Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ … ΔΗΛΩΣΕΙΣ ….

ΔΗΛΩΣΕΙΣ … ΔΗΛΩΣΕΙΣ ….

1879

Εάν ο κ. Τσίπρας αισθάνεται «πετυχημένος» με την «έξοδο από τα μνημόνια» γιατί δεν κάνει τώρα εκλογές ώστε να «εισπράξει» και την άποψη των πολιτών; (Του Χάρη Κάτανα)

Η αλαζονική επιμονή του κυρίου Τσίπρα και των συνοδοιπόρων του, να παρουσιάζουν το “μαύρο” για “άσπρο” πιάνει σήμερα “ταβάνι” με τις εξαγγελίες και το κυβερνητικό παραλήρημα για δήθεν “καθαρή έξοδο από τα μνημόνια”. Πρόκειται για προπαγάνδα άνευ προηγουμένου διότι όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η πραγματικότητα, ειδικά όσοι βιώνουμε τα «τρέχοντα» ενός συνηθισμένου νοικοκυριού και όσοι παλεύουμε επαγγελματικά με την καθημερινότητα της ελεύθερης αγοράς.

Καμία τέτοιου τύπου αισιοδοξία δεν έχει βάση, διότι το αύριο της ζωής των Ελλήνων δεν αλλάζει και παραμένει υπέρβαρο από φόρους, γεμάτο από φτώχεια, από κοινωνική υποβάθμιση και συνεχιζόμενη ανεργία, ενώ η αγορά εξακολουθεί να στενάζει από τους μηδενικούς τζίρους, τα «λουκέτα» αυξάνονται και όποιος μπορεί να φύγει από την Ελλάδα, το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη. Σήμερα υπάρχει μια μόνο αλήθεια: Η Ελλάδα από τις 21 Αυγούστου 2018 εισέρχεται σε καθεστώς αυστηρής εποπτείας, όπως ακριβώς προβλέπεται από τη νέα συμφωνία με τους «θεσμούς» (της 23ης Μαΐου 2018) και τη σχετική απόφαση του Eurogroup της 21ης Ιουνίου 2018. Μια εποπτεία που δεσμεύει τη χώρα με νέα «κρυφά» μέτρα και το παράδειγμα με το νέο ΕΝΦΙΑ και τους πλειστηριασμούς ακινήτων είναι αποκαλυπτικό. Εάν από τις 21 Αυγούστου 2018 βγαίναμε πραγματικά από τα μνημόνια, ποιος ο λόγος να προστεθούν συμπληρωματικές αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ, όπως θα φανεί κι από τα νέα εκκαθαριστικά που ταχυδρομούνται αυτό το διάστημα;

Εάν από τις 21 Αυγούστου βγαίναμε από τα μνημόνια, ποιος ο λόγος να αλλάζουν το καθεστώς στους πλειστηριασμούς ακινήτων και να επιταχύνονται οι διαδικασίες και το ακίνητο να εκποιείται σε χρόνο ρεκόρ και σε τιμή πολύ χαμηλότερη της αντικειμενικής του αξίας; Με άλλα λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να κοροϊδεύει τον κόσμο και η εξαγγελία του για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια δεν διαφέρει σε τίποτα από τις εξαγγελίες που έκανε κάποτε ότι θα «σκίσει» τα μνημόνια ή ότι θα «καταργήσει» τον ΕΝΦΙΑ. Τίποτα δεν θα αλλάξει από τις 21 Αυγούστου 2018 και το μόνο που μπορεί να φέρει μια πραγματική αλλαγή είναι οι εκλογές.

Στο κάτω- κάτω εάν ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνησή του, με το να επικαλούνται «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» αισθάνονται τόσο «πετυχημένοι» γιατί δεν κάνουν τώρα, άμεσα εκλογές ώστε να «εισπράξουν» και την άποψη που έχουν οι πολίτες για τις επιτυχίες τους;

Κάτανας Χάρης

π. Βουλευτής Νομού Κοζάνης

Γ. Κασαπίδης για το τέλος των μνημονίων: «Η Ελλάδα είναι υποθηκευμένη για 99 χρόνια στο Διεθνή παράγοντα …Πέραν όλων των οικονομικών …έχουμε χάσει, έχουμε προδώσει, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, τη Μακεδονία μας” (Bίντεο)

Σχολιάζοντας στο TOP Channel, τη λήξη των μνημονίων, ο βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα είναι υποθηκευμένη για 99 χρόνια στο Διεθνή παράγοντα …Πέραν όλων των οικονομικών …έχουμε χάσει, έχουμε προδώσει, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, τη Μακεδονία μας”.

Μίμης Δημητριάδης για το τέλος των μνημονίων: «Mπαίνουμε σε μια νέα εποχή έχοντας διασώσει μια σειρά από πολύτιμες παραμέτρους της ιστορικής- πολιτικής ζωής του τόπου, αλλά και των πεπραγμένων μας (τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα)”

Με δήλωσή του στο TOP Channel, ο βουλευτής Κοζάνης, Μίμης Δημητριάδης, σχολιάζει το τέλος  των μνημονίων, λέγοντας: «Mπαίνουμε σε μια νέα εποχή έχοντας διασώσει μια σειρά από πολύτιμες παραμέτρους της ιστορικής πολιτικής ζωής του τόπου, αλλά και των πεπραγμένων μας (τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα)”.