Δικαίωση για τη φυσική γούνα: Ακόμα και οι χωματερές γύρισαν την πλάτη στις συνθετικές γούνες!

2549

Δικαίωση για τη φυσική γούνα: Ακόμα και οι χωματερές γύρισαν την πλάτη στις συνθετικές γούνες!

Πολλά είναι τα χτυπήματα που έχει δεχθεί κατά καιρούς η φυσική γούνα.

Αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι -προφανώς εσφαλμένα- χαρακτήριζαν τη συνθετική γούνα ως οικολογική και μάλιστα με διάφορους μη έντιμους τρόπους και με στρατηγικές παραπλάνησης προσπαθούσαν να πείσουν τον κόσμο, ότι η φυσική γούνα λειτουργεί καταστροφικά για το περιβάλλον.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Δικαιωμένος νιώθει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης, καθώς έφερε στη δημοσιότητα μια ιδιαίτερα αισιόδοξη είδηση για τους γουνοποιούς.

Οι χωματερές της Ευρώπης αρνούνται να δεχθούν τα αποκόμματα των συνθετικών γουνών, καθώς είναι 100% εχθρικές προς το περιβάλλον «Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι οι χωματερές δεν δέχονται τα απομεινάρια των συνθετικών γουνών, διότι δεν γίνεται η αποσύνθεσή τους. Επιτέλους, έγινε γνωστή η αλήθεια. Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι η συνθετική γούνα, δεν είναι οικολογική, δεν γίνεται η αποσύνθεσή της στο περιβάλλον και την απορρίπτουν ακόμα και οι χωματερές της Ευρώπης. Η απάντηση ήρθε από μόνη σε όλες τις επιθέσεις που έχουμε δεχθεί και ο κόσμος θα καταλάβει ότι πρόκειται για νάιλον και πλαστικά ενδύματα».

Ο κ. Κοσμίδης τόνισε πως η αρχή έγινε και συμπλήρωσε πως από την καρδιά της ελληνικής γουνοποιίας, δηλαδή από την Καστοριά και τη Σιάτιστα, χτυπάει δυνατά ο παλμός της γούνας «Όποιος έχει κάποιο ένδυμα ή αξεσουάρ, ας επισκεφτεί ένα από τα καταστήματα γουναρικών της περιοχής προκειμένου να τα αντικαταστήσει με την αληθινή και οικολογική γούνα. Πιστεύω ακράδαντα πως κανείς στην περιοχή μας δεν θα πρέπει να φοράει συνθετικά προϊόντα, τα οποία είναι εχθρικά τόσο για το περιβάλλον, όσο και για το ίδιο το σώμα μας».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας (International Fur Federation), μέσω διαφημιστικής καμπάνιας προσπαθεί να προωθήσει όλη την αλήθεια γύρω από τη φυσική και τη συνθετική γούνα «Μέσω αυτών των κινήσεων δηλώνουμε πως δεν θα ανεχτούμε την πλαστικοποίηση του πλανήτη μας. Θέλω να επισημάνω για ακόμα μια φορά πως αναδεικνύεται και αποδεικνύεται από τα γεγονότα όλη η αλήθεια γύρω από τη γούνα», σημείωσε ο κ. Κοσμίδης.

Δεν είναι διόλου απίθανο οι τελευταίες εξελίξεις να επηρεάσουν θετικά προς το φυσικό προϊόν της γούνας, ακόμα και τους οίκους μόδας οι οποίοι μέσω ανακοινώσεων και με κίνητρο τα περιβαλλοντολογικά και οικολογικά κριτήρια, του γύρισαν την πλάτη.

«Πιστεύω πως θα προσγειωθούν στην πραγματικότητα και ότι θα αρχίσουν να ομορφαίνουν τις κολεξιόν τους με την υπέροχη, φυσική, αληθινή γούνα», είπε κλείνοντας ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ.