεργείων.

Περισσότεροι από 15 ορεινοί διασώστες εξοπλισμένοι με τέσσερα σκυλιά αναζήτησης αναπτύχθηκαν για να εντοπίσουν σημάδια του αγνοούμενου. Η χιονοστιβάδα εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Η Υπηρεσία Διάσωσης ειδοποιήθηκε για την κατάσταση γύρω στις 14:13 από έναν εκ των Ελλήνων σκιέρ.

ΠΗΓΗ:mynews.gr