«Βράζουν» καφέ, μπαρ και εστιατόρια με τον αντικαπνιστικό νόμο -Τι προτείνουν

1456

Η ολική απαγόρευση καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, που φέρνει ο νέος αντικαπνιστικός νόμος, προκαλεί μέγα «πονοκέφαλο» στους επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης (καφέ, μπαρ και εστιατόρια).

Οι διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου, που πέρασε με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους ιδιοκτήτες εστιατορίων, μπαρ και καφετεριών, οι οποίοι εκφράζουν φόβους για μεγάλη μείωση στον κύκλο εργασιών τους.

Καταλήγοντας, ο κ. Καββαθάς τονίζει ότι «ούτως ή άλλως, αν δεν γίνονται έλεγχο, το μέτρο θα ακυρωθεί στην πράξη και θα έρθουμε, ξανά, αντιμέτωποι με τα ίδια θέματα».

«Να δημιουργηθούν καταστήματα μη καπνιζόντων και καπνιζόντων»

Πάγια θέση των επιχειρηματιών του κλάδου είναι ο διαχωρισμός των καταστημάτων σε καπνιζόντων και μη καπνιζόντων / Φωτογραφία: INTIME NEWS
Η εφαρμογή του νέου, αυστηρού αντικαπνιστικού πλαισίου έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να βρεθούν πιο ήπιες λύσεις από την κυβέρνηση.

«Αυτό που έχουμε προτείνει από το παρελθόν είναι να γίνει ένας διαχωρισμός των καταστημάτων σε μη καπνιζόντων και καπνιζόντων. Με αυτόν τον τρόπο ο καπνιστής θα μπορούσε να πάει σε ένα κατάστημα όπου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, σεβόμενος ότι δεν μπορεί να καπνίσει και, αντιστρόφως, ένας μη καπνιστής να επισκεφθεί ένα μαγαζί καπνιζόντων, γνωρίζοντας τι θα συναντήσει»
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/antikapnistikos-nomos-kafe-mpar-estiatoria-antidroyn