Επ’ αυτοφώρω σύλληψη 22χρονου για κλοπή από οικία σε περιοχή της Κοζάνης – Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλαπέντα κοσμήματα και χρηματικό ποσό – Αναζητούνται ακόμη δυο συνεργοί, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί

1605

 (12-07-2019) και βραδινές ώρες σε περιοχή της Κοζάνης, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κοζάνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, συνελήφθη επ΄αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός για κλοπή από οικία, σε περιοχή της Κοζάνης.

Ειδικότερα, ο 22χρονος από κοινού με ακόμη δυο ημεδαπούς, ηλικίας 28 και 21 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, αφού διέρρηξαν οικία ιδιοκτησίας 77χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Κοζάνης, εισήλθαν εντός αυτής και αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα και χρηματικό ποσό, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 23-06-2019 έως 30-06-2019, σε διάφορες περιοχές της Κοζάνης, είχαν διαρρήξει ακόμη τέσσερις οικίες και είχαν αφαιρέσει κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

******************

Εξιχνιάσθηκε χθες, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, υπόθεση διάρρηξης και κλοπής οικίας στην Κοζάνη.

Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 26χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 26χρονος νυχτερινές ώρες της 05-06/07/2019, αφού διέρρηξε οικία ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού στην Κοζάνη, εισήλθε εντός αυτής και αφαίρεσε κοσμήματα, χρηματικό ποσό, είδη ρουχισμού και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης που διενεργεί την προανάκριση, ερευνάται η συμμετοχή του 26χρονου και σε άλλες υποθέσεις κλοπών, καθώς και η ύπαρξη τυχόν συνεργών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Σύλληψη αλλοδαπού, διωκόμενου με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Ιταλικών Αρχών, για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών, στην Φλώρινα

   

Χθες (12-07-2019) και απογευματινές ώρες στην Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής, συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Ιταλικών Αρχών, για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών, πράξεις που έλαβαν χώρα την 19-05-2010 στην Ιταλία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας

Συλλήψεις ατόμων σε Καστοριά και Φλώρινα, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και αποφάσεις Δικαστηρίων

   

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καστοριάς και Φλώρινας, τρία (3) άτομα, ηλικίας 20, 44 και 48 ετών, για παράβαση τηςνομοθεσίας περί ναρκωτικών και αποφάσεις Δικαστηρίων, κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα:

  • τις βραδινές ώρες της 12-07-2019 στην Καστοριά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, συνελήφθη 20χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του 1 νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 20 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε,
  • τις απογευματινές ώρες της 12-07-2019 σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί, ηλικίας 44 και 48 ετών, διότι σε βάρος του 44χρονου εκκρεμούσαν 2 αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Φλώρινας και Θεσσαλονίκης, με συνολική ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή 4.500 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με ποινή φυλάκισης 4 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.